Başbakan Davutoğlu: "Baş Veririz, Baş Eğmeyiz Biz" - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu: "Baş Veririz, Baş Eğmeyiz Biz"

Başbakan Davutoğlu: "Baş Veririz, Baş Eğmeyiz Biz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün Türkiye’yi her türlü ihanet şebekesinden temizleyeceklerini vurgulayarak, "Bir daha ne Mersin’de ne de bu aziz vatanımızın herhangi bir santimetre karesinde ihtilalcilerin ayak izlerini görmeyeceğiz.

03.01.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün Türkiye'yi her türlü ihanet şebekesinden temizleyeceklerini vurgulayarak, "Bir daha ne Mersin'de ne de bu aziz vatanımızın herhangi bir santimetre karesinde ihtilalcilerin ayak izlerini görmeyeceğiz. Biz gerektiğinde Sarıkamışa doğru yürür, soğukta donmayı göze alır ama istiklalimizi vermeyiz. Baş veririz, baş eğmeyiz biz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nın 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Edip Buran Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede Davutoğlu'na sevgi gösterileri oldu. Salon içinde ve dışında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken, çevrede kuş uçurtulmadı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu, Mersinlilere teşekkür etti. Mersin'in Toros Dağları'nda doğduğunu belirten Davutoğlu, " Toroslar'ın zirvelerini görmüş birinin başı hiç eğilir mi, Akdeniz'de, Toroslar'da, Yörük obalarında gezmişiz. Biz boyun eğer miyiz? Başı dik Toroslar'a selam olsun. Mersin Akdeniz'in incisidir. Mersin ayna şehirdir. Biz ona baktığımızda kendimizi görürüz. Biz Mersin'de kendimizi görürüz. 3 Ocak'ta Mersin bu tekbirler içinde kurtuluşu yaşadı. İhtilalcilere karşı baş kaldırdı. Mersin'in kurtuluşu mübarek olsun. Bir daha ne Mersin'de ne de aziz vatanımızın herhangi bir santimetre karesinde ihtilalcilerin ayak izlerini görmeyeceğiz. Yurt dışında oturarak oradan Türkiye'yi yönetmeye çalışanların da ayak izini görmeyeceğiz. Bu toprak ve bu ülke sadece Toroslar kadar başı dik yiğitlerin, Toroslar kadar yürekli Mersinlilerin memleketidir. Bugünler başka yıl dönümlerin de günleri. Yarın da Sarıkamış yiğitlerini anıyor olacağız. Kardeşlerimiz Sarıkamış'ta. Mersin'in kurtuluşu ile Sarıkamış dağlarında şehit düşen o aziz ecdadın verdiği yiğitlik, aynı destanın, aynı tarihin ürünüdür. Biz gerektiğinde Sarıkamış'a doğru yürür, soğukta donmayı göze alır ama istiklalimizi vermeyiz. Baş verir, baş eğmeyiz biz" diye konuştu.

"TARİH BİZİ SELÇUKLU'YLA, OSMANLI'YLA VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ İLE YAZACAK"

Mersinlilerin önlerindeki seçimlerde kendileriyle olmasını isteyen Başbakan Davutoğlu, "Mersin hep Türkiye'dir, birlikte Türkiye'dir. Mersin Türkiye'nin aynasıdır. Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Mersin'e bu yakışır. Türk-Kürt, Yörük, Türkmen'i omuz omuza görmek istiyoruz. Geçen sene tam da bu vakitlerde Mersin'deydim. Mersinlileri bağrımıza basmıştık. Tam da 19 Ocak sabahı biz Mersin'de, Adana'da bu güzellikleri yaşarken, birileri karanlık odaklardan aldıkları talimatla Suriyeli kardeşlerimize yardım götüren MİT TIR'larına operasyon yaptılar. 17-25 Aralık'taki o karanlık operasyonlar, 19 Ocak'ta MİT TIR'larına baskın, daha sonra Dışişleri dinlemesi hep aynı çizginin ürünüydü. 1 yıl geçti, tam da o günlerde birileri Türkiye'de demokrasiye darbe vurmak isterken, birileri vesayet hesapları yaparken, biz milletin hizmetinde koşarken, birileri bu milleti arkadan hançerlemeye çalışırken hesap açıktı. Milleti temsil eden, gücünü milletten alan AK Parti iktidarlarına ve demokrasiye bir ara dönem yaşatmaktı. Tarih bizi Selçuklu ile, Osmanlı ile yazacak ve küresel bir güç olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile yazacak. 1. Dünya Savaşı'ndan sonra zayıf düştüğü zannedilen ve ateşin küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tam da bundan 12 yıl önce yine Osmanlı'nın son dönemi gibi bir takım dış odakların tesiri altına girmişken, IMF'den borç talep ederken, 2002'de AK Parti güneşi yükseldi ve borç almadı, mazlumlara sahip çıktı ve onurlu günleri hatırlattı. Hizmetin en güzelini Mersin'e vereceğiz. Geçen sene Türkiye tam da altın dönemlerinden birini yaşarken, Gezi olayları, 17-25 Aralık, karanlık odaklar operasyonlarla bu millete tekrar karanlık ve zillet içinde günler yaşatmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİ DÜŞMANLARINA KARŞI DEMOKRASİ DERSİ VERDİK"

Yapılan bütün olaylar ve operasyonlar karşısında dik durduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Bu demokrasi düşmanlarına karşı demokrasi dersi verdik. Mersinliler demokrasinin beşiğidir. Arslanköy'de demokrasi yazılmıştır. 1948 yılında vesayet rejimi kurmak isteyenler, tek partiyi sürdürmek isteyenlere karşı demokrasinin altın harflerle milletin gönlüne ve ruhuna yazılmasını Mersinli, Arslanköylü analarımıza borçluyuz. 2015 Haziran'da sandık size emanettir. En az Mersin'den yüzde 50 oy istiyoruz. Hepsi bir araya gelseler, hepsini geçmeye hazır mısınız? Bakın bu sözdür. Biz millete bir söz verdik. O sözün gereğini yapmak için gece gündüz dolaşıyoruz. Sadece Aralık ayında 15 ile gittik. Her 2 günde bir vilayet. İç ve dış birçok mesele ile uğraşırken, vatanımızın her bir köşesini geziyoruz. AK Parti siyaseti budur. AK Parti Türkiye'nin her yerinde olan yegane partidir. Sizden istediğimiz şey açıktır. Yüzde 50 oy istiyoruz. Biz emaneti milletten aldık, son nefesimize kadar bu emaneti koruyacağız. İşte bir yıl geçti. Bir yıl içinde onlar karanlık hesaplar yaparken, biz milletimizle buluştuk. 30 Ağustos'da, 10 Ağustos'da milletimiz bize desteğini verdi. İşte millet, işte hizmetkar. Pensilvanya'dan gelen talimatla nasıl çatı aday bulmaya çalıştılarsa, şimdi de başka koalisyonların içine giriyorlar" diye konuştu.

"CHP GÜCÜNÜ HER ZAMAN SADECE DARBECİLERDEN, PARALELCİLERDEN, VESAYETÇİLERDEN ALMIŞTIR"

Seçimden sonra milletle buluşmaya çıktıklarını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Peki biz yiğit kardeşlerimizle buluşurken CHP neyle uğraşıyor? Biz ülkemizle uğraşırken, dış ilişkilerimizle uğraşırken CHP bir aydır sadece Şişli ile uğraşıyor. Şişli'yi çözemediler. Şişli neden bir örnek misali. CHP sözde cumhuriyetin partisi diyorlar ama Mustafa Sarıgül'den oğluna emanet bir saltanat kurmaya çalışmışlar. Bakın onlar inşallah hem yargı önünde hem de milletin önünde hesap verecekler. Bir CHP milletvekili çıkıp, paralelcilerle işbirliği yapmamız hata oldu diyor. Bunlar güçlerini milletten almazlar. CHP her zaman sadece darbecilerden, paralelcilerden, vesayetçilerden almıştır. Şişli'de mafyadan güç alıyorlar. Hiç kimseye ümit vermiyorlar. Kendilerine güveni yok, millete güveni yok. Kılıçdaroğlu'na soruyorlar, bu sene iktidar olur musunuz diye. Ümidi yok. 8 ay içinde Şişli'yi ne hale getirdiler belli. Şişli'yi bu hale getirenler, milletin emanetini alsalar 4 dakikada bu ülkeyi ne hale getirirler? AK Parti bu sene içinde bir destan yazdı. Bu kadrolar içinde 2 Cumhurbaşkanı görevlerini birbirine bıraktı. 2 Başbakan emaneti aldılar ve verdiler. En ufak nezaketsizlik olmadı. En ufak bir kopma, ayrılma olmadı. Biz, her bir AK Partili omuzlarında büyük bir dava mes'uliyetini taşır. O dava mes'uliyeti öyle ağır bir mes'uliyettir ki bir an omuzu kıpırdatsa Toros dağları başına devrilecek gibi olur. Tek bir güçten ve tek bir yerden destek isteriz. O da Rabbimiz ve milletimiz. Başka hiçbir güçten destek ve yardım istemeyiz. Dünya karşımıza gelse nasıl o Toroslar'ın kayaları baş eğmezse, biz baş eğmeyiz. Şimdi büyük Türkiye ideali ile tekrar ayaktayız. AK Parti yorulmaz. AK Parti durmaz. AK Parti bir an bile tereddüt etmez. Bu aşk ve azimle yola devam edeceğiz. Onlar ne yaparsa yapsınlar. İsterse Haziran seçimlerine de 14 parti bir arada gelsin. Karşılarında Toroslar kadar dik bir AK Parti, baş eğmeyen bir AK Parti bulacaklar" ifadelerini kullandı.

"BU MİLLET SADAKATİ DE UNUTMAZ, İHANETİ DE UNUTMAZ"

Türk milletinin sadakati de ihaneti de unutmayacağının altın çizen Davutoğlu, "Bu millet Ankara'da konuşanı da unutmaz, yurt dışında oyunlar içine gireni de unutmaz. Sizler ayaktayken, dimdik, tavır almışken Ankara hiçbir zaman hiçbir güç karşısında taviz vermeyecektir. Milli iradeyi dimdik tutmaya kararlıyız. Türkiye'nin her yerini dolaşan tek bir bir parti vardır, o da AK Parti'dir. Türkiye'de milli birliğin teminatı olan AK Parti'dir. Küresel güç yapacak parti AK Parti'dir. İhanet çetelerine ders verecek tek parti AK Parti'dir. Türkiye'nin ve devletin izzetini koruyan tek parti AK Parti'dir. Allah devlete ve millete zeval vermesin. İşte aziz Mersinliler, kim ne oyun için girerse girsin biz 2023 yolcularıyız. Biz küresel güç olacağız. Hedefimiz Mersin'i Akdeniz'in en önemli limanından biri haline getirmektir. Çünkü Mersin hepimizin göz bebeğidir. Öyle projelerle hizmet etmeye devam edeceğiz ki yükselen Türkiye'nin yükselen limanı yapacağız" dedi.

"HIZLI TREN MERSİN'E GELECEK"

Projeleriyle Mersin'i ayağa kaldıracaklarını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizi hep ayakta görmek istiyoruz. Durmayacağız, oturmayacağız, yorulmayacağız. Bu millet dünyada hak ettiği yeri alana kadar hiç durmayacağız. İstanbul- Konya hızlı trenini açtık. En geç 2016 yılında hat Mersin'e bağlanacak. Bu proje kardeşlik projesi olacaktır. Türkmen ve Türk kardeşlerimiz birlikte gidecekler. Bu Türkiye'nin milli birlik projesidir. Mersin'den bu hat Habur'a kadar gidecek. Bu milletin kardeşliği projesi olacaktır. Türkmen ve Kürt kardeşlerimiz birlikte gidecek. Türk ve Kürt kardeştir, kardeş olmaya devam edecektir. Çanakkale'de, Sarıamış'ta şehit olurken, şehitlerimiz sen Türk müsün, Kürt müsün diye sormadı, sormadı. Biz de Mersin'i ebedi ve ezeli kardeşlik şehri ilan ediyoruz. Mersin'den yola devam diyeceğiz. Mersin'i Türkiye'nin en büyük konteyner şehri haline dönüştürüyoruz. Sahil yolu, demir yolu, Çukurova Havalimanı yapıldıktan sonra Mersin'e herkes selam duracak. Mersin büyük bir şehir olacak. Akdeniz'in merkez şehri olacak. Mersin'e 12 yılda 23 milyar yatırım yaptık. Mersin daha fazlasını hak ediyor. Talimat verdim, Mersin'e 2 organize sanayi bölgesi daha açılacak. Akdeniz'in en büyük liman şehirlerinden biri Mersin olacak. Her bir ilçede ihtiyaç neyse onlar yerine gelecek. Bütün Türkiye'yi her türlü ihanet şebekesinden temizleyeceğiz. 15 Haziran akşamı buradan güzel müjdeler bekliyoruz."

Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından, Osmaniye'de AK Parti'nin Olağan Kongresi'ne katılmak üzere kentten ayrıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu: 'Baş Veririz, Baş Eğmeyiz Biz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement