Başbakan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi ile Görüştü - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi ile Görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi ile görüştü.

25.02.2015 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi ile görüştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda yemekte bir araya geldi. Yarım saat süren baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmeye, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Salih Hasan Ubeydi, Iraklı milletvekilleri Hasan Turan ve Hüseyin Devle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MİT Müsteşar Vekili İsmail Hakkı Musa ile Başbakan Davutoğlu'nun Dış İlişkilerden Sorumlu Başmüşaviri Kemal Ökem de katıldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu ile Nuceyfi görüşmesinde Irak siyasetindeki son durum ve gelişmelerin ele alındığı ifade edildi. Irak'ın güvenliğinin Türkiye'nin güvenliği, Irak'ın istikrarının Türkiye'nin istikrarı olduğu kaydedilen açıklamada, bundan sonra da görüşmeler ve taraflara telkinin devam edeceği bildirildi. Güvenliğin tesisi için her türlü katkıya hazır olunduğunun Iraklı taraflara iletildiği ifade edildi.

Başbakan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi ile yaptığı görüşmenin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüştü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun ABD'ye yapacağı ziyaret hatırlatılarak, görüşmenin yatırımcılar konferansı ile ilgili olduğuna işaret edildi. Davutoğlu ile Babacan görüşmesinin olağan bir görüşme olduğu belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement