Başbakan Davutoğlu: "3 Kasım 2002 Gibi Yine Bir Kasım Günü İlk Günkü Aşkla Haydi Bismillah... - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu: "3 Kasım 2002 Gibi Yine Bir Kasım Günü İlk Günkü Aşkla Haydi Bismillah...

Başbakan Davutoğlu: "3 Kasım 2002 Gibi Yine Bir Kasım Günü İlk Günkü Aşkla Haydi Bismillah...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “1 Kasım günü inşallah 3 Kasım 2002 gibi yine bir Kasım günü ilk günkü aşkla haydi bismillah diyeceğiz.

31.10.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım günü inşallah 3 Kasım 2002 gibi yine bir Kasım günü ilk günkü aşkla haydi bismillah diyeceğiz. Çünkü mesele şahsi meselemiz değil, çünkü mesele parti meselemiz değil. Mesele memleket meselesi. Çünkü artık sen ben yok, sadece ve sadece Türkiye var" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sincan Kent Meydanı'nda düzenlenen teröre karşı 'Birlik ve Kardeşlik' mitinginde yaptığı konuşmada, "Bir tarafta hiçbir zaman bu ülkenin zenginliklerine inanmayan, bu millete güvenmeyen, bu millet karşısında o derin hissiyatı hissetmeyenler var. Diğer tarafta ise biz. Bu milletin inançla ve kararlılıkla her engeli aşacağına, her hedefe ulaşacağına inanan Ak Parti kadroları var. Onun için biz meydanlardayız. Bir taraftan milletin verdiği görevden kaçanlar var. Diğer tarafta milletin kararını daima baş tacı yapanlar var. Bir tarafta terörle arasına mesafe koyamayanlar var. Terörün dilişle kendi devletini karalayanlar var. Diğer tarafta hangi kökten gelirse gelsin, terörün her türlüsüne karşı bu ülkeyi savunmak için gece gündüz çalışanlar var" diye konuştu.

"1 KASIM YANİ YARIN AK PARTİ İÇİN YENİ BİR ZAFER GÜNÜ OLACAK"

7 Haziran'dan sonra hain odakların harekete geçtiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

" Suruç'ta DAEŞ harekete geçti. Ceylanpınar'da PKK, şehirlerimizde DHKP-C biz onlara karşı biran bile taviz vermeden biran bile duraksamadan, kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi savunduk ve onunla huzur ve demokrasi operasyonunu yaptık. ama bunda yanımızda MHP'yi, CHP'yi göremedik. Aziz Ankaralılar milletin, birliğine, dirliğine, kardeşliğine en zor şartlarda sahip çıktığımıza şahit misiniz? Bu fitne odaklarına fırsat vermediğimize şahit misiniz? Bilin ki bu ten bu vücutta varken, bu can bu tende varken son nefesimize kadar, son terimize kadar, son kanımıza kadar ülkemizi savunmaya devam edeceğiz. Ak Parti bu milletin birliğini, dirliğini, insanlarımızın kardeşliğini, Türkiye'nin istikrarını temsil ediyor. Ak Parti 81 vilayetimizin, 78 milyon insanımızın tamamını temsil ediyor. 7 Haziran sonrasında hem MHP hem CHP bu milletin derdine derman olamayacaklarını bir kere daha gösterdiler. Millet 'uzlaşın' dedi. Bunlar sorumluluktan kaçtılar. Anayasa 'hükümet kurun' dedi. Bundan hükümetten kaçtılar. Terör saldırıları oldu, teröristi bıraktılar devleti, hükümeti, bu ülkenin can pahasına mücadele veren askerini, polisini suçladılar. HDP'nin Türkiye partisi olma iddiasının koca bir yalan olduğu kısa zamanda aşikar oldu. Bir kere daha anlaşıldı ki Türkiye'nin yegane umudu Ak Parti'dir. İnanıyorum ki, 1 Kasım yani yarın Ak Parti için yeni bir zafer günü olacak. Türkiye'nin geleceğe yürüyüşünü tamamlamak için milletimizle birlikte yeniden yola çıkacağımız gün olacak. Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin kazandığı gün olacak. Bizim milletimiz basiretlidir, feraset sahibidir, doğruyu yanlıştan akı karadan ayırır. Söyleyin Ankaralılar, aziz kardeşlerim; vicdanınızın sesiyle yarın yeniden büyük Türkiye diyecek misiniz? Bu görevden kaçanlara, bu sorumluluktan kaçanlara, köşelerine çekilenlere bu meydan yiğit meydanıdır diyecek misiniz? Görevden kaçanlara hesap soracak mısınız? 13 yıldır beraber yürüdüğümüz bu yolda bizimle geleceğe daha nice 13 yıllara yürümeye hazır mısın Ankara? Ankara ilk günkü aşkla haydi bismillah diyor muyuz?"

"1 KASIM GÜNÜ İNŞALLAH 3 KASIM 2002 GİBİ YİNE BİR KASIM GÜNÜ İLK GÜNKÜ AŞKLA HAYDİ BİSMİLLAH DİYECEĞİZ"

"1 Kasım günü inşallah 3 Kasım 2002 gibi yine bir Kasım günü ilk günkü aşkla haydi bismillah diyeceğiz" diyen Davutoğlu, "Çünkü mesele şahsi meselemiz değil, çünkü mesele parti meselemiz değil. Mesele memleket meselesi. Çünkü artık sen ben yok, sadece ve sadece Türkiye var. İşte Ak Parti'nin ruhu bu meydanda. İşte bizim siyasetimizin felsefesi bu. Biz ben demeyiz, biz sen demeyiz, biz sadece Türkiye deriz. Seçime sandığa millet iradesinin tecellisine 24 saatten az bir zaman kaldı. Demokrasi şölenine saatler kaldı. Yarın Türkiye sadece partiler arasında bir seçim yapmayacak Türkiye'nin geleceği için neredeyse referandum mahiyetinde bir istikamet seçimi yapacak. Tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz. Geleceğimiz için çok kritik karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMA SESLENİYORUM, SANDIĞA GİTMELERİNİ BU DEMOKRASİ ŞÖLENİNE KATKIDA BULUNMALARINI RİCA EDİYORUM"

Partililerin "Vur vur inlesin paralel dinlesin" sloganlarına karşı Başbakan Davutoğlu, "Paralel de dinleyecek. Köşelerinden siyaset mühendisliği yapanlarda dinleyecek. Yurt dışından uluslar arası basın üzerinden Türkiye'ye yön vermeye çalışanlarda dinleyecek. Bundan sonra millet konuşacak, onlar dinleyecek. Ak Parti konuşacak, tarih yazacak ve onlar dinleyecek. Her şeye sonunda millet iradesiyle karar vereceğiz. Şimdi karar zamanı bütün vatandaşlarımızdan ricam oylarını verirken Türkiye'nin dününü, bugününü, yarınını birlikte düşünmeleri. 2 Kasım'da nasıl bir Türkiye'de yaşayacaklarını muhasebe ederek oylarını vermeleri. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, sandığa gitmelerini bu demokrasi şölenine katkıda bulunmalarını rica ediyorum. Güven içinde sandıklara gidin. Hangi partiye oy verirseniz verin selamlaşarak barış içinde oyunuzu kullanın. Kimse kimsenin üzerinde tahakküm kurmasın, kurmalarına da izin vermeyiz. Türkiye artık karanlık odalardan yönetilebilen bir ülke değil, 13 yıllık mücadelemiz ve sizlerin bu mücadeleye verdiği destek sayesinde ülkenin kaderini artık sadece millet belirliyor, siz belirliyorsunuz. Sandığa giderek bu kazanımlara sahip çıkmanızı, geleceğinize sahip çıkmanızı rica ediyorum" şeklinde konuştu.

"CUMHURİYETİMİZİN DEMOKRASİYLE TAÇLANDIĞI GÜNLERİN MİMARI AK PARTİ'YE BİR KEZ DE ÖNYARGISIZ ŞEKİLDE BAKIN"

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Burada, bu meydanlarda ve nice meydanlarda Türkiye'nin her yanındaki Ak Parti seçmenlerine de bir çağrıda bulunmak istiyorum; Değerli Ak Partili yoldaşlarım, arkadaşlarım yarın büyük bir katılımla vakarla sandıklara gidiniz. Hiçbir provokasyona kapılmadan, başınız ak, arkasında 13 yıllık büyük bir başarı destanı bulunduran bir partinin seçmenleri olarak oylarınızı sandıklara verin, sandıkları doldurun. Sandıkları demokrasi şölenine hazırlayın. Kazanımlarınıza, geleceğimize bizimle birlikte sahip çıkın. Şimdi aynı şekilde 7 Haziran'da tercihini CHP'den yana kullanan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; 7 Haziran'da bir tercih yaptınız ama şimdi bu gece, bu akşam bir kez daha düşünün. Perşembe günü Cumhuriyetimizin 92'inci yılını kutladık. Elinizi vicdanınıza koyarak geride bıraktığımız 92 yılda Cumhuriyetimizin güçlenmesine, değerlerinin yüceltilmesine kimin en fazla katkıda bulunduğunu düşünün. Zihninizde bir 2001 resmini, birde 2015 resmini yan yana getirin. Cumhuriyetimizi IMF kapılarına muhtaç edenlerle Cumhuriyetimizi bütün dünya masumlarına yardım eden bir ülke haline getirenleri mukayese edin. 12 Eylül şartlarıyla bugünü mukayese edin. Cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlandığı günlerin mimarı Ak Parti'ye bir kez de önyargısız şekilde bakın. Değerlendirin, vicdanınıza göre karar verin. Türkiye kutuplaşmadan kamplaşmadan çok çekti. Partiler birbirinin düşmanı değil. Bizler sadece siyasi rakibiz. Hiç kimseyi düşman görmedik. Hiç kimseyi hasım görmedik. Bütün CHP'li MHP'li HDP'lilere de sesleniyorum; kendi mahallenize, sokağınıza, evinize hapsolmayın. Çıkın hep beraber büyük Türkiye yürüyüşünde görüşlerimizi birleştirelim. Hep beraber Türkiye'yi daha demokratik, daha güçlü yapmanın yoluna bakalım." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu: '3 Kasım 2002 Gibi Yine Bir Kasım Günü İlk Günkü Aşkla Haydi Bismillah... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement