Başbakan Davutoğlu Ağrı'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu Ağrı'da

Başbakan Davutoğlu Ağrı\'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Değerli Ağrılılar Kabe’yle Taksim’i karıştıranlardan bir fayda gelir mi? Selahattin Eyyübü’nin diyarı Kudüs’e Yahudilerin kutsal mekanı diyenlerden Kürtlerin temsilcisi çıkar mı? Bu millet bunlara prim vermeyecektir” dedi.

06.05.2015 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Değerli Ağrılılar Kabe'yle Taksim'i karıştıranlardan bir fayda gelir mi? Selahattin Eyyübü'nin diyarı Kudüs'e Yahudilerin kutsal mekanı diyenlerden Kürtlerin temsilcisi çıkar mı? Bu millet bunlara prim vermeyecektir" dedi.

Muş mitinginin ardından havayoluyla Ağrı'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, havaalanının açılışını yaptıktan sonra Dört Yol Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Burada halka hitap eden Davutoğlu, bu topraklarda kimin hangi makamlara geleceğine sadece milletin karar verdiğini belirterek, "Ağrılılar bu topraklardaki barışı egemen kılmaya var mısınız? Bu topraklarda Malazgirt'ten bu yana kadar süren bin yıllık barışı kıyamete kadar götürmeye var mıyız? Burada çok zorluklar çekildi. İşte tarihin kırılma noktasında yeni bir seçime gidiyoruz. Ağrı'nın kaderinin tayin edileceği bir seçimdir. Bizi bir birimize düşürebilirler mi? Siz buna izin verir misiniz? Türkiye'nin her yerinde inadına kardeşlik, barış ve özgürlük diyoruz. Ağrılılar mesajı alıyor. Diyanet diyorlar. Doğunun yiğit insanları; bu topraklarda imanın, dinin, vicdanın bekçileri, sizler bu topraklara yabancı akınına izin verir misiniz? Bu topraklara yabancı olanlara, bu toprakların kültüründen gelmiş diyanete, imam hatiplere karşı çıkanlara izin verir misiniz? 'Kudüs Yahudilerindir' diyenlere izin verir misiniz? Duysunlar, Ağrı'nın yiğit insanları söylüyor, bu topraklar bu yiğitlerin elindeyken her zaman kadim topraklarımızın bekçileri olacaktır" dedi.

"ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR"

"Çözüm süreci derken bizim kastettiğimiz bin yıllık kardeşliğin kıyamete kadar devamıdır" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Malazgirt'te Sultan Alpaslan'ın ordusunda nasıl Türkler, Kürtler bütün Anadolu nasıl yeni bir geleceğe adım attılarsa o günden bugüne bu kardeşlik etle tırnak gibi olmuştur. Etle tırnağı birbirinden ayırabilirler mi? Etle tırnağı bir birinden koparabilirler mi? Gönüllerimizi bölebilirler mi? İşte AK Parti gönülleri bir araya getirmeye gayret eden bir partidir. Türkiye'nin her yerinden insan onuru diyen hangi partidir? Son 12 yıl içinde özgürlükleri getiren hangi partidir? Başörtüsü yasağını kim kaldırdı? Onlar konuşur AK Parti yapar. Bu topraklarda güzel Türkçemizde, Kürtçemizde asırlarca bir arada yaşadı. Ahmed-i Hani'ye, Mem u Zin'eye selam olsun. Bir müjde vereyim. Bir tanesini hemen gerçekleştirdik. Havalimanı terminali açtık, adını da bundan sonra Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı yapacağız."

"TÜRKİYE'DE ARTIK BASKI İLE İNSANLARI SUSTURMAK MÜMKÜN MÜ?"

Bu memlekette Türkçe ile Kürtçe'nin asırlarca yan yana yaşadığını dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ağrı Dağı eteklerinde hep kardeşlik olsun istiyoruz. 'Ağrı Dağı'nın eteklerinde uçan güvercin olsam', ne güzel türkü. Biz Ağrı Dağı eteklerindeki güvercinleriyiz. Ağrı Dağı eteklerinde barış güvercinlere selam olsun. Bu güvercinleri salalım, bütün Türkiye'ye gitsin. AK Parti'nin yükselttiği milli birlik davasını sürdürmeye kararlı mısınız? Ağrı'dan güvercinleri salmaya hazır mıyız? Ağrı'da dörtte dört yapacak mıyız? İki siyaset var; biri birleştirici, kardeş kılıcı, biri de bölücü, parçalayıcı. Hep beraber Ağrı Dağı'yız. Bölücü siyaset bazen 12 Eylül gibi çıkar ya da CHP'nin tek partili olduğu dönemde Türk ulusalcılığı gibi gelir, yerel dilleri ve lehçeleri yasaklar. Bu yasakları kim kaldırdı? Kürtçe şarkıların yasaklandığı dönemleri gördük. Bu baskıcı zihniyetin bugün ikiz kardeşi HDP'dir. CHP evine, Ağrı senin neyine, kardeşlik türküsü söylemeyenin Ağrı'da işi yoktur. 12 Eylül rejimi nasıl zulmetmişse, bugün de aynı zihniyette yaklaşın bir örgüt temsilcisi HDP ise baskı uygulayarak sandıkları belirlemek istiyor. Ağrı halkı baskılara boyun eğer misiniz? Hiçbir şekilde bu topraklarda hiçbir vatandaşımız aitk olduğu kimliği sebebiyle tahkir edilemeyecek. Şimdi dikkat ederseniz CHP ve HDP aynı dili kullanmaya başladı. Ben hep diyorum biri Türk, biri Kürt baası. Tek partili dönemde olduğu gibi onlar istiyorlar ki onların olduğu yerde başka kimse olmasın, konuşmasın. Türkiye'de artık baskı ile insanları susturmak mümkün mü? Kardeşliğimiz adına, bütün vatanımızın birliği ve bütünlüğü adına 7 Haziran'da Ağrı'dan gür bir ses bekliyoruz. Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum, çözüm süreci milletimize mal olmuştur. 2005 yılında Cumhurbaşkanımız Başbakanken Diyarbakır'da yaptığı konuşmayla başlayan çözüm süreci, seçim sonucu ne olursa olsun hedefine ulaşacaktır. Çözüm süreci artık millete mal olmuştur. 7 Haziran'da sizin vereceğiniz oylarla yepyeni bir dönem başlayacak. Yeni bir anayasa, özgürlükler ülkesi, yeni Türkiye'ye doğru hep birlikte yürüyeceğiz."

"ŞER CEPHESİ OLUŞTU"

Bugünlerde bu konular üzerine istişare edilmesini isteyen Davutoğlu, "Türkiye'nin geleceği üzerine hep beraber kafa yoralım. 12 yılda Türkiye'de özgürlükler teminat altına alındı. Bütün baskı altındaki grupların özgürlük alanları genişledi. Türkiye ekonomik olarak büyük bir hamle yaptı. Bunu istemeyen şer bir cephe oluştu. Bir tarafta CHP, diğer tarafta HDP ve onun arkasında paralel çete. Şimdi dikkat ediniz, Diyarbakır'da bu paralel çetenin önemli bir sürücüsü Diyarbakır Belediye Başkanı'yla kapalı kapılar arkasında buluşup konuşuyor. Ne konuştuklarını da söylemiyorlar. Çünkü, şu anda bunların hepsinin hedefi AK Parti iktidarını zayıflatmak. Bütün şer cephe bir araya geldi, bizi zayıflatabilirler mi durdurabilirler mi? Yürüyen ayağa kalkan bir milleti uyanan bir devi tekrar tarihte uykuya gönderebilirler mi? Artık dev ayağa kalktı. Hepsinin tuzakları bozulacak. 2013 yılında bütün silahlı unsurlar Türkiye'den çıkacaktı, çıkmadılar. Peki biz çözüm sürecini durdurduk mu? Çünkü biz milli birliğe, beraberliğe inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra hemen attığımız atımlardan biri çözüm süreci mekanizmasını kurduk. 6-7 Ekim olaylarıyla cevap verdiler. Onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden sonra şehirlerimizde bu Vandallara izin verecek misiniz? Buradan HDP'ye ve etrafındakilere sesleniyorum, iki şey bir arada olmaz. Silahla demokrasi bir arada olmaz. Tercihinizi açık bir şekilde yapmak zorundasınız. Ağrılılar şiddet, nefret diline karşı çıkmaya hazırlısınız? Milletin değerlerine tepeden bakanlara cevap vermeye hazır mısınız?" diye konuştu.

"BÖLGENİN AYAĞA KALKMASINA ENGEL OLUYORLAR"

Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Davutoğlu, "Çözüm süreciyle haklar güvence altına alınacak, hem de bütün bu bölge ayağa kalkacak. Baskılarla bölgenin ayağa kalkmasına engel oluyorlar. Bizler fabrikaya getirmeye, baraj yapmaya havaalanı açmaya çalışıyoruz, şantiyeleri basıyorlar. Bunlardan bu memlekete fayda gelir mi? Bu şiddet yanlılarının Türkiye'deki her kökenden vatandaşımıza faydası olur mu? Şimdi çıkmışlar Kürt vatandaşlarımızın temsilcisiymiş gibi konuşuyorlar. Değerli Ağrılılar Kabe'yle Taksim'i karıştıranlardan bir fayda gelir mi? Selahattin Eyyübü'nin diyarı Kudüs'e Yahudilerin kutsal mekanı diyenlerden Kürtlerin temsilcisi çıkar mı? Bu millet bunlara prim vermeyecektir. Bütün vatandaşlarımın emin olmasını isterim, AK Parti olarak çıktığımız yoldan hiçbir zaman geri dönmedik, milli birlik ve beraberlik yolunda da en kararlı şekilde yürüyeceğiz. Kimse de buna engel olamayacaktır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Davutoğlu, "Bakın Kılıçdaroğlu, HDP, MHP birbirinden kopya çekiyorlar. Sosyal yardımdan bahsediyor. Bu memlekette sosyal yardım kültürünü kim getirdi. Şimdi 40 katı arttı. Muş'ta engelli bir kardeşimiz bize teşekkür etti. 'Eskiden biz engelliler evden çıkmaya utanırdık, sizin döneminizde engellilere her türlü kolaylık sağlandı' diyor. Bizim için önemli olan insanlıktır. Onların teşekkür etmelerine gerek yok, Türkiye'deki her vatandaşımızın derdine deva olmak için siyaset yapıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun aklı, zihni bunu alabilir mi, Demirtaş'ın alabilir mi, Bahçeli'nin alabilir mi? Ama bizim alır, bizim gönlümüzde memleket aşkı var. Kılıçdaroğlu'nun aklına yeni gelmiş, öğrencilere bedava kitaptan bahsediyor. Biz yıllardır bunu yapıyoruz. Binlerce tablet Ağrılı gençlere verildi mi? Beş bin bilgisayar dağıtıldı mı? Kızlarımızı, çocuklarımızı dağda değil, bilgisayar başında, spor salonlarında, okullarda görmek istiyoruz. Dünyanın en gelişmiş üniversitelerinde görmek istiyoruz. Ağrılılar devletin uzanan şefkat elinden memnun musunuz? Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki 17 milyon kişi 200 TL'nin altında yaşıyor. Bizim verdiğimiz öğrenci bursu bile 300 TL, sen hangi ülkede yaşıyorsun? O daha eski Türkiye'de" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin ardından Ağrı Valiliği'ne geçti.

DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise miting alanını gören bir binanın penceresinden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını dinledi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu Ağrı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım
    00:09 Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in halk buluşmasında konuşan Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, “Sandığa giderken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Mesela yanan ormanlarımız sırasında buraya zamanında uçak getiremeyenleri, Söğüt halkının elinden arazileri alınıp Okluk Koyunda saray yapanları düşünmemiz lazım" dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.


Advertisement