Başbakan Davutoğlu Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu Mardin'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz bu ülkedeyken, biz bu 78 milyonun içindeyken, yanındayken, bu ülkenin birliğine, beraberliğine dokunanlara asla fırsat vermeyeceğiz.

05.02.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz bu ülkedeyken, biz bu 78 milyonun içindeyken, yanındayken, bu ülkenin birliğine, beraberliğine dokunanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Biz bu ülkedeyken bir tek kardeşimizin gözü yaşlı olmayacak, bir tek yara kalmayacak sarılmamış olsun, kim terör dolayısıyla mağdur olmuşsa onların hepsine şefkat elimizi uzatacağız" dedi.

Mardin'in Yeşilli ilçesinde halka hitap eden Başbakan Davutoğlu, "Burada gördüğüm heyecan, muhabbet ve semaya dua için yükselttiğiniz eller, istiklal için yükselttiğiniz bu al bayrak, ilelebet bu vatanın birliğinin işaretidir" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinden sonra teşekkür ziyaretlerine başlayacağına ilişkin söz verdiğini anımsatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Aynı zamanda terörle mücadelede kahramanca ülkesine birliğinize, dirliğimize destek veren halkımıza teşekkür ziyaretine başlayacaktım. Bugün iki sebeple Mardin'deyim, kadim Mardin'de, hikmet dolu Mardin'de ve kahraman Yeşilli'deyim."

Yeşillilerin son seçimlerde AK Parti'ye ilçenin merkezinden yüzde 82, bütün Yeşilli'den yüzde 73 destek verildiğini belirten Davutoğlu, "1 Kasım'da çok tuzak kuranlar oldu, 7 Haziran dolayısıyla ülkeyi terör bataklığına sokmak isteyenler oldu ama Yeşilli'den sizler öyle bir ses verdiniz ki Türkiye'nin her yerinden 78 milyon kardeşimiz öyle bir ses verdi ki tuzaklar bozuldu, kumpaslar bozuldu, inşallah aydınlık bir geleceğe beraber yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugün, bir seri teşekkür ziyaretlerinin ilk günü olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bakınız etrafımız bir ateş çemberi Suriye yanıyor, Irak yanıyor, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz, Türkmen kardeşlerimiz ızdırap içinde. Birileri bu ateşi Türkiye'ye de sokmak istediler. Kardeşi kardeşe kırdırmak istediler. İşte biz buradayız, Mardin'deyiz, Yeşilli'deyiz ve Türkiye'nin her yerindeyiz. Allah bu milletin kardeşliğini daim eylesin. Allah bu mübarek Cuma hürmetine, milletimizi bölmek isteyenlere, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah vatanımızı, aziz milletimizi kudretli, devletimizi şefkatli eylesin."

"Size güveniyoruz"

Mardin'de Arap'ın Türk'le, Kürt'ün Türk'le barış içinde 7 bin yıldır yaşadığını anlatan Başbakan Davutoğlu, alandakilere şöyle seslendi:

"Bakınız, o güzelim Cizre'yi, o alim diyarı Cizre'yi, o güzelim Nusaybin'i, o güzelim Silopi'yi ve gönlümüzün nuru Diyarbakır'ı, Sur'u barikatlarla, çukurlarla kirletmek, oralarda kriz çıkarmak istediler, yolları kestiler, rızk kapınız olan Habur'dan girişleri engellemeye çalıştılar. Yeşillililer, biz bu namertlere izin verir miyiz? Yeşillliler, biz bu ülkeyi böldürtür müyüz? Mardinliler, Yeşillililer, yiğit Araplar, yiğit Kürtler, yiğit Türkmenler, bu ülkeyi Irak gibi, Suriye gibi ateş çemberi içine sokmak isteyenlere biz yol verir miyiz? Ey Yeşillililer, kahraman Yeşillililer söyleyin, bu al bayrağı biz indirir miyiz? Bu hilali bu gökyüzünden indirir miyiz? Bu ezanları susturur muyuz?"

Mitingdeki vatandaşlar, Davutoğlu'nun sorularına "Hayır" diye karşılık verdi.

"Ama onlar Sur'da, onlar Fatih Paşa Camii'nde ezanları susturmaya, oralardan hain marşlar çalmaya kalktılar" diyen Davutoğlu'nun sözleri üzerine alandakiler, tekbir getirmeye başladı.

Başbakan Davutoğlu da "Size güveniyoruz, Allah o tekbirleri semalardan indirtmesin" dedi.

Bugün sabah Mardin'de huzur ve demokrasi operasyonuyla ilgili eylem planlarını açıkladıklarını anımsatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Buradan bir kez daha ilan ediyorum, biz bu ülkedeyken, biz bu 78 milyonun içindeyken, yanındayken, bu ülkenin birliğine, beraberliğine dokunanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Biz bu ülkedeyken bir tek kardeşimizin gözü yaşlı olmayacak, bir tek yara kalmayacak sarılmamış olsun, kim terör dolayısıyla mağdur olmuşsa onların hepsine şefkat elimizi uzatacağız."

"Maşallah Yeşilliler, meydanları doldurmuş" diyen Başbakan Davutoğlu, "Yeşillililer, küçük bir ilçe diyorlar. Yeşillililer, yürekleri dağ gibi büyük bir ilçe, sizlerin gönlü o kadar geniş ki bu ülkenin gönlü o kadar geniş ki" ifadesini kullandı.

Dün Londra'da Suriye ile ilgili toplantıya katıldığını anlatan Davutoğlu, "Dedim ki ben milletimle gurur duyuyorum. Benim milletim 2,5 milyon Suriyeliye bağrını açtı. Dünya onlara kapısını kapatmışken biz köyümüzle, ilimizle ilçemizle, hanemizle, aşımızla onların yanında olduk" diye konuştu.

Zalim rejim ve şimdi onu destekleyen Rus uçaklarının Halep'i kuşatmaya ve almaya çalıştığını vurgulayan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onlarla iş birliği yapan PKK'nın uzantısı PYD, oradaki Kürtlere, Araplara zulmediyor. İstiyorlar ki oradaki ateşi buraya da yaysınlar. Birliğimizi koruyacak mıyız? Dirliğimizi koruyacak mıyız? Kardeşliğimizi koruyacak mıyız? Bu vatanın istikbalini, al bayrağımızı koruyacak mıyız? Söz veriyor musunuz? Söz mü? Vatan 'nerede bir yiğit var beni koruyacak' diye sorduğunda hazır mısınız? Millet 'birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak, yiğit Kürtlere, yiğit Araplara, yiğit Türklere ihtiyaç var' dediğinde hazır mısınız? Allah birliğimizi daim etsin. Allah dirliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin."

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bilin ki bu toprakların her ilinde, her ilçesinde, her köyünde, her mecrasında, her dağında, her ovasında, her ırmak kenarında kamu düzeni olana, herkes emniyetle evine gidene, herkes çocuğunu emniyet içerisinde okuluna gönderene kadar mücadelemiz sürecek. Mücadelemiz sadece ve sadece bu halkın iyiliği içindir. Teröristlere karşı en şiddetli, en kararlı şekilde mücadele ederken halkımıza her zaman olduğu gibi müşfik elimizi uzatacağız. Allah sizi bizim yanımızdan eksik etmesin."

"Bundan sonra her hafta bir ildeyim, her hafta bir ilçedeyim"

Alandakilerin "Kahrolsun PKK" sloganları üzerine Davutoğlu, "Allah bütün bu fitne odaklarını kahretsin. Bu fitne odaklarının oyununa gelmeyen aziz milletimizi Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimi, Kürt kardeşlerimi, Arap kardeşlerimi Allah aziz eylesin. Onların, bu milletin bütün evlatları gibi hep beraber el ele geleceğe yürürken yollarını açık eylesin. Biz bunun için yollardayız, bunun için yollarda olacağız. Bilsinler ki bundan sonra her hafta bir ildeyim, her hafta bir ilçedeyim" diye konuştu.

Bu ziyaretin Mardin'e bir yıl içinde gerçekleştirdiği üçüncü ziyaret olduğuna işaret eden Davutoğlu, bu toprakları adım adım dolaşacağını ve bütün millete kardeşliği anlatacağını bildirdi.

Bir an olsun geri adım atmayacaklarını, susmayacaklarını ve hainlere fırsat vermeyeceklerini anlatan Davutoğlu, şehitlere rahmet dileğinde bulunarak, "Şehitlerimiz bizim kalbimizdedir, bu uğurda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız bizim kalbimizdedir" dedi.

Davutoğlu, yarın Kazakistan'a, gelecek hafta cuma günü de Kahramanmaraş'a gideceğini açıkladı.

Alandaki kadınlara ve gençlere de ayrı ayrı teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, gençlere yönelik bütün vaatleri gerçekleştirdiklerini anımsattı.

İş kurmak isteyen gençlere kredi verdiklerine, üniversiteli gençlerin burslarını artırdıklarına dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bütün gençlerimiz bizim istikbalimizdir. Biz onları çukurların içinde değil, barikatların arkasında değil, biz onları, üniversitelerde, kütüphanelerde, müzelerde, el ele omuz omuza spor salonlarında görmek istiyoruz. Bilinsin ki bütün bu gençleri kurtaracağız, hepsi geleceğe ümitle yürüyecek. Allah gençlerimize, kadınlarımıza, ihtiyarlarımıza hepsine huzur ve saadet versin."

Notlar

Başbakan Davutoğlu, konuşma yaptığı otobüsün üstüne eşi Sare Davutoğlu ile birlikte çıktı. Konuşması bittikten sonra iki beyaz güvercin uçuran Davutoğlu, Yeşilli'de konuşma yapacağı alana girişinde halk oyunları ekibinin gösterisini izledi ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Vatandaşlar Arapça "hoşgeldin, sefa getirdin" anlamındaki "Ehlen ve sehlen" ve "Yeşilli halkı der ki adımız Mardin, soyadımız Türkiye, yaşasın kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz" yazılı pankartlar açtı. Bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve damlarından sevgi gösterilerinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu'na ziyaretinde, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da eşlik etti.

Davutoğlu, konuşmasının ardından Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir'i ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da kuyumcu soygunu şüphelileri tutuklandı
    22:23 Giresun'da kuyumcu soygunu şüphelileri tutuklandı

    Giresun'un Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun soyulması olayıyla ilgili olarak yakalanan 3 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından tutuklandı.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.


Advertisement