Başbakan Davutoğlu, Birlik Vakfı İftarında Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu, Birlik Vakfı İftarında Konuştu

Başbakan ahmet Davutoğlu Sultanahmet'teki Birlik Vakfı'nın iftarına katıldı.

21.06.2015 01:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan ahmet Davutoğlu Sultanahmet'teki Birlik Vakfı'nın iftarına katıldı. Birlik Vakfı'nın düzenlediği iftar programına, Başbakan Davutoğlu'nun yanısıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

İftarın ardından bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu,"Birlik Vakfı'nın kurulmasından, 28 Şubat'ta hepimizin yaşadığı acılardan sonra son 12-13 yıl içinde bütün o köklerimizin yeniden inşası için Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bir hareketle, yaşadığımız o derin tecrübeyi hep birlikte şimdi bir kez daha aslında 35 yılın muhasebesiyle doğru yerine oturtma zamanıdır. Askeri ihtilaller, baskılar ve onların üzerinde yükselen bir hareket. AK Parti hareketi her zaman söylediğim gibi tarihin konjonktürel şartları içinde çıkmış bir hareket değildir. Aslında ta Malazgirt'e, daha öncesine kadim geçmişi, adaleti, hakkı savunan bütün hareketlerin temsilcisidir, adıdır, unvanıdır, göstericisidir. Ahiyan-ı Rum, Baciyan-ı Rum ile Milli Türk Talebe Birliği'nde biraraya gelen nesillerin kardeşlikleri arasında doğrudan irtibat vardı. Onlarındevamı olan bir yolu yürüyorduk. Hep adalet, hak ve hakkaniyet için son 12-13 yıliçinde büyük mücadeleler verdik. Gençlik yıllarımızda neyi hedef edinmişsek, neyiyüceltmeye çalışmışsak, hangi menzile ulaşmaya çalışmışsak hep o ideali hiçbirzaman zihnimizden silmeden kimi zaman Türkiye'nin her bir köşesinde, kimi zaman dünyanın her bir köşesinde o idealleri ayakta tutmaya çalıştık." dedi.

" İSLAM DÜNYASI ÖZELLİKLE SON 5 YIL İÇİNDE ÇOK BÜYÜK DEVİNİMLERİN İÇİNDEN GEÇİYOR"

Davutoğlu, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nün sembolik olarak bu idealleri yansıtan bir gün olduğunu ifade ederek, 'Neden dünya mültecilerinin büyük çoğunluğu İslam ülkelerindendir?' sorusunun sorulması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Neden İslam dünyasında geçmişte başı sıkışanın, adalet arayanın sığındığı o dar İslam diyarlarındabugün, bulundukları şehirlerden, sokaklardan kaçarak başka ülkelere sığınmak zorunda kalan insanlar var? Biz Türkiye'de yeni bir inşa faaliyeti içine girmişken, İslam dünyası özellikle son 5 yıl içinde çok büyük devinimlerin içinden geçiyor. Büyük acılar yaşanıyor. Bu sofralarda biz huzur içinde iftarımızı açarken, İslam dünyasının her bir köşesinde evini terk etmek zorundakalan yetimlerin, eşi öldürülüp kaçmak durumunda kalan hanımların, yaşına bakmaksızın katliamdan kaçmak durumunda kalan iki büklüm yaşlıların olduğunu hiç unutmamalıyız" şeklinde konuştu.

"TOPRAKLARINDA EN FAZLA MÜLTECİ BULUNDURAN DEVLET TÜRKİYECUMHURİYETİ'DİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Mardin'de olduğunu söyledi. Davutoğlu, dün de Türkiye'nin yaptığı faaliyetleri takdir eden bir diplomat olan Birleşmiş Milletler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile Ankara'da olduklarını hatırlattı. Davutoğlu, "İçimde bir hüzün var çünkü ister Müslüman ister gayrimüslim, ister Türk, ister Arap, ister Acem, ister Sünni, ister Şii, hangi kökenden gelmiş olursa olsun, mültecilerin yaşadıkları insanlık dramını bilip deo mülteci kamplarına gidip de göz göze gelip de hüzün duymayan kişi vicdanında,yüreğinde bir eser kalmayan kişidir" diye konuştu. Davutoğlu, "Dün BM Mülteciler Yüksek Komiseri Türkiye'de bulunma sebebini izah ederken, 'Dünya Mülteciler Günü'nü Türkiye'de idrak etmek istedim çünkü şu andadünyada en fazla mülteci barındıran ülke, en şefkatli ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir' dedi. Yani dikkatinizi çekerim, sadece Suriye'den gelen mülteciler bağlamında değil, şu anda ülkesinde, topraklarında en fazla mülteci bulunduran devlet Türkiye Cumhuriyeti'dir. Geçen sene ikinciydik, bu sene son gelenmültecilerle birlikte birinci sıradayız. Bu hoş bir şey değil, biz birinci olmakistemezdik. Dünyada hiç kimse toprağından kopsun istemezdik. Dünyada hiçbirevlat, hiçbir yetim, kız ve erkek çocuk, yuvalarından kopsun istemezdik. Ama eğerbirileri, bir zalim güruhu onları yuvalarından, topraklarından koparmışsa, onlarsığınacak bir yer aradıklarında bu aziz Anadolu topraklarını seçmişlerse, işteramazan günün hürmetine, bereketine bütün milletim adına bir kez daha diyorum ki;bu Anadolu toprakları onlara da kucak açar, onları da bağrına basar, onlara daşefkatini gösterir."

"ÜLKEMİZ ADINA BESLEDİĞİMİZ BÜYÜK RÜYALARIN ESERİ VAR"

Bütün vakıflara teşekkür eden Davutoğlu, "Şimdi de biz eğer bu kadar mülteciyi barındırabiliyorsak, bu sadece devletin Ankara'da aldığı bir kararın sonucu değildir. Onlara bağrını açan Kilislilerin, Şanlıurfalıların,Gazianteplilerin, Kahramanmaraşlıların, Hataylıların, Adanalıların, Mersinlilerin, Mardinlilerin, Malatyalıların, bütün çevre illerin ve Türkiye'deki ensar bilincinin sonucudur. İnsanlığa bugün bir destansı ders veriyorsak, bunun arkasında hem asırlar boyu gelen köklü idrakimiz ve bilincimiz var hem de bizimtam da Birlik Vakfı'nın doğuşuna sebebiyet veren o 35 yıl önceki arayışımızın, hülyalarımızın, ülkemiz adına beslediğimiz büyük rüyaların eseri var"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerininTürkiye'de suhuletle yapılması açısından, milli iradenin tecellisi açısından büyük bir başarı olduğunu belirterek, "Sonuçları ne olursa olsun, hepimiz milliiradeye saygı duyarız. Türkiye'nin 13 yılda ulaştığı kudret ve şefkate, bundan sonra da daimi bir nitelik kazandırmak için her şartta çalışmaya devam edeceğiz. Hızımız hiç kesilmedi, hiç kesilmeyecek. Çünkü biz gücümüzü milletten alırız,hızımızı da tarihin derinliğinden gelen o köklü idrakimizden alırız" dedi. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hitap ettiğim ilk iftar sofrasında bütün milletimize şunu ifade etmekisterim ki: Hamdolsun Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. BugünTürkiye'nin her köşesinde huzur ve sükun içinde tam bir varlık idrakiyle ramazanıidrak ediyoruz. Bu birliği ve beraberliği korumak için de her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Çevremizdeki ateşin ülkemizi yakmaması için, bizdeki muhabbetin ise çevreye şifa, deva olması için bundan sonra da şimdiye kadarolduğu gibi çalışmaya devam edeceğiz. 7 Haziran seçimleri Türkiye'de suhuletle yapılması açısından, milli iradenin tecellisi açısından büyük bir başarıdır.Sonuçları ne olursa olsun, hepimiz milli iradeye saygı duyarız. Şunu da ifadeetmek isterim ki Türkiye'nin 13 yılda ulaştığı kudret ve şefkate, bundan sonra dadaimi bir nitelik kazandırmak için her şartta çalışmaya devam edeceğiz. Hızımızhiç kesilmedi, hiç kesilmeyecek. Çünkü biz gücümüzü milletten alırız, hızımızı datarihin derinliğinden gelen o köklü idrakimizden alırız."

"SEÇİM NETİCELERİNE SAYGI DUYAR, TEKRAR MİLLETİN HUZURUNA GİDERİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, herkesin geleceğe ümit içinde bakmasını isteyerek, "Birileri, '21'inci yüzyılın Selahaddinleri' diyerek, Türkiye'nin yükselen gücünün kesildiğini düşünüyor olabilirler. Birileri, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde durgunlaşacağını, mazlumlara ulaşan elinin zayıflayacağını hesap ederek köşelerinde mutluluk içinde olabilirler. Biz ise çok daha büyük birazimle, çok daha büyük bir kararlılıkla, bütün o çevrelerin oluşturmaya çalıştığıyeise karşı tam ümitvar bir şekilde istikbale bakarak diyoruz ki kim ne yaparsayapsın, kervan yola çıkmıştır, surda bir gedik açılmıştır ve biz yolumuza devamedeceğiz. 8 Haziran sonrası onların sahipsiz kaldığını düşünen bazı zalimler, o zalimlerin peşinden giden işbirlikçiler şunu düşünebilirler, 'Evet, imdi dönüp bakacağınız bir yer kalmadı'. Biz nefes alıp verdikçe onların dönüp bakacağı birTürkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman olacaktır. Seçim neticelerine saygı duyar, tekrar milletin huzuruna gideriz, elimizden geldiğince o neticenin gereğini yaparız ama görevde bulunduğumuz her an 78 milyonun huzuru için, ve dahi o 78 milyona ümit bağlamış gönül coğrafyasında her bir kardeşimiz için çalışmaya devam ederiz. Gün yeis günü değil, gün ümit var olma günüdür. Gün, karamsarlık günüdeğil, kararlılıkla ayağa kalkma günüdür. Gün, zalimleri sevindirme günü değil,mazlumlara 'Biz buradayız' deme günüdür. 35 sene önce buradaydık, bugün buradayız, yarın burada olacağız. Bizden sonraki nesiller bayrağı bizdenaldığında çok daha kudretli ve şefkatli Türkiye'nin vatandaşı olacaklar vekıyamete kadar mutlaka bu davanın sahipleri olacak."
- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu, Birlik Vakfı İftarında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement