Başbakan: Çağlayan Adliyesi'nin İsmi Mehmet Selim Kiraz Oldu - Son Dakika
Güncel

Başbakan: Çağlayan Adliyesi'nin İsmi Mehmet Selim Kiraz Oldu

Çağlayan Adalet Sarayı'nın ismi değişti. Başbakan Davutoğlu, "Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adliyesi olacak." dedi.

01.04.2015 15:29  Güncelleme: 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine katıldı.

Başbakan Davutoğlu törenden sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına ve bütün milletimizin bir vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir. Mehmet Selim Kiraz adaletin vakarını, onurunu korumuştur." ifadelerini kullandı.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"ŞEHİT AİLESİNİN METANETİ BİZİ DUYGULANDIRDI"

"Aynen Özgecan'ın babası gibi Hakkı Bey (Savcı Kiraz'ın babası) de öyle mesajlar verdi ki bu asil aileye her bir ferdine teşekkürler ediyorum. Bu mesajları alıp bütün medyanın, STK'ların duvarlarına temel ahlakın ilkeleri olarak asmak lazım.

"BU OYUNA ÜLKEYİ KURBAN ETMEYİZ"

Bu terörisler yurt dışı bazı görüşmeler yapmışlar. Biz bu oyuna ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi dahi yüzünü örterek molotof kokteyline yönelirse şimdiden uyarıyorum müsamaha gösterilmeyecektir. Özgürlükler korunacak. Bu saldırının tuzak olduğunu halkımız fark etti.

"KENDİLERİNE BİR BAKSINLAR"

Medyanın bir kesimi, daha ailenin acısı dururken o resimleri yayınlama ahlaksızlığını göstermiştir. Siyasileri bir muhasebe yapmaya davet ediyorum.

"KILIÇDAROĞLU'NUN O TAVRI UNUTULMAYACAK"

Sayın Kılıçdaroğlu beni, bizi eleştireceğine keşke burada olsaydı acıyı beraber paylaşsaydık, namazda aynı safta dursaydık. Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler… Bu saldırı nasıl unutulmayacaksa o tweetler de unutulmayacaktır. Bahçeli'nin yaptığı açıklama da öyle.

"ŞİMDİ HESAP VAKTİ"

Cenazeyi defnettiğimiz için söylüyorum, bu ülkenin kaderi hepimizin kaderi. Bu cenazede bulunmayan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli iç güvenlik paketine karşı çıkmışlardır. Şimdi hesap vaktidir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bugün burada olsaydı bu eleştirileri yapmayacaktım.

"İÇERİDEN SİLAH SESLERİ GELDİĞİ ANDA..."

Olayda emniyet güçlerimiz aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır. En baştan beri, 'her türlü yöntemi kullanınız ve savcımızı salim kurtaracak şekilde çalışmanızı yürütünüz. Etkin şekilde müdahale etmekten kaçınmayın' dedik. İçeriden silah sesi geldiği anda da odanın duvarları da patlatmak suretiyle içeri girilmiş. Arka tarafa barikatlar kurulmuştu çünkü. Maalesef savcımızı kurtaramadık.

"KARŞIMIZDA ŞER İTTİFAKI OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Teröre karşı bütün siyasilerle karşı karşıya gelmeye, konuşmaya hazırım ama seçim yaklaşıyor, hükümeti yıpratalım derlerse buna müsaade etmeyiz. Baktım kimseden destek yok, gerekirse sağıma soluna bakmadan tek başımıza yolumuza devam ederiz, tek başımıza yürümeyi de biliriz. Bu olayla ilgili kim olursa olsun, hangi ine girmiş olursa, her türlü operasyonun yapılması talimatını verdik. Bu alçakça saldırı... Karşımızda bir şer ittifakı olduğunun farkındayız. Bugün de Kartal AK Parti binasına girildi.

"BİR KİŞİ DAHA YÜZÜNÜ ÖRTEREK MOLOTOFA YÖNELİRSE..."

Halkımıza ve herkese hitap ederek söylüyorum, 2013 senaryosu uygulanmak isteniyor. Bu saldırı ilk defa olmuyor. Reyhanlı'da, Gezi'de bunu yaptılar. Seçime giderken kaos ortamının istendiğinin farkındayız. Basın mensuplarının ve siyasilerin oluşturduğu cepheyi gördük. Biz bu oyuna gelmeyiz, bu ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi daha yüzünü örterek molotofa yönelir şimdiden uyarıyorum hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir.

Niyeti ne olursa olsun, kim olursa olsun… Bu alçakların dün yaptıklarından sonra sokaklarda her türlü tedbirin alınması talimatını verdik. Seçimde şöleni hep beraber yaşayacağız. Tekrar başımız sağolsun diyorum, taziyelerimi sunuyorum. Tuzaklara karşı uyanık olmalıyız.

"GAZETECİLERE AKREDİTASYON TALİMATINI BEN VERDİM"

Gazetecilere akreditasyon talimatını ben verdim. Bir daha olsa bir daha veririm. Basın özgürlüğü kadar önemli olan insanların matemine saygıdır. Bundan sonra herkes dikkat edecek. O basın organlarının bu cenazeye katılma hakkı yoktur. Bazı basın organlarında insani duyarlılık bile göremedim. Şu anda bunu yapmam teröristlere yarar diye düşünmeleri lazım. Yayın yasağı kalkınca direkt yasak kalkar mı."

Başbakan: Çağlayan Adliyesi\'nin İsmi Mehmet Selim Kiraz Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan: Çağlayan Adliyesi'nin İsmi Mehmet Selim Kiraz Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (64)

  • Tolga: Ne kadar Berk'in varsa kafasına sıkın 30 20 Yanıtla
  • mtn: Sonumuz kõtu 14 30 Yanıtla
  • jiyan: her şeyi yüzüne gözüne bulaştırdın. . . . . iki kişi bir kişiyi rehin almış. . . . . olabilecek en kötü şey ne olur. . . . . . üçünün hayatını kaybetmesi. . . . . o da oldu hala beceriksiz polisi tebrik ediyor. . . . . iç güvenlik yasası mı elinizi kolunuzu tutuyor. . . . . ayıp ama insan zekası ile bu kadar dalga mı geçilir. . . . . bari bir amir istifa etsin. . . . ama bizde meeeee çokkkkkkk. . . . . ne yazıkki. . . 21 20 Yanıtla
  • yakamoz: belkide polis operasyon yaparken polis öldürdü savcıyı . . . hiç otopside savcıdan çıkan kurşunlarla polislerin kurşunlarını eşleştirdilermi. . . 14 22 Yanıtla
  • Düşünmeden konuşma: Deniz gezmiş Berk'in Elvan 4 21 Yanıtla
  • Düşünmeden konuşma: Berk'in ölümsüzdür 2 23 Yanıtla
  • Düşünmeden konuşma: Berk'in ruhu zalimleri boğacaktım bunu böyle bilin 2 22 Yanıtla
  • Ali dik: Syn basbakan bu ayibi istifaniz bile temizlemez. Gerci sizde o yürek nerde? 17 7 Yanıtla
  • Türkmen: Rabim nurunu aldı ülkemizin.Hayvancılık bitti,tarım bitti,üretim yok,hukuk yok,güvenlik yok..Yeni Türkiye.. 18 4 Yanıtla
  • Oytun: Ya sayın başbakan bi kerecik olsun şu din sömürüsünü sokuşturmayıver araya ya..yok burda olsalarmış da beraber namaza dursaymışız..bulmuşsunuz bu milleti uyutmanın kolayını oh ne ala..sen önce bu olanların , şehit savcının hesabını ver millete..cenazeden bile şov çıkaracak kadar çürümüşsünüz..yazık size ve sizin peşinize takılanlara. 18 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Denizli'de yapılacak
    10:14 Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Denizli'de yapılacak

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şirinköy ve Akvadi Spor Tesisleri'nde gerçekleşecek şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi
    10:12 Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi

    Bursa'da Yunus Timleri, şehrin çeşitli mahallerinde bulunan metruk binalara şok baskınlar düzenledi. Metruk binalarda bulunan şüpheli şahıslar kontrol edilirken, bir şahıs polise 'odun toplamaya geldim' dedi.


Advertisement