Başbakan Davutoğlu ABD'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu ABD'de

NEW Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, partimizin öncü kurucularındandır, o anlamda da AK Parti'nin kurduğu ilk hükümetin başbakanıdır ve AK Parti içinden çıkmış ilk cumhurbaşkanıdır.

06.03.2015 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, partimizin öncü kurucularındandır, o anlamda da AK Parti'nin kurduğu ilk hükümetin başbakanıdır ve AK Parti içinden çıkmış ilk cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması, hepimiz için sadece gurur verici gelişme olur" dedi.

Davutoğlu, ABD'nin New York kentinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekili adayı olup olmayacağıyla ilgili tartışmalara ilişkin açıklamasını hatırlatarak, "Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir de daha önce Abdullah Gül'e bir adaylık teklif oldu mu, olmadıysa olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Bir vesileyle bundan yaklaşık 15 gün önce bu konudaki kanaatlerimi zaten kamuoyuyla paylaşmıştım. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, partimizin öncü kurucularındandır, bu anlamda da AK Parti'nin  kurduğu ilk hükümetin başbakanıdır ve AK Parti içinden çıkmış ilk cumhurbaşkanıdır" diye konuştu.

"Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül'ün) tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması, hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu daha önce de zikretmiştim. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımız Gül'ün öncülüğünde onun da içinde bulunduğu çalışmayla siyasi hayata katılmıştır. Dolayısıyla böyle bir şeye, 'hayırlı olsun' deriz sadece ve 'hoşgeldin' deriz."

"AK Parti'nin kapıları her zaman açıktır"

Başka bir gazetecinin, "Size bir sinyali oldu mu, şu ana kadar kendisinden?" şeklindeki soru üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan 2-3 hafta önce bir başka vesileyle görüşmüştük ama böyle bir kendisinden sinyal olmadı. Zaten kendisinden sinyal olmasına da gerek yok. Dediğim gibi ne zaman arzu ederlerse AK Parti'nin kapıları her zaman açıktır  zaten bunu söylemek bile zaittir. Dışarıda olan birine kapı açılır, zaten içeride olan birisi için bunu söylemek eski tabirle zaittir, fazladır. Dediğim gibi kararları ne şekilde olursa hepimiz için sadece onur verici bir gelişme olur. Bundan memnuniyet duyarız."

Davutoğlu, Gül ile geçmiş ilişkilerinin herkes tarafından bilindiği ve aralarında yakın dostluk ve dava arkadaşlığı olduğunu ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile olduğu gibi. Biz, hep bu yolda on yıllardır beraber olmuş, omuza omuza vermiş dava arkadaşlarıyız. Dediğim gibi bunun konuşulması bile zaittir. AK Parti, kendisinin öncü, kurucu olduğu evidir. "

CHP hakkındaki kapatılma iddiaları

Davutoğlu, "CHP'nin kapatılmasına yönelik tartışma var. Ana muhalefet lideri de bunu ifade etti, hazırlık olduğu yönünde. Sizin buna yorumunuz ne olur?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Şimdi bir kere her şeyden önce böyle tartışmanın mevcudiyetinden bahsetmek dahi abesle iştigaldir. Türkiye'de demokrasi öylesine olgunlaştı ki parti kapatma diye bir şeyi, bırakın teşvik görmeyi, bahsedildiğinde dahi bu muhaldir, olmaz denilecek husustur. Nitekim 2010 referandumda, CHP o referandumda biliyorsunuz bu maddelere karşı çıkmıştı ve partinin kapatılmasının tümüyle ortadan kaldırılması için AK Parti çalıştı. Fakat maalesef yeterince çoğunluk olmadığı için zorlaştırıldı ama parlamentoda AK Parti'nin bu çabalarına rağmen istediğimiz netlikte parti kapatma imkansız hale getirilemedi, ancak zorlaştırıldı. Zorlaştırılması şu, meclis kararı..."

"Hiç kimse seçim öncesine böyle mağduriyet edebiyatı içine girmesin"

"Ben buradan açık bir şekilde ilan ediyorum, herhangi bir parti için kapatma kararı olduğunda TBMM'de AK Parti bu kapatma kararı karşısında yer alır" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bundan da hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Hiç kimse tam seçim öncesine böyle mağduriyet edebiyatı içine girmesin. Şimdiden söylüyorum hangi parti için olursa olsun, hangi ideolojik gerekçeler olursa olsun parti kapatma davası diye bir şey söz konusu olduğunda AK Parti bunun karşısında kale gibi durur. Bunu net olarak ifade ediyorum. Artık muhal ve muhayyel senaryolar üzerinden Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibinin mağduriyet havasına girmemesi lazım. Türkiye'de demokrasi yeterli olgunluğa erişmiştir. Kimsenin bu konuda tereddüt etmemesi lazım ancak şuna dikkat çekmek isterim, demek ki seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki bu tür söylentiler üzerinden olağanüstü hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık garanti veriyorum, hiç bir şekilde AK Parti, ne CHP, ne MHP ne de herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez."

Davutoğlu, gazetecilere açıklamalarının ardından, New York'ta saldırıya uğrayan ATV Muhabiri Nazlı Yüzbaşıoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Davutoğlu, "Tavrınızı ben duydum, vakur tavrınız dolayısıyla size teşekkür ediyorum. Biz hem kadına yönelik şiddete karşıyız hem de basın özgürlüğünün yanındayız. Onların barbarca, gayri medeni tutumu hiçbir şekilde netice doğurmaz. Tekrar vakur tavrınıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu ABD'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi
    09:38 AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi

    Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından 'Gazze İftarı' düzenlendi. Programda hurma, çorba ve ekmek ile iftar yapıldı. AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin ve Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan da konuşma yaptı.

  • Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi
    09:36 Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 3 bin 118'i emniyet, bin 442'si jandarma ve 74'ü sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 634 personelin görevlendirildiğini açıkladı. Seçim Güvenliği Toplantısı'nda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.


Advertisement