Başbakan Davutoğlu, "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"Ne Katıldı - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu, "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"Ne Katıldı

Başbakan Davutoğlu, "Gaziantep\'in Yıldızları Ödül Töreni"Ne Katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep ciddi bir rekabet gücü kazandığını ve bunu destekleyecek projelerin hayata geçirileceğini belirterek, “Amanos Tüneli en kısa zamanda tamamlanacak bu GAP havzasını İskenderun’a bağlayacak” dedi.

28.12.2014 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep ciddi bir rekabet gücü kazandığını ve bunu destekleyecek projelerin hayata geçirileceğini belirterek, "Amanos Tüneli en kısa zamanda tamamlanacak bu GAP havzasını İskenderun'a bağlayacak" dedi.

Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İstiklal harbini yakan şehir Gaziantep'tir. Gaziantep'in destanını yazılması gerekiyor. Gaziantep'in destanına film, bu Şahinbey'e olan borcumuzdur. Her yerde Gaziantep yapmışsa bizde yaparız bilinci oluşmuşsa ekonomik alanda Gaziantep'i bir adım önde görüyoruz. Gaziantep'in ihracatta 36 milyon dolardan 136 milyon dolara, Gaziantep'in dezavantajı, avantaja dönüştürdüğünü görürsünüz. Gaziantep'i ekonomik hayatta hep önde görüyoruz. Gaziantep ciddi bir rekabet gücü kazanmıştır bunu destekleyecek projeleri hayata geçireceğiz. Amanos Tüneli en kısa zamanda tamamlanacak bu GAP havzasını İskenderun'a bağlayacak. Konya'da dün zikrettim Konya Gaziantep hızlı tren projesi hayata geçirilecek. Hepinizi şimdiye kadar gösterdiğiniz performanstan daha fazlasını göstermenizi istiyoruz. İthalata olan bağımlılığın azalması ve Ar-Ge geliştirilmesi ile küresel ekonomiye rekabet gücünün artırılması. Üretemeyen bir ekonominin krizlere karşı durması mümkün değil. Ar-Ge için her türlü teşviki vereceğiz marka sayısını artırmanızı istiyoruz. Ne talep ediyorsanız yapılacak. Ne istiyorsanız siyasi irade olarak yanınızda olacağız. Gaziantep daha fazla istihdam, daha fazla yatırım istiyoruz. Tek boyutlu bir ekonomi değil Gaziantep- Kilis Polateli organize bölgesi çalışmaları sürüyor. OSB için her türlü desteği vereceğiz. Gaziantep'te 10 OSB var. İlçelerimizde de OSB'ler var. Gazi şehir olduğu gibi esnan şehirde olduğunu gösterdi. Bize sığınan kapımızı açmak bizim boynumuzun borcudur. Gaziantep kurtuluş savaşında nasıl mücadele ettiyse bugünde Halep'te aynı şey yaşanıyor. Ekonomik istikrar olmaz ise siyasi istikrar olmaz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu, 'Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'Ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement