Merkel, Cumartesi Günü Gaziantep'e Gelecek - Son Dakika
Güncel

Merkel, Cumartesi Günü Gaziantep'e Gelecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gaziantep'te Suriyeli mültecilerle bir araya gelecek.

18.04.2016 13:58  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans, cumartesi günü Gaziantep'te temaslarda bulunacak.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu, cumartesi Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile heyetlerarası görüşmeler yapacak.

GAZİANTEP'TE AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAKLAR

Davutoğlu, Merkel, Tusk ve Timmermans daha sonra Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı açılış törenine katılacak.

Ardından Nizip Geçici Barınma Merkezi'ne hareket edecek liderler, burada incelemelerde bulunduktan sonra dörtlü basın toplantısı düzenleyecek.

ALMAN HÜKÜMETİ TÜRKİYE'Yİ TAKDİR ETTİ

Alman hükümeti, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara sağladığı yardımları takdir ettiğini açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Türkiye yaklaşık 3 milyon kişiye sığınma imkanı vermiştir. Gördüğümüz kadarıyla devletlerarası hukuka da uygun davranıyor. İhtiyaç duyan çok sayıda kişiye sığınma imkanı sağlamıştır. Burada bunu ve Türkiye'nin son yıllarda yaptığı insani yardımları da özellikle takdir etmek gerekir" diye konuştu.

"KASITLI ATEŞ AÇILMAMIŞTIR"

Schaefer, bir insan hakları kuruluşunun, Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye sınırında sığınmacılara ateş edildiği şeklindeki iddiasıyla ilgili, bugüne kadar kendi imkanlarıyla yaptıkları incelemelerde böyle bir olaya rastlamadıklarını, Türk güvenlik güçlerinin sığınmacılara kasıtlı olarak ateş edeceğini düşünmediklerini kaydetti.

Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadelede etkili bir partner olup olmadığı sorusu üzerine "Biz Türkiye'nin DAEŞ karşıtı koalisyona ciddi şekilde katıldığını görüyoruz" diyen Schaefer, Türkiye'nin, bu konuda gelecekte de uluslararası koalisyona yardımcı olacağı yönündeki güvencesine inandıklarını söyledi.

Merkel, Cumartesi Günü Gaziantep\'e Gelecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merkel, Cumartesi Günü Gaziantep'e Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement