Davutoğlu: Esas Seçim Şarkımız Bu Akşam Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Esas Seçim Şarkımız Bu Akşam Çıkıyor

Davutoğlu: Esas Seçim Şarkımız Bu Akşam Çıkıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu akşam bir sürpriz başlıyor. Esas seçim şarkımız bu akşam çıkıyor." dedi.

27.05.2015 10:05  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazetecilerin seçime yönelik sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Son hafta bir sürpriz, slogan var mı?" şeklindeki soruya "Bu akşam bir sürpriz başlıyor. Bugün akşam yeni bir şarkı başlıyor olması lazım. Esas seçim şarkımız bu akşam çıkıyor. En sona bu yeni bir şey, bölgesel uçağın lansmanını yapacağız yarından sonra. Yani ilk defa milli bölgesel uçak yapıyoruz." yanıtını verdi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ve İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "62. miting oldu. Meydanlarını dilini kısaca özetleyebilir misiniz?" şeklindeki soruya Başkan Davutoğlu şöyle cevap verdi:

"HİÇBİR MİTİNGİMİZ VASAT BİLE DEĞİLDİ"

"Genel başkan olarak ilk kampanyam ama daha önce birçok kampanyada bulunduk. Bir kere miting çağrısından beri yoğun bir ivmeyle coşku görüyorum. Şu dikkatimi çekiyor açıkçası, bazı yayın organları özellikle coşkulu AK Parti mitinglerinin 'coşkulu olmadığı' gibi bir kanaati yaymaya çalışıyorlar. Ama Erzurum mitinginde, şu ana kadar 62. mitingimiz hiçbir miting vasat bile değildi, yani çok daha üstündeydi. Herkes gördüğü için İstanbul ve İzmir'i örnek vereyim. İstanbul ve İzmir mitinglerinde bu coşku varsa ne bileyim Erzurum, Sivas'ta olmaz mı? İzmir mitingini burada ölçü olarak alın. Burada ben coşkuyu veya bir şeyin performansını üç kriterle değerlendiriyorum; havaalanına indikten veya ulaştıktan sonra miting meydanına gidene kadar şehirdeki hava. Çünkü o zaten bizim taraftarlarımız miting meydanında. O sırada zaten şehre kadar mitinge gitme zahmetine katlanmayan hemşehriler oluyor. Biz miting meydanına bazen yarım saat gecikmeyle gidiyoruz, yol boyu yoğun ilgiden. İkincisi katılım. Katılım tek başına yeterli değil, katılımdaki coşku. Bazen diğer liderlerin de mitinglerini takip ediyorum. Hiçbir coşkusu olmayan, hazır metinden konuştukları, iletişimin olmadığı, tek düze, didaktik anlatımdır. Bizim mitingleri görüyorsunuz. Gelenlerin de katıldığı son derece hareketli mitingler oluyor. Sonra bir de çıktıktan sonra şehirdeki hava. Dün olağanüstü İzmir'de mitingin sonrasında Konak Tüneli'ni açacağız, 1-2 kilometrelik mesafeyi 1 saatte zor vardık. Çünkü yoğun bir coşku vardı. Dolayısıyla ben alandaki havadan o anlamda hem mutmainim hem de seçim atmosferi egemen oldukça bu coşkunun daha da artacağı kanaatindeyim."



"OY VERİN GİTSİNLER' DİYORLAR, 'OY VERİN GELELİM' DEMİYORLAR"

"Bu seçimde seçim neden 'birinci parti ile dördüncü parti (HDP) arasında geçiyor' izlenimi veriliyor. İkinci ve üçüncü parti nerede?" sorusu üzerine ise Başkana Davutoğlu, "Türkiye'de bir ana muhalefet boşluğu var. İktidara alternatif olamayan yapılar var, yani iktidar alternatifi yok. Bir çerçeve getirip de milleti ikna edecek dil geliştiren alternatif parti yok. O zaman ne oluyor? Engelleyici partiler var. Onun için ben İstanbul mitinginde dedim ki biz özneyiz, onlar nesne, siyaseti biz belirliyoruz. Onların varoluş sebebi bizi engellemek. Halbuki bizim varoluş sebebimiz kendi ideallerimizi gerçekleştirmek, biz kimseyi engellemek için burada değiliz. Bizim varoluş sebebimiz kendi ideallerimiz, onların varoluş sebebi bizi engelleyebilecek bir performans sergilemek. Bu çok önemli, çok doğru bir soru. Onun için rakibin biri dördüncü parti olarak görülüyor, çünkü dördüncü parti de iktidar alternatifi değil, iktidarı bloke edebilecek bir parti barajı aşması halinde. Öyle görüldüğü için temel hedefi bloke etmek, Türkiye'ye alternatif perspektif sunmak değil AK Parti'yi bloke etmek. Bu üç parti için de geçerli, paralel yapı için de geçerli. Bir paralel daha var, o da Kandil. O da HDP'nin paraleli. Şimdi DHKP-C de yaptı. Çünkü CHP'nin tek önceliği var. Bloke etmek, durdurmak, engellemek. Onun için 'oy verin gitsinler' diyorlar değil mi, 'oy verin gelelim' demiyorlar. Yani biz gittiğimizde ne olacak sorusunun cevabı yok" karşılığını verdi.

"YOKSA HALKIN ÖNÜNE ÇIKAMAYIZ"

"Partilerin seçim vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Davutoğlu, "Bunlar iktidar ümidi taşımayan başvurduğu yöntemlerdir. İktidar olamayacaklarını bildikleri için her türlü vaatte bulunabilirler. Bir sınav yok, vaadin yani nasıl gerçekleşecek, ne olacak? Halbuki bizim için öyle değil. Biz söylediğimiz her şeyi 8 Haziran'da hayata geçirmek durumundayız, yoksa halkın önüne çıkamayız" cevabını verdi.

"BEN HAYATIMDA HİÇ YEMİN ETMEDİM"

"Noter tasdikli ikramiye vaadinden sonra dün Sayın Kılıçdaroğlu, "İki maaş ikramiyeyi vallahi de billahi de vereceğim' dedi" hatırlatması üzerine Davutoğlu şu değerlendirmede bulundu:

"Önce noter dedi inandıramadı, yemin ediyor inandıramıyor. İnsanın sözü 'benim adım Kemal' demekle olur mu? Mesela gitse Kılıçdaroğlu bir bankadan kredi alacak olsa 'Benim adım Kemal, bana kredi verin' dese bankacılar onu kapının önüne koyar. Kredi almak için itibarının olması lazım ya da teminatın olması lazım. Teminatı yok ki. 'Benim adım Kemal' demekle kredi alamayan biri 'Benim adım Kemal' demekle oy alabilir mi? Kardeşim neyin var, ne gelirin var, sonra nasıl ödeyeceksin diye sorarlar adama. Dolayısıyla işin esası o, yemin etme sebebi de o. İtibarı olmayınca yemin eder. Ben hayatımda hiç yemin etmedim. Belki çok zorlandığım 1-2 ama babamda söylerdi, rahmetli yemin ettirmezdi. İnanıyorsa yemine gerek yok, inanmıyorsa niye yemin ediyor. Bir zaruret olur ayrı ama birini ikna etmek için bunu kullanmam."

"ESAS SEÇİM ŞARKIMIZ BU AKŞAM ÇIKIYOR"

"Son hafta bir sürpriz, slogan var mı?" şeklindeki soruyu ise Davutoğlu şöyle cevapladı:

"Bu akşam bir sürpriz başlıyor. Bugün akşam yeni bir şarkı başlıyor olması lazım. Esas seçim şarkımız bu akşam çıkıyor. Ekonomik anlamda bir vaat yaptık. Esnaflara sıfır faiz, faizsiz krediyle ilgili olarak Ocak ayında esnafa büyük bir açılım yaptık. Çiftçilerimize daha geçen hafta bile seracılar, tarımla ilgili, damla sulamayla ilgili, sulama kooperatiflerinin borçlarıyla ilgili çok ciddi tedbirler getirdik. Gençlerle ilgili THY'ye yüzde 30 indirim getirdik. Kadınlarla ilgili bugün devlet yardımlarını dağıtmaya başladık. Yani her kesime, emeklilerle ilgili seyyanen 100 lira zam verdik. Her kesime, memurlara bir derece verdik. Biz bunları zaten yaptık ama bunu bir seçim atılımı gibi yapmadık. Ekonominin kendi doğal mantığı içinde bunların gereğini yaptık. Ayrıca böyle bir şok edici gibi yaklaşım içinde olmadık. Mega projeleri açıkladık, üç katlı tüneli açıkladık. En sona bu yeni bir şey, bölgesel uçağın lansmanını yapacağız yarından sonra. Yani ilk defa milli bölgesel uçak yapıyoruz. Şoför esnafına dönük olarak ÖTV'yi kaldıran açıklamalar yaptık. 9 aylık hükümet döneminde şuana kadar elimizi değmediğimiz hiçbir toplum kesimi kalmadı. Herkese gereken şeyde ama ekonominin doğal mantığı içinde bunları yaptık."

"6 HAZİRAN'LA 8 HAZİRAN ARASINDA ÇOK BÜYÜK BİR FARK OLACAĞINI ZANNETMİYORUM"

Başbakan Davutoğlu, "Artık son düzlüğe girildi? 7 Haziran günü halk sandığın başında olacak ama 8 Haziran günü nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?" şeklindeki soruya, "Ben sürekliliği öne çıkartıyorum. 6 Haziran'la 8 Haziran arasında çok büyük bir fark olacağını düşünmüyorum. Yani istikrar, iktidar devam eder ve bu süreklilik içinde Türkiye kendisine çizmiş olduğu yolda kararlılıkla yürür. Ondan hiç kimsenin tereddüdü olmasın" karşılığını verdi.

"SEÇİM GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ HER TÜRLÜ GÜVENLİK TEDBİRİNİ ALDIK"

"Doğu ve Güneydoğu'da sandık güvenliğiyle ilgili SKM büroları Van'da saldırıya uğradı" hatırlatması üzerine ise Davutoğlu, "Onunla ilgili her türlü tedbiri aldık. Bu tür saldırılar oluyor ama güvenlik bağlamında her türlü tedbiri aldık. Yani seçim gününde bu tür baskıların olmaması için her türlü tedbiri aldık" diye cevap verdi.

"Saat takmıyorsunuz, neden? " şeklindeki soruya ise Başbakan Davutoğlu, "Saat takmıyorum. Ben saati kendim ayarlıyorum" cevabını verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Esas Seçim Şarkımız Bu Akşam Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • gerçekler: HDP meclise girerde birde koalisyon vs. ortağı olursa PKK lı bir bakan çıkartırsa bakın siz o zaman gerçek kaos kargaşa nasıl olacak .... akıllı olun HDP YE VERİLEN OY DEVLETTEKİ PKK YAPILANMASINA; CHP YE VERİLEN OY DHKPC YAPILANMASINA GÖTÜRECEKTİR. vatanını milletin seven uyanık olsun. iç işleri bakanının PKK lı veya DHKPC li olduğunu düşünün !!! 192 7 Yanıtla
  • cCc: MILLETIMIZ URETIIR ,MILLETIMIZ YAPAR AKP PARSEL PARSEL SATAR 15 5 Yanıtla
  • vuslat: yahuu küccük enişte harbiden komik adamsın:D 11 5 Yanıtla
  • C H P: Ben bir CHP Li olarak.VATAN HAINLERI KAZANMASIN DIYE .OYLAR BOLUNMESIN DIYE OYUMU AKP YE VERICEM 8 7 Yanıtla
  • vatandaş: Akp 13 yıldır yedin içtin tamam artık..doymadınmı halen Allah doyursun diyelim ozaman gözünüz doysun... 14 0 Yanıtla
  • şarrrrrrr...kı: dur tahmin edeyim...bas bas paraları.......kime olduğu belli demeyeyim 10 3 Yanıtla
  • beyi: Millet sefalet içinde. AKP lale devrinde. 10 2 Yanıtla
  • ...?: BERABER TÜKENDİK BİZ BU YOLLARDA...........:) HAHAHAAA 12 0 Yanıtla
  • aslı: Biz geçim derdindeyiz adam sanki popcu şarkı müjde veriyor helal olsun ülkemizde ne meziyetli siyasilerizde var .film projenizde varmı acaba onuda bilelimde tam süpriz olsun 10 1 Yanıtla
  • fff: Kawalci lazimmi davut nede olsa koyunlar kaval sesini severler 8 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti
    02:13 İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

  • Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı
    02:06 Bağcılar'da silahlı saldırı: 2 yaralı, şüpheli yakalandı

    Bağcılar'da seyir halindeki motosikleti durduran bir şahıs, motosikletteki 2 kişiye ateş açarak kaçtı. Saldırı sonucunda 2 kişi yaralanırken, çevrede bulunan 4 araç da mermi isabet etti. Şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı
    01:59 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü olayları yerinde inceledi. Soruşturma devam ediyor.

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu
    01:47 Samsun'da balkondan düşen çocuk hastanelik oldu

    Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu. Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Irak uyruklu Nevin N.M.T.evlerinin birinci katındaki balkondan düştü. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.

  • Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi
    01:20 Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba'yı Dışişleri Bakanlığı'nın Resmi Konutunda ağırladı.


Advertisement