Başbakan Davutoğlu Canlı Yayında - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu Canlı Yayında

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi peki Medeni Konak'ın katili kim, belli YDG-H. Çıksın 'YDG-H katil' desin bakalım diyebilecek mi? 'PKK katil' desin diyebilecek mi? Bekliyorum müsebbipler belli 2 YDG-H militanı tespit edildi.

29.10.2015 02:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi peki Medeni Konak'ın katili kim, belli YDG-H. Çıksın 'YDG-H katil' desin bakalım diyebilecek mi? 'PKK katil' desin diyebilecek mi? Bekliyorum müsebbipler belli 2 YDG-H militanı tespit edildi. Bakalım ne zaman Demirtaş dönüp YDG-H'ya katil diyebilecek, diyemez. Çünkü bu terör örgütü ile iç içe. Bunların çoğu partinin içinde talimat veriyor bu partiye" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV'de ortak yayınlanan "İskele Sancak Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sandık güvenliği konusunda her türlü tedbiri alacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Kanunun bize verdiği yetki dahilinde her türlü tedbiri alacağız. Doğu ve güneydoğudaki, bütün Türkiye'deki vatandaşlarımız hiç kaygı duymasınlar. Her türlü tedbiri alacağız. Kim sandık güvenliğini ihlal ederse, onlara karşı da demokratik hukuk devleti kuralları içinde en sert müeyyideleri uygulayacağız. Kimse Türkiye'nin kaderiyle oynayacak şekilde milletin iradesine ipotek koyamaz" diye konuştu.

Bazı örgüt elemanları tarafından Şanlıurfa'da tek tek evlerin aranarak tehdit edildiği haberini aldıklarını belirten Davutoğlu, "Bu mu demokrasi? İstiyorlar ki AK Parti'nin de buradan ayağı kesilsin, kendilerine göre Stalinist bir yöntemle bölgede bir tek parti olsun, arkasını da PKK'ya versin" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Davutoğlu şöyle konuştu:

"Nerede CHP, MHP teşkilatları orada, niye ulusal bir parti, milli bir parti olamıyorsunuz, niye her yerde konuşamıyorsunuz, niye her yerde sizin teşkilatlarınız olmuyor, her yerde AK Parti bayrağı dalgalanıyor da niye CHP, MHP bayrağı yok, niye buna cesaret edemiyorlar? Bu ülkenin birliğini biz her halükarda savunuruz. Ama yapılmak istenene şey çok açık, AK Parti'lilere dönük bir caydırma, bir linç, bir sosyal baskı oluşturup... Ama bizim teşkilatlarımıza ben güveniyorum. Çünkü biliyorlar ki biz doğu, batı ayrımı yapmayız. O teşkilatlarımızın hukukunu da koruruz. Nitekim saldırıya uğrayan Hakkari İl Başkanımıza o gün söyledim 'Bunlar mutlaka yakalanacak, merak etmeyin.' Yakalandı, adalete teslim edildi. Hiçbirisini karşılıksız bırakmayız. Kim mücadeleyi sertleştirirse karşısında kaya gibi AK Parti olacağız. Bugün alçakça bu saldırıyı yapanlar, bizim yüreğimize, bizim oradaki kahraman teşkilat mensuplarımızın yüreğine korku salacaklarını düşünüyorlarsa, kendileri korksunlar. Hepsinin peşine düşeceğiz, hepsini tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz."

7 Haziran öncesinde oluşan 'seçime hile karıştıracaklar' algısının varlığının hatırlatılması üzerine Davutoğlu, "Ne oldu o algı, yok oldu. Çünkü böyle bir şey yok. Ama şu var, AK Parti iktidar olmasın diye her türlü hileyi kullanan bir parti var. O partiyi destekleyenler var. Sadece, 'AK Parti'nin bölgeden ayağı kesilsin de burada ben hegemonya kurayım, onun üzerinden de bir müddet sonra bu ülkenin parçalanması üzerine operasyon yapabilecek şartlar oluşturayım' diyen bir parti var. Batıda barış dedikten sonra doğuda böyle infaz timleri gönderip, AK Parti'nin yiğit insanlarını, teşkilat mensuplarını öldürmenin adı nedir?" yorumunu yaptı.

"Bakalım ne zaman Demirtaş dönüp YDG-H'ya katil diyebilecek"

"Niye sesleri çıkmıyor?" diye soran Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hadi çıksın, konuşsun Demirtaş. Ankara saldırısında biz yerde cenazelerimizle, taşıdığımız yaralılarla uğraşırken, 'tek bir bir vatandaşımızın canını kurtarabilir miyiz' diye uğraşırken, bu dökülen kanın hesabını soruşturmalarla takip ederken, güvenlik tedbiri alırken, döndü bize 'katil devlet' dedi. Şimdi peki Medeni Konak'ın katili kim, belli YDG-H. Çıksın 'YDG-H katil' desin bakalım diyebilecek mi? 'PKK katil' desin diyebilecek mi? Ama Ankara'daki saldırının müsebbibi bilinmiyordu. Çıkartılıyor şimdi birer birer. DAEŞ'se katil DAEŞ, yanında PKK'ysa 'katil PKK'. Biz hepsine katil diyoruz. Bütün soruşturma sürüyor. Şanlıurfa'da tekrar tutuklamalar oldu. Bekliyorum müsebbipler belli 2 YDG-H militanı tespit edildi. Bakalım ne zaman Demirtaş dönüp YDG-H'ya katil diyebilecek, diyemez. Çünkü bu terör örgütü ile iç içe. Bunların çoğu partinin içinde, talimat veriyor bu partiye."

Davutoğlu, bunun bir sınav olduğunu, vatandaşların da bunu görmesi gerektiğinin altını çizerek, "Devletin yanında yer almayıp, dönüp onunla birlikte hükümetimizi suçlayan Bahçeli de aynı şekilde bu zihniyete hizmet ediyor. Dönüp Demirtaş'a 'Sen ne haddine, devlete bunu dersin' diye bir ses duydunuz mu Bahçeli'den. Onunla birlikte dönüp hükümeti suçladı o da. CHP Genel Başkanı da terör örgütüne yakın basın şeylerinde arz-ı endam ettiler. Bütün meseleleri AK Parti'yi zayıflatmak, Türkiye'yi bir belirsizliğin içine düşürmek, bu belirsizlik içinde kendi planlarını uygulayabilecek bir konjonktür oluşturmak. Ama biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"Eylemi yapan DAEŞ, arkasından harekete geçen PKK"

DAEŞ'in bir terör örgütü olduğunu kaydeden Davutoğlu, bu kanlı örgütün İslam'ın adını kirlettiğini söyledi. DAEŞ'in terör saldırılarının kritik zamanlarda, hemen arkasındaki etkileri itibarıyla da birilerine hizmet eder şekilde ortaya çıktığına dikkati çeken Davutoğlu, DAEŞ'in birileri tarafından yönlendirildiğini dile getirdi.

Suruç saldırısının oluş biçimi, yapıldığı yer, saldırıda hayatını kaybedenler bir araya getirildiğinde "Türkiye'de bir ateş bir gerilimin tetiklenmek istendiğini" aktaran Davutoğlu,  Alevi vatandaşların bu olayın içine çekilmek istendiğini kaydetti.

Duyarlı Alevi vatandaşların bu oyuna gelmediğini vurgulayan Davutoğlu, bu şekilde duyarlı davranan bütün toplum kesimlerine teşekkür etti. Davutoğlu, DHKP-C ile PKK arasında Kürt ve Alevi fay hatlarını harekete geçirecek bir işbirliği çıkarmaya çalışıldığını dile getirdi.

"Eylemi yapanın DAEŞ, arkasından harekete geçenin ise PKK ve DHKP-C" olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Bu bir tesadüf olabilir mi?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, bu saldırıların hedefinin temelde Türkiye'de istikrarın yok edilmesi olduğunu anlatarak, "Amaç, istikrarın temsilcisi olan ve istikrarı sağlayacak yegane parti görünümündeki AK Parti'nin zayıflatılması" dedi.

"Paslaşma veya başka istihbari yapıların bu örgütlere sızması"

"Paslaşma mı var bu örgütlerin arasında" sorusuna Davutoğlu, şu yanıtı verdi:

"Paslaşma veya başka istihbari yapıların bu örgütlere sızması. DAEŞ dediğiniz örgüt taşeron bir örgüt. İçine her türlü grup sızabiliyor. Birine üç ay eğitim verseniz, biraz Kur'an-ı Kerim okumayı öğretseniz, birkaç kelime slogan atmayı öğretseniz, sonra da sakalı müsaitse uzun sakal bıraksanız, gönderip Suriye'nin içine yerleştirseniz, arkasından belli talimatlarla şey yapsanız, üç ayda DAEŞ adına eylem yapacak yüzlerce insan çıkarabilirsiniz. Bunlar oturmuş sosyal yapılar değil."

Başbakan Davutoğlu, Müslüman Kardeşler'in Mısır'da tahrik edilmesine rağmen teröre başvurmadığına dikkati çekerek, 1930'lara kadar giden köklü bir yapı olduğunu ve bu yapının içine nüfuz etmenin kolay olmadığına değindi. DAEŞ için bunun böyle olmadığını belirten Davutoğlu, "DAEŞ şimdi çıktı belki üç sene sonra yok olacak. Bir misyon için çıkartıldı. İslam dünyasına fitne tohumu ekmek için çıkartıldı. DAEŞ'in çıkmasıyla El Kaide'nin adı unutuldu. El Kaide yok mu oldu, hayır. Bazen görevler böyle biri diğerine teslim edilir" diye konuştu.

ASALA terör örgütünün eylemi bıraktığı yıl ile PKK'nın eylemlerine başladığı yılın aynı yıl olduğunun altını çizen Davutoğlu, "İkisi de o sırada Beyrut'ta Beka Vadisi'nde bulunuyordu. Tesadüf mü? ASALA Türk diplomatları öldürmeyi bıraktı. PKK alana çıkıp terör eylemlerine başladı. Şimdi DHKP-C ile PKK arasında aynı şekilde paslaşmalar var" yorumunu yaptı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu Canlı Yayında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement