Başbakan Davutoğlu: Elektrik Kesintileri Teknik Bir Arızadan Kaynaklanmadı - Son Dakika
Ekonomi

Başbakan Davutoğlu: Elektrik Kesintileri Teknik Bir Arızadan Kaynaklanmadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili, "Bunun çok teknik bir arızadan kaynaklanmadığı kanaati hakimdir" dedi.

01.04.2015 00:21  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaşamını yitirmesine ilişkin yaptığı açıklamanın devamında bugün Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri konusunda konuştu.

Davutoğlu ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisinin ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Elektrik kesintisinin arkasındaki sebepler, her ne surette olursa olsun ortaya çıkarılacak. Bunun çok teknik bir arızadan kaynaklanmadığı kanaati hakimdir. Yazılım sistemiyle ilgili ve diğer faktörler göz önünde bulundurularak, soruşturma tamamlandığında kamuoyumuza bilgi sunulacak. Şu an itibarıyla Türkiye'nin bütününe elektrik sunulmuştur, elektrik kesintileri tamamıyla durmuştur. Enerji Bakanımız ile de Ankara'ya gelir gelmez görüşeceğiz. Gerekli soruşturmalar, araştırmalar yapılacak. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için de hangi tedbir gerekiyorsa alınacak."

BUGÜN NELER YAŞANDI

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, başta Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirler olmak üzere 79 ilde insanları mağdur etti. Saatlerce elektrik santralleri çalışmadı. Bazı vatandaşlar, tramvay, metro, marmaray ve hızlı trende mahsur kaldı. Jenaratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamadı. Eczaneler ilaç veremedi. Kısaca tüm yurtta hayat durdu.

İRAN'DAN ELEKTRİK ALAN VAN VE HAKKARİ'DE KESİNTİ YOK

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin 'sistem arızası' olarak açıkladığı kesintiler saat 10.36'dan itibaren önce batı illerinde başladı. Domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30'a kadar tüm illerde elektrikler kesildi. İran'dan elektrik alan Van ve Hakkari'de ise kesinti olmadı.

KESİNTİ TEİAŞ'TAN KAYNAKLANDI

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri sorunun enerji açığı ve güç kesintisinden değil, iletim sistemindeki arızadan kaynaklandığını açıkladı. Elektrik dağıtım şirketleri de aynı yönde açıklama yaptı. Bir dağıtım şirketi yetkilisi yaptığı açıklamada, "TEİAŞ yetkilileri bize sistemin çöktüğünü, toparlamaya çalıştıklarını söyledi. Enerji açığı ve güç kesintisi olmadığını belirttiler" dedi. Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi'nden yapılan açıklamada, "Sıkıntının kaynağında TEİAŞ'ın sistemde yaşanan bir sorun olduğunu söyledi. Bizde olduğu gibi Türkiye'nin bazı illerinde de elektrikler kesik" dedi.

Başbakan Davutoğlu: Elektrik Kesintileri Teknik Bir Arızadan Kaynaklanmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Başbakan Davutoğlu: Elektrik Kesintileri Teknik Bir Arızadan Kaynaklanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • ....: neyden dolayı kesildi, dalga geçmek için sormuyorum. israile bebek katili diyip sonra biz moderatöre demiştik demiştiniz ya modaretörmü yaptı kesintiyi, abd yi takmayıp kualisyona girmediniz ya o yüzdenmi oldu, üç kuruş yardım yaptığın ukrayna için rusyamı saldırdı, ermeni soykırımı yüzünden fransamı, son zamanlardaki demeçleriniz yüzünden gürcüler mi, arkasında hiç bir zaman olmadığınız azerilermi, adalarımız üstünde bayrakları var fiilen işgal ediolar ama orası bizim dediğiniz için yunanlılarmı, suriyede esada düşman olduğunuz için suriyelilermi yoksa suriyeye girmediğinzden dlayı muhaliflermi, işide terör örgütü demediğiniz için kürtlermi, sonradan çark edip terör örgütü dediğin için işidmi, suudileri desteklediğin için iranlılarmı yoksa irana ziyaret de buluncağın için sudilermi? 70 0 Yanıtla
  • yuh: Yaniiii. Savas olsa goctuk. Tesekkuerler akkoyunlar 28 2 Yanıtla
  • dogrucuDavud: Inleyen nagmeler ruhumu sardi. Bu akp liler iyice hayale daldi. Tipe bak abi adamdaki 18 8 Yanıtla
  • aksarayli: kedidir kedii 22 3 Yanıtla
  • Güven48: Trafoya kedi girmistir. . 22 2 Yanıtla
  • kasım: vanda hakkaride kesinti yok bizde var vay anam yeni türkiye vay. ayrıca böyle işler için bir önlem mekanızması yokmu, canı sıkılan bizi böyle elektriksizmi bırakacak 2015 te hemde. 17 3 Yanıtla
  • cigerxun: yeni türkiyenin ampülü söndü diye göbek atanlarının amacının ne olduğu sanırım milletimizin gözünden kaçmadı ve millet yeni türkiyenin ampülünün sönmemesi gerektiği konusunda sanırım hemfikir 11 8 Yanıtla
  • vatandaş..: onu da paralel yaptı deyin. . . kurtulu verin canım. . . 14 0 Yanıtla
  • amedlı keko: ya bir savaş olsaydı ne olurdu halımız belkide bu bir uyarıdır etınız ne butınız ne lan diyorlar ama anlıyana 8 5 Yanıtla
  • serhat: davutoğlu bence sende bi senden hiç elektrik alamadık 8 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı
    12:54 Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe geneline dağılmış olan küçük sanayi esnafını sektörel bazda ortak çalışma alanlarında bir araya getirmek amacıyla yeni imar planları hazırladıklarını belirtti.

  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır
    12:26 Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOBİ Buluşması İftar programına katıldı.

  • Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor
    12:26 Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor

    Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Denetimlerde hijyen kuralları, fiyat tarifesi ve ekmek gramajı gibi konular inceleniyor.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.

  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.


Advertisement