Başbakan Davutoğlu, Barzani ile Telefonda Görüştü - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu, Barzani ile Telefonda Görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile telefonda görüştü.

25.07.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, telefon görüşmesinde, başta DAEŞ, PKK ve DHKP-C olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yürütülmekte olan operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Terörle mücadelede işbirliğinin önemini vurguladığı belirtilen Davutoğlu'nun, terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye yönelik eylemlerine son vermedikçe her türlü tedbire başvurmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Bölge güvenliği ve istikrarı açısından Kürt Bölgesel Yönetimi dahil tüm bölgesel ortaklarla işbirliğine önem verdiklerini" dile getirdiği kaydedildi.

Barzani de son günlerdeki terör saldırıları neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit edilen güvenlik görevlileri için başsallığı dileklerini iletirken, bölge güvenliği ve istikrarı bakımından Türkiye'nin oynadığı rolü önemsediklerini vurguladı.

Mesut Barzani'nin ayrıca "Türkiye'nin, bir yandan demokratik sistem için gayretlerini sürdürürken diğer yandan bölgedeki terörist örgütlerin tahriklerine karşı metanetli ve kararlı duruşunu takdirle izlediklerini ve desteklediklerini" söylediği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu, Barzani ile Telefonda Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement