Başbakan Davutoğlu, KKTC'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu, KKTC'de

Başbakan Davutoğlu, KKTC\'de

Başbakan Davutoğlu, Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

16.09.2014 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

İlk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, Girne'deki Boğaz Şehitliği'ni de ziyaret etti. Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti adına hazırlanan çelengi şehitliğe sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Davutoğlu, Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz şehitlerimiz, büyük Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının varlık, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi uğruna canlarınızı düşünmeden feda ederek, mukaddes şahadet mertebesine eriştiniz.

Eşsiz kahramanlıklarınız, şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman koruyacak, yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz, ruhlarınız şad olsun. "

Başbakan Davutoğlu, bu ziyaretin ardından Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını da ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

Törenlerde Davutoğlu'na, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti genel başkan yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Yasin Aktay eşlik etti. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu, KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement