Başbakan, CHP'li Kocaoğlu ile Ne Görüştü? İzmir Görüşmesinin Perde Arkası - Son Dakika
Güncel

Başbakan, CHP'li Kocaoğlu ile Ne Görüştü? İzmir Görüşmesinin Perde Arkası

Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmesinde dört ana konunun gündeme geldiği öğrenildi.

03.06.2016 13:01  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan ve İzmir'in sorunları ile yakından ilgilenen Başbakan Binali Yıldırım, hafta başında İzmir'e yaptığı ziyarette CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

DÖRT DOSYA İLE GİTTİ

Edinilen bilgiye göre görüşmede dört temel ana konu gündeme geldi. Kocaoğlu, sorunların çözümüne dair konularda destek istedi.

Konu başlıkları şöyle:

* Körfez'in Haliç'te olduğu gibi temizlenmesi için belediye çalışmalarını tamamladı ancak "Körfez ÇED raporu" onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekletiliyor. Belediye yetkilileri, raporun onaylanmaması ve bu nedenle Körfez'in dibinin temizlenmemesi halinde İzmir Körfez'inin deniz olma özelliğini kaybedeceğine dikkat çekiyor.

* İzmir'e katı atık depolama tesisi kurmayı planlayan belediyeye Orman ve Su İşleri Bakanlığı daha önce olumsuz rapor verdi. Binali Yıldırım'ın devreye girmesi ile rapor olumluya çevrilirken, işlemlerin tamamlanması süreci kaldı.

* Kıyılar, Türkiye genelinde belediyelere devredilirken İzmir'de kıyılar Hazine arazisi olarak kullanılıyor. Bu nedenle yeni gelen gemiye uygun iskelenin düzenlemesinin yapılması, iskelenin yenilenmesi ve bakımı gibi konularda belediye adım atamıyor. İzmir'deki iskeleleri yenilemek isteyen belediyenin önünde de bu engel bulunuyor.

* İzmir'de vapurlar ve belediyeye ait gemiler için bir liman dahi bulunmuyor. Belediye gemilerinin kötü havalarda ya açık sulara çekildiği ya da balıkçı barınağında tutulduğu kaydediliyor. Bu durumda da gemilerin masrafları artıyor. İzmir'deki Ulaştırma Bakanlığı'na ait olan küçük limanın belediyeye devri için bakanlığın olumlu rapor verdiği ancak Maliye'nin tahsis işlemlerini tamamlamadığı ifade ediliyor.

BAŞBAKAN DEVREDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin borcu en az olan belediyeleri arasında yer alırken görüşmede bu konunun da gündeme geldiği kaydedildi. Yıldırım'ın İzmir'in sorunlarının çözülmesi için her türlü desteği sağlayacağını söylediği bildirildi. Yeni dönemde Yıldırım'ın Kocaoğlu ile çeşitli aralıklarla bir araya gelmesinin de beklendiği belirtildi.

Yıldırım, Kocaoğlu görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Faydalı, verimli bir görüşme yaptık, şehrimiz ülkemiz için iyi bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. Kendisine partimizin kongre sürecinde İzmir kamuoyunda, ulusal basında geniş yankı bulan açık desteği için teşekkür ettim" demişti. (Kaynak: Milliyet)

Başbakan, CHP\'li Kocaoğlu ile Ne Görüştü? İzmir Görüşmesinin Perde Arkası

Son Dakika Güncel Başbakan, CHP'li Kocaoğlu ile Ne Görüştü? İzmir Görüşmesinin Perde Arkası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ARMADA: AZIZ KOCAOGLU IZMIRE YATIRIMLARIN VE CALISMALARIN YAPILABILMESI ANLAMINDA GORUSURKEN BASBAKANIMIZLA AYNI ZAMANDA CHP LILERI UZECEK BIRHABERI VEREBILMEK ICIN ONCELIKLE BASBAKANIMIZLA GORUSMUS OLABILIR COK YAKINDA CHP LILERE SUPRIZZ DIYECEK INSALLAH 2 1 Yanıtla
  • Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada
    20:38 Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada

    Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracı, yokuş aşağı indiği sırada önce istinat duvarına, sonra da park halindeki araçlara çarptı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Servis şoförü ve öğrencilerden bazıları hafif yaralandı.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin Temeli Atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin Temeli Atıldı

    Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak olan Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı törende konuşan Canalp, kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirtti. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak, projenin 2025'te açılması hedeflenen bir tesis olduğunu söyledi.


Advertisement