Başbakan'dan Sakık'a: Kalkmış Kazım Karabekir'le Uğraşıyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan'dan Sakık'a: Kalkmış Kazım Karabekir'le Uğraşıyor

Başbakan\'dan Sakık\'a: Kalkmış Kazım Karabekir\'le Uğraşıyor

"Kazım Karabekir'in adını Ağrı'dan sileceğim." diyen Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a Başbakan Erdoğan'dan sert yanıt geldi.

05.06.2014 11:42  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı’da pazar günü yapılan yenileme seçiminde Belediye Başkanlığı’nı kazanan BDP’li Sırrı Sakık, kentin merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve “Utanç abidesi” dediği pilotlar anıtını kaldıracaklarını; Kazım Karabekir’in adının yer aldığı mahalle, cadde ve bazı sokakların ismini değiştireceklerini söylemişti.

"O TABELANIN DAHA BÜYÜĞÜNÜ MİLLET GELİR ORAYA DİKER"

Sakık'a Başbakan Erdoğan'dan sert yanıt geldi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen Katı Atık Tesisi Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Dün bir bugün iki, Ağrı’da vereceği hizmetlerle gündeme gelemeyenler, Kazım Karabekir’i dert edinmişler onunla uğraşıyorlar. Bir ismi sokak tabelasından kaldırmakla milletin gönlündeki izi sileceğini mi zannediyorsun? Bu karşı atakları getirir. O tabelanın daha büyüğünü görkemlisini millet gelir getirir yarın oraya yeniden diker." dedi.

"HİZMETLERLE GÜNDEME GELEMEYENLER..."

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Dün bir bugün iki, Ağrı’da vereceği hizmetlerle gündeme gelemeyenler, Kazım Karabekir’i dert edinmişler onunla uğraşıyorlar. Kazım Karabekir’in ismi her şeyden önce milletimizin gönlüne kalbine kazınmıştır."

"BU KARŞI ATAKLARI GETİRİR"

"Yani bir taraftan beldenin veya köyün ismi Türkçe mi olsun Kürtçe mi olsun bununla kavga ederken, öbür taraftan kalkıp da böyle bir ismin sokak tabelasını kaldırmakla milletin gönlündeki izi sileceğini mi zannediyorsun? Bu karşı atakları getirir. O tabelanın daha büyüğünü görkemlisini millet gelir getirir yarın oraya yeniden diker."

"SEN TABELALARLA UĞRAŞMAYI BIRAK, HİZMETE BAK"

"Sen tabelalarla uğraşmayı bırak ya, sen hizmetine bak. Daha dur bakalım mazbatanı yeni aldın. Kalkıp da işten buradan başlanır mı? Belediye başkanının asli işi oranın temizliğidir, suyudur, şehrin bakımıdır, imarıdır. Planıyla projelerle uğraşacaksın."

"BİZ ANALAR AĞLAMASIN DİYE MÜCADELE EDERKEN..."

"Biz analar ağlamasın diye mücadele ederken, anaların yüreğini daha da acıtmak için yarışanların barıştan bahsetmeleri inandırıcı olmaz. Kalkıp da devlet terörü ifadesini kullananların, bizden tebrik beklemeye de hiçbir zaman hakkı olmayacaktır."

"BU MEMLEKETİN BAŞINDA TAYYİP ERDOĞAN VAR"

"Bu memleketin başında Tayyip Erdoğan var. Biz barışı egemen kılacaksak, karşılıklı saygıya dayalı olarak kılacağız. Bu işi sadece dilinde yaşayanlar bunu halka yaşatamazlar. Biz meselelerimizi silahla kanla şiddetle değil siyasetle diyalogla çözelim diye uğraşırken, yol kesenlerin araç yakanların ve bunlara arka çıkanların söyleyecek sözü kalmamış demektir."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan'dan Sakık'a: Kalkmış Kazım Karabekir'le Uğraşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • keşanlı: yürü be e sayın başbakanım allah seni başımızdan eksik etmesin seviyoruz seni ekmeğe tuza banıp yer gibi 19 23 Yanıtla SELAMSIZ: SANKİ KENDİSİ İŞİNE GELİNCE TA 1937 DEKİ OLAYLARLA UĞRAŞMIYOR, YOK 1860 LARDA MADEN KAZASI OLMUŞ, YOK CAMİLER AHIR OLMUŞ, TÜRBANLI BACILAR...EE TABİ İNANACAK KOYUNLAR ÇOK.. 0 0
  • elazili: Tayip baba c pilanini devreye sok vatan hainligi yapanlara idami getir sallandir bu hainleri. Merak etme arkanda turk milleti var 23 11 Yanıtla
  • beşiktaşk: nabza göre şerbet veriyor başbakan. nerden oy gelme ihtimali varsa oradan veriyor gazı 22 9 Yanıtla
  • adil: SEN TC Yİ KALDIRMIŞSIN ONLAR KAZIM KARABEKİRİ KALDIRMIŞ ÇOKMU.ASENA BİLE BUKADAR GÜZEL KIFIRAMAZ. 22 6 Yanıtla
  • GÖKHAN: Mustafa kamalı atatürk yapan KURTULUŞ savaşının mimarı ve BAŞ KOMUTANI KAZIM KARABEKİR PAŞADIR! Ve mustafa kamal onu idam etmek istemiştir! yalan yanlış ilk okul tarhimizin gerçek kahramanıdır KAZIM KARABEKİR! 14 13 Yanıtla Ahmet Metin Karadayı: Tarih okumadan tarihçi olanlar var bu ülkede. Atatürk hepinize hakkını helal eder umarım. 0 0
  • fırtına cemal: hadi ülkücü yoldaşlar ağrıya sahip çıkma zamanı geldi , o isimleri sindirmeyecez , 50 otobüs ayarlayıp edirneden çıkalım yola, konyada verlim mola ,adanada basın açıklaması yapalım antepte konalarız , urfada ciğeri kebabı yeriz , ozamana kadar polisler girmemiz engelemek için hertürlü tedbiri almış olur , bizde urfada sov yapar kahramanlar gibi istanbulda karşılanırız hadi beyler , yanınızda birer pakete piskevit almayı unutyın... 15 11 Yanıtla
  • beşiktaşk: 'Sen tabelalarla uğraşmayı bırak ya, sen hizmetine bak' başbakan bir dönem söylediği sözlerin cevabını kendi kendine veriyor. hakan şükür tabelalarını indirdiler şimdi başkasına çamur atıyorlar. ne farkın kaldı 12 13 Yanıtla
  • resat: bende kürdüm atatürkü severim benim burda sakıka demek istedğim onlar olmasaydı inan sen olmazdın şimdi onlar sayesinde adamsın senin aldığın para onların alnın teridir 17 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement