Başbakan Davutoğlu: (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: (2)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin iddiaları konusunda "Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor.

12.04.2015 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin iddiaları konusunda "Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir" dedi.

Davutoğlu, Meridyen Derneği Kutlu Doğum Haftası Programı-Mevlidi Şerif Programı ile 6. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, Selahattin Demirtaş'ın "Dün Ağrı'da bir çatışma değil, önceden planlanmış, provası yapılmış, önceden hazırlanmış sahte bir kurgu operasyon vardı" sözlerini değerlendiren Davutoğlu, "Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 4 Nisan'da Doğubeyazıt'ın Güngören Köyü mezrasında benzer bir çalışma yapıldığını kaydederek, "O bölgede yaşayan vatandaşlarımız, bölücü terör örgünün silahlı unsurları tarafından seçimlerde bir partiye destek vermek için propagandaya maruz bırakmanın ötesinde baskı altına alınmıştır. Benzer bir faaliyet, geçtiğimiz gün tekrar yapılmak istenince bu kez Diyadin'de Yukarı Tüfek Köyü yakınlarında, bu sefer Türkiye'de kamu düzenini koruma görevini üstlenen valiliğimiz ve ilgili güvenlik birimlerimiz, böylesi bir baskı, seçimlerde şu veya bu yönde oy kullanma yönündeki baskı ortamının oluşmaması için gerekli tedbirleri almak üzere bölgede faaliyete geçmişlerdir" diye konuştu.

"Baskıyı örtbas etmeye çalışıyor"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye'nin her yerinde kamu düzenini tesis etmek için gereken her türlü çalışmayı yaptığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu konuda da hiç kimseye hesap verecek değildir. Bu bölücü terör örgütü unsurları, Yukarı Tüfek Köyü civarında ağaç dikme törenini bahane ederek, gerçekten ağaç dikilse, gerçekten barışçıl bir ortamda şenlik yapılsa silahlı kuvvetlerimiz de oraya onlarla birlikte o şenliğe katılmak için gider. Bizler de gideriz. Burada HDP'yi kastediyorum, siyasal bir parti propaganda yapsa, onun propaganda yapması için bütün güvenlik şartları oluşur. Ama eğer bölücü terör örgütü, dağdaki unsurlarıyla köylere inerek, baskı yapmaya kalkarsa işte orada demokrasinin ve seçim şartlarının bittiği, kamu düzeni probleminin ortaya çıktığı bir süreç başlar. Demirtaş, olayları karartmak suretiyle bölgede uygulamakta oldukları baskıyı örtbas etmeye çalışıyor. Silahlı Kuvvetlerimiz, orada gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımız üzerinde ortaya çıkabilecek baskıları engellemeye dönük bir çalışma yürütmüştür. Bu, onların görevidir. Her yerde de bu görevi yapacaklar."

Davutoğlu, seçim güvenliğini sağlamak üzere her türlü tedbiri alacaklarını dile getirerek, "Sayın Demirtaş karar versin. İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda barışçıl bir söylem güya tutturup ve legal bir siyasi partinin eş başkanı olarak konuşup, Doğubeyazıt'ta olan olaylar söz konusu olduğunda bölücü terör örgütünün sözcülüğünü yapmak ona yakışmaz. Bir tercih yapmak zorunda. Meşru bir siyasi partinin genel başkanı mı yoksa bölücü terör örgütünün silahlı unsurlarının baskı yaparak halkı yönlendirmek için yaptığı bu tür terör faaliyetlerini savunan, meşru kılmaya çalışan bir terör savunucusu mu? Gün, herkesin tavrını açık bir şekilde ortaya koyma günüdür" dedi.

Hükümet olarak Türkiye'de seçim güvenliğini tehdit eden her çalışmaya karşı silahlı herhangi bir unsurun halkı baskı altına almasına karşı gerekli tedbirleri alacaklarını ifade eden Davutoğlu, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'a yöneltilen saldırıyla Doğubeyazıt'ta halka yönelik baskıyı uygulamak üzereyken, gelen askerlere yönelik saldırı arasında fark olmadığını, ikisinin de Türkiye'de kaos çıkarmak isteyen ve seçim güvenliğini tehdit etmek isteyen dış bağlantıları da bulunan terör unsurlarının faaliyetleri olduğunu söyledi.

"Kimse barış güvercini rolü oynamasın"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İlk silah, kesinlikle Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından atılmamıştır. Ağaç dikme töreni yapılması düşünülen yere terör unsurlarının sızmasını engellemek için tertibat alan askerimize karşı terör unsurları ateş açmışlardır, uzun namlulu silahlarla ve askerimiz de görevlerinin de bir gereği olarak mukabelede bulunmuştur. Kimse barış güvercini rolü oynamasın. Kimse bir taraftan seçime giren bir siyasi parti lideri görüntüsü ve barışçıl bir dil, diğer taraftan terör sözcülüğüne de soyunmasın. Sayın Demirtaş tam bir bukalemun mantığı içinde doğuda başka, batıda başka. Doğubeyazıt'ta onun sözcüleri başka ki terörle işbirliği yapmıştır Doğubeyazıt'taki bazı HDP unsurları, İstanbul'da Kadıköy'de başka bir dil kullanarak, Türkiye'de demokratik hayat içinde yer alınmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Çatışmalar esnasında yaralanan askerleri ziyaret ettiğine değinen Davutoğlu, "Bu olayı yaşayan canlı şahitler var. Demirtaş'ın yalan şahitliğine ihtiyaç yok. O canlı şahitlerin anlattıkları var" dedi.

Askerlerin Mersinli, Diyarbakırlı, Yozgatlı, Antalyalı olduğunu ve hepsinin vatan aidiyetiyle hareket ettiğini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da Sayın Demirtaş'ın ve HDP'nin artık bir tercih yapmak zorunda olduklarını ifade ediyorum. Daha 2-3 hafta önce silah bırakma çağrısı ile yeni bir dönemin açıldığını ümit ederken, tekrar silahların gölgesi altında vatandaşların üzerinde baskı uygulamaya çalışmak büyük bir çelişkidir, ikiyüzlülüktür. Hele Demirtaş'ın bugün Kadıköy Meydanı'nda söyledikleri tümüyle yalandır ve tümüyle aldatmacadan ibarettir. Elimizde bütün vesikalar vardır ve bu konularda da Demirtaş'ı dürüst, samimi olmaya ve barışçıl siyaset yapmaya, barışçıl siyaseti engelleyen silahlı unsurlar kim olursa olsun, onlara karşı da tavır almaya davet ediyorum."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti
    10:33 Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde 9 aylık hamile bir kadın, elektrikli bisikletten düşerek yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü tutuklandı. Bebeği ise hastanede gözlem altında tutuluyor.

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu
    10:31 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Naldöken Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu
    10:31 CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu

    Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu'nun düzenlediği Gençlik Buluşması'na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda Özel, CHP'nin seçimlerdeki başarısının kaynağının gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı
    10:29 Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi. Hatipoğlu, depremin hemen sonrasında AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve gerekli çalışmaların planlandığını belirtti. Ayrıca içme suyu ve kumanya dağıtımı da yapıldı. Vali Hatipoğlu, deprem sonrası dayanışma örneği gösteren Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerine teşekkür etti ve devletin tüm kurumlarının sahada olduğunu vurguladı.

  • FETÖ'nün kadın yapılanmasından aranan şüpheli jandarma tarafından yakalandı
    10:29 FETÖ'nün kadın yapılanmasından aranan şüpheli jandarma tarafından yakalandı

    FETÖ'ye üye olmak suçundan aranan ve 2 yıl 1 ay hapis cezası bulunan Ş.E., Afyonkarahisar'da jandarma tarafından yakalandı. Şüpheli, gözaltına alındıktan sonra cezaevine gönderildi.

  • Sivas'ta Akıncılar Kaymakamı ve Belediye Başkanı İkizyurt Mahallesini ziyaret etti
    10:29 Sivas'ta Akıncılar Kaymakamı ve Belediye Başkanı İkizyurt Mahallesini ziyaret etti

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş ve Belediye Başkanı Murat Sevinç, İkizyurt Mahallesini ziyaret etti. Mahallenin Kılıçkaya Barajı'na sınır olmasından dolayı baraj bölgesinde incelemede bulunan Açıkbaş ve Sevinç, mahalle muhtarı Edip Kılıç'tan bilgi aldı. Mahalle sakinlerinin de eşlik ettiği incelemede mahallenin sorunları dinlendi.

  • Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak
    10:28 Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak

    Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası arasında Kapıdağ Turizmini geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Oluşturulan Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu, bölge turizminin gelişmesi ve tanıtımı için yapılması gerekenleri, ana sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplantılar düzenleyecek. Ayrıca, Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan işletmelerin daha uzun sürelerde hizmet verebilmeleri için turizm sezon süresinin arttırılması için çalışmalar yapılacak.

  • Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    10:28 Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, plakasız motosiklet ile panelvan çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü yaralandı ve Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.


Advertisement