Başbakan Davutoğlu, "İktidar Kesin" Dedi - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu, "İktidar Kesin" Dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Beyannameyi biz değil halk yazdı.

03.10.2015 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Beyannameyi biz değil halk yazdı. Biz 1 Kasım'da iktidar olması neredeyse kesin olan bir partiyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV kanallarında ortak yayınlanan 'İskele Sancak Özel' programına konuk oldu.

"ŞU ANDAKİ TÜM VERİLER TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAMIZI GÖSTERİYOR"

Seçim beyannamesi üzerindeki çalışmalarda son noktaları koyduklarını ifade eden Davutoğlu, "Yeni unsurlar olacak. Teşkilatlarımızla AK Parti içinde saatlerce süren toplantılar yaptık. Beyannameyi biz değil halk yazdı. Halkla beraber bir fikir olması sürecini yaşadık. Şu anki tüm anketler gösteriyor. Biz 1 Kasım'da iktidar olması neredeyse kesin olan bir partiyiz. Şu andaki tüm veriler tek başına iktidar olmamızı gösteriyor. Ama ne olursa olsun AK Parti lokomotif olacak. AK Parti'nin olmadığı bir hükümet imkansız gibi. Biz yapacağımız şeylerin vaatlerini vermeliyiz. Yoksa halk hesabını sorar. Bizim farkımız şu; onlar olamayacakları için konuşuyor, biz ise söylediklerimizi yapacağız. Biz hamdolsun söz verdiklerimizi yapıyoruz" dedi.

GENÇLER VE AK PARTİ

Gençlerden eskisi kadar AK Parti'nin oy alıp almadığıyla ilgili soruya Davutoğlu, "Bunu bizde tartışıyoruz. Gençlerle iletişim bağlantısında yeni bir kanal olması gerektiğini söyledik. Gençlerimize özel bir çalışma yaptık bunları göstereceğiz. AK Parti döneminde gençlerin beklenti çıtası yükseldi. Gençlerle beraber yol yürünür. Gençlerle kütüphanelerde, müzelerde ders yapılsın. Öğrencilerin hayat içinde ders çalışmasını sağlamalıyız" yanıtını verdi.

"CHP İLE KOALİSYONA ENGEL İKİ KONU: EĞİTİM VE DIŞ POLİTİKA"

Davutoğlu, CHP ile yürüttükleri koalisyon görüşmelerine de değinerek, "CHP ile yürüttüğümüz koalisyon müzakerelerinde uzlaşmaya ulaşamamamızın en önemli nedenleri, eğitim ve dış politika konusudur. Biz 12-13 yılı bir başarı hikayesi olarak görüyoruz. Siz bunu böyle görmemiş olabilirsiniz. Biz başarı olarak gördüğümüz için çıkıp halktan tekrar oy istiyoruz zaten. 4+4+4 bir ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktı. İmam Hatip Liseleri diğer okullar gibi. Hiçbirinin ayrıcalığı da yok, ayrımcılığa da tabi tutulamazlar. Hiç bir öğrencimiz bizim için diğerinden daha kıymetli değildir" diye konuştu.

"YSK, AK PARTİ VEYA HÜKÜMETE BAĞLI DEĞİL"

Yüksek Seçim Kurulu'nun sandıkların yerini tespit etme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Davutoğlu, "Gelen talebi doğru okumak lazım. 1 Kasım'da sandıkların birleştirilmesinin siyasi bir yönü yok. Hukuki bir karardır. Biz AK Parti olarak YSK'nın verdiği kararı hukuken doğru buluruz. YSK, AK Parti'ye veya hükümete bağlı değil. AK Parti'nin tüm dediklerini kabul etmiyor. Bütün partilere eşit mesafede. Hatta bizim Tunceli'de itirazımız vardı bunu kabul etmediler. Biz gidip başka yerde mitingimizi yaptık" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Seçim güvenliği kesin bir şekilde sağlanacak. Bu konuda CHP, HDP ve MHP bir sorumluluk hissetselerdi milletvekillerinin bakan olmasına engel olmazlardı. Hem bu konularda duyarlılığınız vardı niçin bu hükümete katılmadınız? Biz Türkiye'yi hükümetsiz bırakmadık. Bu sorumluluğu almayanların seçim güvenliği konusunda eleştiri yapmaya hakkı yok. Siyasi bedeli ne olursa olsun halkımızın huzuru için gerekeni yaparız. Bizim operasyonlarımız bu yönde. Bunun yüzünden rahatsız oluyorlar. Örtülü tehdit yapıyorlardı. Bunları yapamayacaklar bu seçimde." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu, 'İktidar Kesin' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

  • Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı
    11:41 Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı

    Ardahan Belediyesi, 'Her mahalleye bir taziye evi' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Gürçayır Mahallesi sakinlerine modern bir taziye evi kazandırdı. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve mahalle sakinleri katıldı.

  • İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti
    11:40 İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı ziyaret etti

    İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet, Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Kaya, Bilecik ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vural ise Bilecik'in güzelliklerinden bahsederek, Başkan Kaya'nın çalışmalarını takdir etti.


Advertisement