Başbakan Davutoğlu'ndan Bayram Mesajı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'ndan Bayram Mesajı

Başbakan Davutoğlu\'ndan Bayram Mesajı

Başbakan Davutoğlu'ndan bayram mesajı NESİNİZ, KİMSİNİZ, HANGİ KÖKENDENSİNİZ DİYE SORMAKSIZIN KUCAKLAŞALIM Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

23.09.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Davutoğlu'ndan bayram mesajı

NESİNİZ, KİMSİNİZ, HANGİ KÖKENDENSİNİZ DİYE SORMAKSIZIN KUCAKLAŞALIM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu, açıklamasında tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak; Aziz milletim, değerli vatandaşlarım; mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, size ve ailenize hayırlı, mutlu günler diliyorum. Bayramlar her birimizin Rabbimize ve bütün kardeşlerimizin birbirine yakınlaştığı günlerdir, muhasebe günleridir, bir yıl içinde yaptıklarımızı gözden geçirme günleridir. Kucaklaşma günleridir muhabbetle, birbirini aşkla seven insanların, dostların, inananların ve bütün insanların kucaklaştığı günlerdir. Bu kucaklaşma gününde hepinize mutlu ve muhabbet dolu bayram günleri diliyorum. Şu anda hac görevini ifade eden vatandaşlarımızın da haclarının kabul edilmesini diliyorum diye kaydetti.

ETİ TIRNAKTAN AYIRMAYA ÇALIŞANLAR KARŞI BAYRAMI DA BİR MÜBAREK VESİLE OLARAK GÖRELİM

Davutoğlu, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini dile getirerek şunları kaydetti; Türkiye büyük sınavların içinden milli birlik ve kardeşlik duygusuyla tam bir kararlılıkla geleceğe doğru yürüyor. İslam dünyası birçok acılarla karşı karşıya, insanlar ciddi risklerle, tehditlerle karşı karşıya. İşte böyle günlerde bayrama yeni anlamlar katmak gerekiyor. Özellikle son dönemlerde eti tırnaktan ayırmaya çalışanlar, ülkeyi bölmek isteyenler, vatandaşlarımız arasında fitne tohumu ekmek isteyenlere karşı bayramı da bir mübarek vesile olarak görelim ve omuz omuza verelim.

Şu anda gözümün önünde, bir kısmınız Fırat kenarında, Dicle kenarında bayrama hazırlanıyorsunuz, bir kısmınız Meriç kenarında, bir kısmınız Kızılırmak, bir kısmınız Menderes kenarında, dağların eteklerinde aynı coşku var, yaylalarda bir bayram sevinci var. Bu bayram sevincini kana, teröre, şiddete bulamak isteyenlere, kardeşi kardeşten ayırmak isteyenlere karşı gelin hep beraber daha bir coşkuyla selamlaşalım, Allah'ın selamı üzerinize olsun diyelim, barışı, esenliği üzerinize olsun diyelim, kardeşliğimiz baki, geleceğimiz kaim olsun diyelim. Komşularımıza dönelim, muhabbetle bakalım, Nesiniz, kimsiniz, hangi kökendensiniz diye sormaksızın kucaklaşalım. Gözlerimizde kardeşliğin kıvılcımı, yüreğimizde muhabbetimizin ışığı olsun. Bugünlerde bir kez daha hep beraber kardeşlik türküleriyle bayramı kucaklayalım, ilahilerimizde ve bütün coşkularımızda sadece kardeşlik sesi, mesajı her yere yayılsın.

O MÜBAREK ŞEHİTLERİMİZİN MEKANLARININ CENNET OLDUĞUNDAN HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ YOK

Bütün vatandaşlara seslenen Başbakan Davutoğlu; Nerede olursak olalım, ister yaylalarda, dağlarda, ister büyük şehirlerin mahallelerinde, hep beraber sokağa çıktığımızda bir kardeşlik havasını teneffüs etmenin mutluluğunu yaşayalım, hiçbir ayrımcılığa, ötekileştirmeye fırsat vermeyelim. Yine vatandaşlarıma sesleniyorum, yüreği engin, gönlü derin vatandaşlarıma sesleniyorum; hep beraber coşku içinde kutladığımız bayramı daha sonraki güzel günlerin bir başlangıcı olarak görelim. Şehit ailelerimize sesleniyorum, mübarek evlatlarını bayram öncesinde kaybeden ve geçen bayram ellerini öpen evlatlarını bu bayram göremeyen şehit ailelerimize; emin olunuz sizin acınız 78 milyonunun acısıdır, hepimizin yüreğinin yaresidir. O mübarek şehitlerimizin mekanlarının Cennet olduğundan hiç kimsenin şüphesi yok. Onların bize bıraktığı emanet hem vatanımızın birliği, beraberliği emanetidir, hem de aileleri olarak sizlerin bize emanetidir. Sizleri bu bayramda hüzün içinde bırakan bu terör eylemlerine karşı kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizden emin olunuz. Bütün vatandaşlarıma bir kez daha sesleniyorum; bugün eşinizi, dostunuzu, akrabalarınızı ziyaret ederken sorun ve öğrenin, en yakındaki şehit ailesini mutlaka ziyaret edin. Mahallerinizden, köylerinizden, ilçelerinizden eğer şehitlerimiz çıkmışsa, onların aileleriyle bayramlaşarak onların acılarının dindirilmesine yardımcı olun. Yine şu anda biz bayram sevinci yaşarken sınırlarımızda, şehirlerimizde, dağlarımızda bizim güvenliğimiz için nöbet tutan askerlerimize, polislerimize buradan sesleniyorum; sizin nöbette geçirdiğiniz her dakika normal vakitte geçen binlerce yıla bedel bir ecir sebebidir, nöbetiniz mübarek olsun. Bu millet adına çalışmanın onurunu, vakarını, bayramdaki gurbet hasretiyle dengeleyecek şekilde hepinizin vakur bir tarzda görevinizi yerine getirdiğinizden eminim. Hepinizin gözlerinden, anlından öpüyorum diye konuştu.

4 YIL İÇİNDE TÜRKİYE'Yİ BİR ANA KUCAĞI OLARAK GELEN MÜLTECİLERE GÖSTERDİĞİNİZ ŞEFKAT DOLAYISIYLA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram nedeniyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı dönemlerde, aynı zamanda İslam dünyasında da büyük acılar, ıstıraplar yaşanıyor. Özellikle Suriye'de yaşanan büyük insanlık dramı nihayet dünya gündemine girmiş bulunuyor. 4 yıldır Suriyeli kardeşlerimizin acısına gözlerini kapatan Avrupa nihayet mülteci sorununun kapılarına dayanması dolayısıyla harekete geçme ihtiyacı hissetti. Halbuki 4 yıl benim aziz milletim hiçbir şeyden şikayet etmeden, hiç kimseye herhangi bir yardım talebinde bulunmadan bütün kardeşlerini bağrına bastı, yüreğini, sofrasını onlara açtı. Aziz vatandaşlarım, her millet zor zamanlardan geçer, büyük milletler ise zor zamanlardan geçen milletlere gösterdiği tavırlarla anılırlar. Bizim milletimiz tarih boyunca her zaman acı çeken, ıstırap çeken mazlumların yanında yer aldı. Her birinize bir kez daha 4 yıl içinde Türkiye'ye bir güvenli liman olarak, bir ana kucağı olarak gelen mültecilere gösterdiğiniz şefkat, uzattığınız yardım eli dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bu vicdan muhasebesiyle, biz bu gönül derinliğiyle tarihe geçtik, mübarek Kurban Bayramında da eminim her biriniz yanınızda, yakınınızda bulunan bu sahipsiz, bu kimsesiz mazlumlara yardım elinizi uzatacaksınız. Yine dünyada örneği az görülmüş, dünyanın her yerine yayılarak kurban etini mazlumlara dağıtmak için giden gönül erlerine, sivil toplum kuruluşu yetkililerine, temsilcilerine teşekkürü bir borç biliyorum. Onlar Anadolu'dan aldıkları o derin irfanı bütün dünyaya yaymak için Kurban Bayramını bir vesile ittihaz ettiler. Aziz milletim, mübarek Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Allah milletimizin birliğini, beraberliğini, ülkemizin bekasını, devletimizin kudret ve şefkatini daim eylesin. Mübarek Kurban Bayramını muhabbetimizin derinleşmesini vesile kılsın. Allah'a emanet olunuz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'ndan Bayram Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı
    16:14 Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı

    Erzurum'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Medresesi önünde asırlık yöresel lezzetler tanıtıldı. Vatandaşlara demir tatlısı, kadayıf dolması ve ayran aşı ikram edildi. Turizm Haftası'nın önemine değinen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, turizmin bacasız fabrika olduğunu vurguladı. Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımıyla turizm potansiyelinin arttığı belirtildi.

  • İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı
    16:14 İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette çıkan yangın, 2 saat süren müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterilirken, içeride bulunan çalışanlar zamanında tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, polis ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Yangın sonucunda market küle dönerken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ekiplerin sahada çalışmaları devam ediyor.

  • Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi
    16:13 Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi

    DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davanın kararının 16 Mayıs'a ertelendiğini belirterek, adil bir karar çıkması konusunda umutlarının bitmediğini söyledi. Gergerlioğlu, duruşmayı izlediğini ve HDP'nin sosyal medya paylaşımının AİHM tarafından ifade özgürlüğü olarak kabul edildiğini ancak iktidarın AİHM ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kabul etmediğini ifade etti. Ayrıca, DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, çocuk işçiliği iddialarını gündeme getirerek, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde (MESEM) çocukların güvencesiz koşullarda çalıştırıldığını öne sürdü.

  • Malatya'da İtfaiye Ekipleri İneği Kurtardı
    16:13 Malatya'da İtfaiye Ekipleri İneği Kurtardı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir bahçe içinde bulunan su kuyusuna düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı. İneğin sahibi ise itfaiye erlerine teşekkür etti.

  • Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama
    16:12 Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda 44 adrese düzenlenen baskında 28 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 11 ruhsatsız tabanca, 478 fişek, 28 sentetik ecza hapı, 3 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği ve 52 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 28 kişiden 7'si tutuklandı.

  • AB Komisyonu Üyesi Stella Kyriakides, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi
    16:12 AB Komisyonu Üyesi Stella Kyriakides, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi

    AB Komisyonu'nun Sağlık ve Gıda Güvenliğinden sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya geldi. Toplantıda, sınır aşan sağlık tehditleri, kanserle mücadele, tedavisi ve bakımı, ruh sağlığı ve iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasında işbirliği gibi sağlık alanındaki ortak öncelikleri ve karşılıklı ilgi alanına giren konular ele alınacak. Toplantı, Kasım 2021'de açılış toplantısı ardından yapılan ikinci Diyalog toplantısı olacak.

  • TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı
    16:10 TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı

    TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle toplanamadı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimin başında katip üyelerin yerini almaması üzerine Başkanlık Divanı'nın oluşmadığını belirtti. Bu nedenle birleşim, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel gündemiyle 23 Nisan Salı günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapatıldı.

  • Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı
    16:10 Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı

    Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdüreceğini belirtti.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.

  • Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı
    16:09 Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı

    Kastamonu'nun Abana ilçesinde heyelan önleme çalışmaları nedeniyle Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle araç trafiğine kapatıldı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Yeşilyuva köyünde heyelanın önlenmesi için çalışma başlattı. Çalışmalar süresince Çatalzeytin ile bağlantıyı sağlayan kara yolu da araç geçişine kapatıldı. Sürücülerin alternatif olarak Ortasökü köyünün Isırganlık mevkisini kullanabileceği belirtildi.


Advertisement