Başbakan Davutoğlu Geniş Tabanlı Seçim Hükümeti Kurmak Peşinde - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu Geniş Tabanlı Seçim Hükümeti Kurmak Peşinde

Başbakan, seçim hükümeti için geniş tabanlı kabine peşinde. Davutoğlu, CHP ve MHP'li isimlere teklifler götürmeyi planlarken HDP'den Doğan, Sancar ve Gaydalı'ya teklif yapacak.

25.08.2015 07:48  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin seçim hükümetine bakan vermeme kararının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, farklı bir formül üzerinde çalışıyor. Davutoğlu'nun, 'geniş tabanlı' olmasını istediği seçim hükümeti için Meclis dışındaki bazı CHP ve MHP'li isimlere bakanlık teklifi götürmeye hazırlandığı bildirildi.

Davutoğlu'nun HDP'ye düşecek bakanlıklar için Celal Doğan, Mithat Sancar ve Mahmut Celadet Gaydalı'ya teklif götürebileceği de öne sürülüyor.

TEMSİL DÜZEYİ YÜKSEK OLSUN İSTİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon hükümeti kurulamadığı için seçime hazırlanan Türkiye'de oluşturulacak olan 'seçim hükümeti'nin temsil düzeyinin yüksek olmasını istiyor. Yakın çevresine göre Başbakan Davutoğlu, bu amaçla CHP ve MHP'li bazı isimlere teklif götürülmesi düşüncesinde.

İşte kulislerde bu konuyla iligili yapılan değerlendirmeler şu şekilde:

"İÇERİDEN OLMAZSA"

"Başbakan başından beri temsil düzeyi yüksek bir seçim hükümeti olmasını istiyor. CHP ve MHP'nin tutumları bilinmesine karşın bu partilerden bazı isimlere teklif götürülmesi düşüncesi de esasen bundan kaynaklanıyor. Bu partilerin Meclis'teki isimleri bu öneriyi geri çevirirse, Meclis dışındaki bazı isimlerine aynı teklifin götürülmesi düşünülüyor. Netleşmedi ancak kamuoyunda CHP ve MHP'ye yakın olarak bilinen siyasetçi, akademisyen, yazar ya da bürokrat olabilir bu isimler. Bu ise Başbakan'ın da arzuladığı temsil düzeyi yüksek bir hükümet oluşumuna imkân sağlayacaktır."

4 İSİM KESİN

7 Haziran seçimlerinde dışarıdan atanan isimlerden Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin ile kısa süre önce Milli Savunma Bakanlığı'na atanan Vecdi Gönül'ün seçim hükümetinde de görevlerini sürdürmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu hükümete AK Parti kanadından alınacak isimler konusunda ise 12 Eylül'deki kongre sürecinin etkili olabileceği, Davutoğlu'nun parti yönetimine kaydırmayı düşündüğü isimlere kabinede yer vermeyebileceği öne sürülüyor.

AĞIR TOPLAR YERİNİ KORUYABİLİR

Kulislerde Arınç'ın partiye kaydırılabileceğinden söz edilirken, Başbakan yardımcılarından yerlerini koruması beklenen isimlerle ilgili bunların hem kamuoyundaki yüksek profillerine hem de yaşanan kritik dönem nedeniyle MGK üyeliklerine dikkat çekiliyor. Aynı şekilde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de yeni kabinede yer alabilecekleri belirtilirken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da yerlerini korumaları bekleniyor.

MÜSTEŞARLAR ÖN PLANA ÇIKIYOR

Kabineye girebilecek yeni isimler arasında ise eski Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan ile Mücahit Arslan ve Taha Özhan'ın adları öne çıkıyor. Kulislerde, "Başbakan, kongre sürecinde öne çıkarmak istediği bazı isimlere yeni kabinede yer verebilir. Ancak bu listeye sonuçta Cumhurbaşkanı'nın onay vereceği de unutulmamalı" sözleri dillendiriliyor.

CHP ve MHP'ye düşecek yerlere ağırlıklı olarak bu bakanlıkların müsteşarlarının getirilebileceği de konuşuluyor kulislerde. Davutoğlu'nun HDP'ye düşecek bakanlıklar için Celal Doğan, Mithat Sancar ve Mahmut Celadet Gaydalı'ya teklif götürebileceği de öne sürülüyor.

Başbakan Davutoğlu Geniş Tabanlı Seçim Hükümeti Kurmak Peşinde

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu Geniş Tabanlı Seçim Hükümeti Kurmak Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • seda_42: Senin hdp ye muhatabı eden chp mhp utansın değerli AHMET DAVUTOGLU 9 19 Yanıtla ali: Lan geri zekalı hdp seçim hükümetinde het türlü yer alıcsk zatrn mhp chp olsada olmasada. Asıl koalisyon istemeyen seçim hükümetinden başka bişey teklif etmeyen akp ve senin gibi yalakasına yazıklar olsın. Daha dur şu imralıya ne sözler verildi inş ortsya çıkar 6 2 ahmet: osloda dolbamahçede muhattap olmadılar diyorsun..bırak onu koalisyon görüşmeleri dümenden yapıldı.. 2 0
  • süha: bişeyi beceremedin tavukoğlu 20 7 Yanıtla
  • muhafazakar: hırsazları koruyayım derken hükümetide kuramadın sana oy verdiğim güne lanet olsun 16 6 Yanıtla
  • Cumburcemaat: Ya boyle kukla bir basbakan olur mu yaa.....adamin pisikolojisi bile bozuldu tayyip yuzunden...ne yapacagini sasirdi zavalli hocam 17 2 Yanıtla
  • gercek demokrasi: Bu akp nin kültüründe paylaşım var mı askeri dikta bile bu kadar bencil olmamıştı bunlar haramzade bunlar kan emici bu dinci diye gecinenlerden korkun hak hukuk adalet allah kitap derler en büyük haksizlik hukuksuzluk hak yamek onlarda bunlara yetki verildimi ego larının kölesi olur bakın şu akp tam ibretlik 9 2 Yanıtla
  • serhat: Faruk celikmi ağır ve sağlam bakan.ağır top..hahahaaa..somada 300 madenci sorumlusu tanerle ikisi 9 1 Yanıtla
  • YOLSUZLUKLAR SORULMASI SUC OLAN TEK ÜLKE: İŞİNİZ GÜCÜNÜZ DEVLETİ NASIL BÖLERİZ NASIL SOYARIZ NASIL BATIRIRIZ SİZİN AMACINIZ NE HÜKÜMET KURMAK NEDE BU ÜLKEYİ YÖNETMEKSEN BİR KERE BAŞBAKAN DEGİL SARAYIN KÖLESİ EMİR ERİSİN SENDE YETİMİN YOKSULUN HAKKINI YİYEN KANDAN BESLENEN SOYGUNCUYA HIRSIZA SAHİP CIKAN ZAVALLIDAN BAŞKA BİRŞEY DEGİLSİN YEDİGİNİZ İCTİGİNİZ HARAM ZIKKIM OLSUN 9 0 Yanıtla
  • 44: artk oylar mhp ye gidecek inşallah 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement