Başbakan Davutoğlu, Muhalefet Partilerine Yüklendi - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu, Muhalefet Partilerine Yüklendi

Başbakan Davutoğlu, Muhalefet Partilerine Yüklendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’Türkiye’de 300 liranın altında yaşayan 23 milyon kişi var’ açıklamalarını eleştirerek, "Ya Rab, hesabı nerede bunun? Bir öğrenciye biz eğer 400 lira burs veriyorsak, bir hanenin geliri 300 lira olabilir mi? Her hanede bir öğrenci olsa bile 400 lirayı geçebiliyor.

31.10.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'de 300 liranın altında yaşayan 23 milyon kişi var' açıklamalarını eleştirerek, "Ya Rab, hesabı nerede bunun? Bir öğrenciye biz eğer 400 lira burs veriyorsak, bir hanenin geliri 300 lira olabilir mi? Her hanede bir öğrenci olsa bile 400 lirayı geçebiliyor. Mümkün mü? Ama, bunlar felaket tellalı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sincan Kent Meydanı'nda düzenlenen teröre karşı 'Birlik ve Kardeşlik' mitinginde yaptığı konuşmada, "7 Haziran'da bu son mitingimiz olduğu için, 7 Haziran'da MHP'ye oy vermiş vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum. 7 Haziran'dan bu yana yaşananları gözünüzün önüne getirin. Ülke terör tehdidiyle karşı karşıya kaldığında, o tehdidin karşısında en güçlü iradeyi kimin temsil ettiğini bir kez daha görün, kimin elini taşın altına koyduğunu, kimin sorumluluktan kaçtığını biliyorsunuz. Terörle mücadelede yalnız bırakıldığımıza sizler şahitsiniz. Sizlerden kararınızı gözden geçirmenizi, ülkenin geleceğini düşünerek oyunuzu kullanmanızı rica ediyorum. Kendi tankını, uçağını, denizaltısını, kendi uydusunu gönderen bir Türkiye doğdu. Vatanperver MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, bir daha düşünün, Türkiye'yi namerde muhtaç edenlerle Türkiye'yi yücelten, milletin birliğini temsil edenler arasındaki farkı görün" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy veren vatandaşlara da seslendiğini belirterek, "Sizler 7 Haziran'da HDP'nin Türkiye partisi olması için, siyasetin güçlenmesi için, terörün siyaset karşısında zayıflaması için, bu iddialarla HDP'yi tercih ettiniz belki ama 7 Haziran'dan sonra siz de gördünüz. Bir kez daha düşünün. 7 Haziran'dan sonra HDP'nin terörle arasına mesafe koyamadığını, örgüte karşı siyasetini hukukunu koruyamadığını, Türkiyelileşme iradesini gösteremediğini siz gördünüz" diye konuştu.

"Kahrolsun PKK' sloganları yükselmesi üzerine Başbakan Davutoğlu, bu sloganların iki gün önce Diyarbakır'da da aynı nidalarla yükseldiğine dikkati çekti. Diyarbakırlıların da terör örgütünü lanetlediğini ifade eden Davutoğlu, ovalar, vadiler, mahallelerdeki hendekler kapatılıncaya kadar bu operasyonların kararlılıkla süreceğini belirtti.

Tekrar bütün milletime seslenmek istediğini söyleyen Davutoğlu, "Onurla sandığa gidin ve Türikye'nin bu kader seçiminde oylarınızla bu kader seçimine damganızı vurun. Türkiye daha güçlü olarak yola devam edecektir. Bu yolda bize gönüldaş mısınız, kaderdaş mısınız?" diye sorması üzerine vatandaşlardan 'Evet' cevabı geldi.

Türkiye'nin 12 yılda çok büyük atılımlar yaptığını belirten Davutoğlu, Türkiye'yi büyüme rekorları kıran bir ülke haline ve bunun vatandaşın desteğiyle yaptıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ankara'dan bir selam gönderdiklerini söyleyen Davutoğlu, 12 yıllık başarı hikayesinin Erdoğan öncülüğünde başladığını belirtti. Türkiye'nin uyumsuz koalisyon, istikrarsızlıktan, aciz siyasetçilerden çok çektiğini kaydeden Davutoğlu, "Bu ülke aciz yönetimlerden çok çekti. Sakarya'da deprem olduğunda oraya ulaşamayan aciz yöneticilerden çok çekti. 28 Şubat zulmünün ne demek olduğunu en iyi Sincan bilir. Darbe senaryolarını en iyi Ankara bilir, demokrasiye, hukuka karşı, meşru siyasete karşı, milli iradeye karşı tankların yürütüldüğü Sincan bunu çok iyi bilir. O günü hiç unutmamıştık. Bugün milli tanklarımız ülke güvenliği, milli onur için yürür. Bir daha bu sokaklardan hiçbir zaman millete güç gösterecek tanklar yürümeyecek. 28 Şubat'ı bir daha hiçbir şekilde yaşatmayacağız, yaşatılmasına izin vermeyeceğiz. Bin yıl sürecek denilen o dönemin AK Parti tarafından bitirildiğine şahit misin Ankara? Bu ülkede artık tanklar olacak, mili tanklar olacak ama bize meydan okuyanlara gücümüzü göstermek için olacak. Yoksa, ithal tanklarla, ithal fikirlerle, ithal siyaset adamlarıyla Kemal Derviş gibi, milletin üzerinde hükmetmek için olmayacak, olmadı, olmayacak. Demokrasiye saygısı olmayanlar, milli iradeyi hiçe sayanlar Türkiye'nin üzerine kabus gibi çöktüler. Sonra ne oldu, önce Allah'ın sonra milletin dediği oldu. Milleti yarasalara benzetenler insan içine çıkamayacak hale geldi" ifadelerini kullandı.

"Sincan halka karşı tank yürütenleri değil, demokrasiyi adaleti kucakladı. Herkes emin olsun o karanlık günler bir daha gelmeyecek" diyen Davutoğlu, "Anayasa kitapçığının fırlatıldığı, enflasyonun Türkiye'yi ekmeğe muhtaç ettiği o günler artık gelmeyecek. O günlerin eri gelmemesi için yarın demokrasi bayramı yapmaya hazır mıyız? AK Parti kuruldu, o karanlık günler sona erdi. AK Parti, yekpare bir şekilde kurucu lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kenetlendi. Pusular kuruldu, çok büyük çabalara girdiler ama suları tersine akıtamadılar. Artık su hedefine doğru yürüyor, o suyu geriye akıtmak mümkün mü? AK Parti ile Türkiye her zaman ileriye dönük adımlar attı. Bu ülke için geceli gündüzlü çalışan kadroları siyasetten men etmek için 2008'de AK Parti'ye kapatma davası açıldı. O zaman kapatamadılar, bugün durdurabilirler mi? İstiklal HArbi'nin baş şehri Ankara, istikbale yürüyüşümüzü durdurabilirler mi? Gezi kalkışmasıyla, bir kaos çıkarmaya çüalıştılar. O da olmada paralel çetelerle karanlık senaryolar yazdılar ama muvaffak olamadılar. Çatı aday çıkardılar, aynı sfata buluştular. Yine olmadı. Şimdi de teröre, terör örgütüne arka çıkıyorlar. Ankara Garı'nda yüreklerimizi yaktılar. Bu teröre karşı mücadelede, bu terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilyorum. Kaybettiğimiz hiçbir can bizim ötekileştirdiğimiz can değildir, her can bizim canımızdır" şeklinde konuştu.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarının yükselmesi üzerine Davutoğlu, "Ankara'da yaşayan kardeşlerim, teröre karşı tek bir yumruk olmaya var mıyız? İster DEAŞ, ister DHKP-C ister PKK'dan gelsin, teröre karşı birlik olmaya var mıyız? Yarın vereceğimiz oylar, bu yüreği, bu yumruğu pekiştirecek. Şeytani planlar karşısında Allah'tan başka sığınağımız yoktur. Bu ülkeye pusu kuran, bu dine, vatana, bayrağa, ülkeye pusu kuran hiçbir fesat odağına Allah fırsat vermesin" dedi.

DAVUTOĞLU, KONUŞMASINA EZAN'IN OKUNMASI ÜZERİNE ARA VERDİ

Davutoğlu, konuşması sırasında Ezan-ı Muhammediye'nin okunması üzerine konuşmasını kısa bir ara verdi. Ezan'ın bitmesi ardından konuşmasına devam eden Davutoğlu, "Allah bu ezanı muhammediye'yi bu diyardan hiç eksik etmesin. Hepimizdeki İstiklal aşkını yüreğimizden eksik etmesin. Bugün İstikbal ordularını mutlaka muzaffer kılsın. 3 Kasım 2002'den beri Türkiye sürekli atılımlar yapıyor. O günden beri bu ülkede kaos, kriz yok sadece istikrar ve huzur var. Bir gülbahçesine çevirdiğiniz meydanlarda soruyorum? Biz 13 yıl içinde bu ülkenin itibarını koruduk mu, ülkeyi kalkınan bir ekonomi haline getirdik mi, albayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırdık mı? Şahitlik eder misiniz? Bu yolu yürüyoruz, önümüze engeller koyacaklar aşacağız, bloklar getirecekler aşacağız, çünkü bizim yürüdüğümüz yol milletin, aşkın yolu" diye konuştu.

"MİLLETİMİZLE ARAMIZDAKİ MUHABBETE GÖLGE DÜŞÜREMEZLER"

Türkiye için büyük bir gayret içinde olduklarını belirten Davutoğlu, "Onlar sadece şu anda kampanya yürütüyorlar. Biz, hem kampanya yürütüyor, milletimizle buluşuyor hem de Türkiye'yi yönetmeye devam ediyoruz. Türkiye'yi bu kirli oyunlar karşısında 5 aydır hakkıyla yönettiğimize şahit misiniz? Bir an bile bu oyunlara fırsat vermediğimize şahit misiniz? Bizim milletimizle aramızdaki muhabbete gölge düşüremezler. Bugün daha büyük bir aşkla göreve hazırız. Bu karanlık hesapları yapanlar Türkiye'yi yolundan çeviremezler. Türkiye'yi terörden, şiddet ve düşmanlıktan mutlaka arındıracağız. Türkiye'ye yakışan, özgürlükçü, katılımcı, insan onurunu esas alan yeni bir anayasa yazacağız. Türkiye, darbe anayasalarıyla yönetilemez. Bizimle beraber bu hayallerden kutlu bir geleceğe yürümeye var mısın Ankara?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin zenginliğinin insanlar, meydanları dolduran Ankaralılar, Sincanlılar olduğunu belirterek, "Onların yüzü gülüyor, Türkiye'nin her yerinden insanlar tebessüm ediyorsa en büyük zenginliğimiz ortaya çıkmış demektir. Hayatın her anında, emekliliğe kadar insanımızın yanındayız. Her an yanınızdayız. Yaşlı abilerimiz, büyüklerimiz ne zaman dara düşseniz sağa dönseniz bu devleti, sola dönseniz bu milleti göreceksiniz. Siz hiçbir zaman kimsesiz bırakmadık, bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN YOL HARİTAMIZI MİLLETİMİZİN BEKLENTİLERİNİ DEĞERLENDİREREK OLUŞTURDUK"

"Biz yürekleri güldürmeye, feri sönmüş gözleri aydınlatmaya geldik" diyen Davutoğlu, "Bizim dünyamızda çaresizlik yoktur. Allah var, dert yok. Millet var, dert yok. Allah ve millet yanımızdaysa şifa var. Önümüzdeki dönem için yol haritamızı milletimizin beklentilerini değerlendirerek oluşturduk. Bu seçime giderken hep sordular, 'Acaba meydanlarda daha nceki heyecanı bulacak mısnıız?' diye. Kim tehdit ederse etsin, millet bizimle buluşur. Ankara'daki coşku, milletin heyecanı, milletin bizimle beraber yürüme aşkıdır. Bu bayraklar Türkiye'nin her yerinde hiç durmadan dalgalandı. Ankara, onlar çekinebilirler ama siz bizlerle meydanlarda buluşmaya, geleceğe yürümeye var mısınız?" diye sordu.

DAVUTOĞLU, İŞVERENLERE GENÇLERİ İSTİHDAM ETMELERİ KONUSUNDA ÇAĞRIDA BULUNDU

Doğum yapan anneler için verdikleri müjdeleri hatırlatan Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin her yerindeki öğrencilerin gözündeki ışığın Türkiye'nin ışığı olduğunu dile getirdi. Davutoğlu, gençlere verilen ekonomik vaatlere değinen Davutoğlu, "Petrol sondajı için yeri delmekten çok daha önemli olan şey genç girişimcilere sermaye vermektir. Gençler yola çıkın, ümitsizliğe kapılmayın. Ayağınızı sağlam basın, okulunuzu bitirin, size her türlü imkanla yanınızda olacağız. İşverenlere sesleniyorum, gençleri istihdam edin, hiçbir gencimiz açıkta kalmasın. (Diğer partilerin evlilik konusundaki eleştirileri) Biz, her gencimizin vatana ve millete aşkı gibi ailesine de aşkla bağlı olmasını istiyoruz. Biz çeyizini de yapıyoruz gençlerimizin" dedi.

Davutoğlu'nun, "Ana yüreklerini yakanlar, gerçek katiller onlardır. Biz, gençlerimizi onurla yaşayacakları, özgür ve demokratik bir Türkiye'ye davet ediyoruz. Gençlerimizi dağlara kaçıranlara karşı, bütün gençleri el ele geleceğe yürütmeye var mısınız?" diye sorması üzerine vatandaşlar 'Evet' cevabını verdi.

DAVUTOĞLU, BAHÇELİ'Yİ ELEŞTİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli bugün dahi yaptığı mitingte 'Hayır' demiş herşeye. Yine 'hayır' demeye başlamış, biz yarın akşam söyler diyorduk ama bugünden başlamış. Milletin geleceğine 'Hayır' diyenlere karşı, Büyük Türkiye'ye evet demeye var mısınız gençler? Güçlü ve büyük Türkiye'yi kim kurar? Yarın o zaman mührümüzün adresi nerede. AK ellerle, ak geleceğe mühür vurmaya hazır mısın?" diye sordu.

Davutoğlu, "Bizi yolumuzdan döndürebilirler mi? Bu bayrağa aşık olanları bu bayrak için çalışmaktan alıkoyabilirler mi? 'İlk günkü Aşkla haydi bismillah' demeye var mısınız? Bütün bu taahhütleri hayata geçirmek için desteğe var mısınız? Yarın sandıklara giderken yürekleri, gönülleri, dillerimizi, dualarımızı birleştirecek miyiz? Yarın, sandıklara giderken AK ellerimizle oylarımızı birleştirecek miyiz? Bunun için yola çıktık. Beyannamemizde söylediğimiz müjdelerimiz yanında Malatya'da da 10 müjde daha verdim. Muhalefet duyamaz ama halkımız bizi duyuyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını hatırlatan Davutoğlu, "Sabah Kılıçdaroğlu'nu dinledim, nereden hesap yapıyor, hala çözebilmiş değil, Türkiye'de diyor 300 liranın altında yaşayan 23 milyon kişi var, ya Rab, hesabı nerede bunun. Bir öğrenciye biz eğer 400 lira burs veriyorsak, bir hanenin geliri 300 lira olabilir mi? Her hanede bir öğrenci olsa bile 400 lirayı geçebiliyor. Mümkün mü? Ama, bunlar felaket tellalı. Bunlara hesap dersi verecek misiniz yarın? Hesap dersi demek, tek başına iş başına demek. Yarın bunlara hesap, matematik dersi verecek misiniz? Geçen sefer yüzde 16 farkla geçtik CHP'yi, yüzde 41 nere, yüzde 25 nere? Bunlar yüzde 25'le Başbakan olmaya kalkıştı, olmadı yüzde 16'le Bahçeli'ye teklif etti. ya Allah aşkına, matematik bile böyle oyunlara girer mi?. Yarın öyle gidin ki sandıklara bir daha böyle hesaplara giremezler" dedi.

Davutoğlu, gençlerin okulunu bitirip iş sahibi olmadan önce oluşmuş genel sağlık sigortasının tümünü sildiklerini hatırlattı. Türkiye'nin güçlenen ayak izlerini herkesin göreceğini anlatan Davutoğlu, "Birliğimiz, kardeşliğimiz için sandıklara koşacağız. Daha özgür bir Türkiye için AK Parti diyecek misiniz? Biz de burada Ankara'nın önünde söz veriyoruz, Türkiye'yi daha müreffeh kılacağız" şeklinde konuştu.

ANKARALILARA MÜJDELER VERDİ

Ankara'lılara müjdeler vereceğini belirten Davutoğlu, "Siz geceli-gündüzlü nasıl çalıştığımızın en canlı şahitlerisiniz. Ankara'ya yapacaklarımız müjdelere geliyorum. Ankaralı çiftçilerin Kalecik ve Beypazarı Uruş Barajlarını yapıyoruz. Dünyada bir ilk olan en uzun içme tünelini yapıp Gerede projesini hayata geçiriyoruz. Projeyle, Ankara'nın 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak. 24 sağlık tesisi, 6 spor tesisi, 25 göle, 5 taşkın koruma tesisi, 56 bin yeni konut inşa edeceğiz. Yarın, büyük Türkiye güneşini yükseltecek miyiz? Ankara, yarın yeni bir güneşle doğacak mıyız?" diye sordu.

Dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla evsahibi yapacaklarını belirten Davutoğlu, "Dar gelirli vatandaşlarımızı çok çok uygun fiyatlarla evsahibi yapacağız. Büyükşehir belediyemizi arsaları teslim ettik, İnşallah, Güneykent Projesi'yle sizlerin evleri yükselecek. Ankara'yı sağlığın ve termal tesislerin, turizmin, merkezi yapacağız. 25 ilçemizin 14'ünde bulunan termal zenginliği ortaya çıkaracak yatırımlar yapacağız. 2 Hastane yapıyoruz ki dünya ölçeğinde. Bilkent ve Etlik Entegre Sağlık Kampuslerini en kısa zamanda tamamlayacağız. Ankara, şifa ve deva şehridir, milletin umut şehridir. Yarın, en büyük gür seda, milletin başkentinden yükselecek mi? Tarım ve hayvancılığın teşviki için 17 çevre ilçede 17 yeni proje yapılacak. Sincan ve Kayaş için yaptığımız Başkentray Projesi gibi yeni hatlar yapacağız ve bönliyo hatlarını metro standardına kavuşturacağız, Ankara'ya ve metroya da bağlantısı olacak. Günde 25 bin kişinin seyahat ettiği Şentepe Teleferik Hattı gibi şehrin farklı noktalarına da yeni teleferik hatları kuracağız. Bu teleferiklerden ilk olarak Kızılay Dikmen, Sıhhiye Etlik teleferik hattını hizmete alacağız. Ankara eskiden Türkiye'nin başkentiydi ama uluslararası kapasitesi azdı, havaalanı küçük bir şehir havaalanı gibiydi. Ankara'ya uluslararası fuar ve kongre merkezi yapıyoruz. Havalimanı ile kongre merkezi arasında bağlantı yolu olacak. Bu sayede, havacılık fuarları da Ankara'da düzenlenebilecek. Cumhuriyet tarihin en büyük külliyesi olan Kuzey Ankara Külliyesi Ankara'da olacak" ifadelerini kulladı.

Ankara'ya 3 tane otoyol ve bir çevre yolu yapacakları müjdesini de veren Davutoğlu, "Ankara- İzmir, Ankara- Niğde, Ankara- Kırıkkale otoyollarını, Kırıkkale-Derice yollarını en kısa sürede tamamlayacağız. Başkent oldu ya, siyasi başkentimiz, ulaşım başkenti de oluyor. Başkent Ankara'yı hızlı trenin bütün ağlarıyla merkezi yapıyoruz. Ankara- Sivas ve Ankara-İzmir yüksek hızlı trenlerini en kısa sürede tamamlayacağız. Ankara- İstanbul, bir buçuk saat olacak. MHP Grup Başkanvekili Ulaştırma Bakanıyken 2001'de yüksek hızlı trenlerden bahis geçince bunları torunlarımız, bizler görmeyiz diyordu, bunların ufku bu kadar. Ankaralılar bu hızı gördünüz mü, tattınız mı? 15 yıl önce hızlı tren Ankara'ya gelecek denseydi, bunlar hayal diyorlardı, aramızdaki fark bu. Biz, bu memleket için hayaller kurarız, vizyonlar üretiriz. Bu ülke için hayalleri olmayanlar utansın, dökecek teri olmayanlar utansın, rüyasını veremeyenler utansın. Elini taşın altına koyamayanlar utansın. bu hayallerimizde beraber miyiz? Bütün bu rüyaları, vizyonları hayata geçirecek miyiz? Bunun için var mıyız? Yarın, bunun için sandıkları dolduracak mıyız?" diye konuştu.

Şehir içi metro hatlarını en kısa süre içinde tamamlayacaklarına işaret eden Davutoğlu, Kızılay'dan Esenboğa'ya olan metro hattının yapımına başlayacakları müjdesini verdi.

"SEÇİM GÜVENLİĞİNİ MUTLAKA SAĞLAYACAĞIZ"

"Yasaklar olmasa, akşama kadar konuşsak size doyum olmaz" diyen Başbakan Davutoğlu, "Ayrılmadan önce mesajlarımı iletmek istiyorum, 1 Kasım Türkiye'nin yeni ber başlangıcı olacak. Bu seçimin dönüm noktası olmasını isteyen bütün vatandaşlarımızdan ricam sandık başına gitmesidir. Sandık, milli iradedir. Geleceğinize ve iradenize sahip çıkın. Türkiye, 2001'de kendisine sahip çıkacak kadrolar arıyordu. Biz geldik, AK Parti kadroları geldi. İlk günkü aşkla, ya Allah, Haydi Bismillah demeye var mıyız? Bu mesele, memleket meselesi o zaman memleket meselesi için yarın sandıklara gidin. Sabah, sandıklara ilk gidenlere siz olun. Herkes emin olsun ki, seçim güvenliğini mutlaka sağlayacağız. Kimse seçim üzerinde ipotek kurmaya, vatandaşlarımızın üzerindebaskı kurmaya kalkmasın. Güvenlik görevlilerimize gerekli talimatlar verilmiştir. Seçime gölge düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bütün vatandaşlarım, vakur bir şekilde sandıklara gitsinler. Vatandaşların iradesi üzerinde baskı kuranlar, hukuk önünde suç işlemiş olur. Türkiye'nin geleceği için, ülkemizin kalkınması için oyunuzu kullanın. Hiç çekinmeden, hiçbir yönlendirmeye, pusuya, tuzağa fırsat vermeden AK oylarınızı kullanın" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'YA DÖNÜK SALDIRILARI

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya dönük saldırılarına işaret eden Davutoğlu, "Kudüs bizim ebedi davamızdır. Mescid'i Aksa bize Hz. Ömer'in, Sultan Abdülhamit'in emanetidir. Mescid-i Aksa'da da alnını secdeye koymuş dua edenler var. Saraybosna'da yarın için dua edenler var. Gazzeliler var, Arakanlılar var, Kafkaslar, Orta Asya, dünyanın her köşesinde her dinden her etnik kökenden insanlar bizim için dua ediyor.Yarın, dünyada herkesin zalimlerin yanında yer aldığında, gür sesle, hakkı, hukuku, masumları koruyacak mı onun seçimidir. Halkını katleden Esad zulmü karşısında onlardan kaçan, kadınların, yetimlerin sığınacağı bir ülke olacak mı olmayacak mı onun seçimidir" diye konuştu.

"BUGÜN ARİFE, YARIN DEMOKRASİ BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN"

Başbakan Davutoğlu, "Gür iradenizle kardeşi kardeş kıldırmaya hazır mısınız" diye sorarak, "Ankaralılar arkanızda köklü bir tarih var. Arkanızda İstiklal şehitleri, Ulucanlar'da can veren Aziz ruhlar var. Demokrasi şehitleri, Adnan Menderes var. Bütün istiklal şehitlerinin mirasına sahip çıkacak mıyız? Yarın, 1 Kasım'da Başkent, Başkentliliğini gösterecek. Ankara, gözün yaşlı değil istikbalin parlaktır. Dünya sana bakıyorken sen dünyaya ışık saçacak mısın? Allah, birliğimizi beraberliğimiz daim kılsın. Allah bizi, bir, iri, diri, dost, kaderdaş kılsın. Herbirimizi birbirimize gönüldaş kılsın. Gönülleri birleştiren AK Parti'ye destek verecek misin? Milleti, bir ve beraber kılmaya hazır mısın Ankara, söz mü Ankara? Filistin adına, Saraybosna, Arakan adına söz mü? Cumhuriyetimiz Aziz, milletimiz Aziz, vatanımız bir ve bütün. Bugün arefe, yarın demokrasi bayramımız. Mübarek olsun. Allah, yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu, Muhalefet Partilerine Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement