Başbakan Davutoğlu'ndan Çocuk Hükümlülere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'ndan Çocuk Hükümlülere Ziyaret

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara Çocuk Eğitimevi'ndeki çocuk hükümlüleri ziyaret etti.

24.04.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara Çocuk Eğitimevi'ndeki çocuk hükümlüleri ziyaret etti.

Davutoğlu'nun, Ankara Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü'ne yaptığı ziyarete ilişkin görüntü paylaşıldı. Görüntülere göre, Davutoğlu, dün akşam TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümü resepsiyonuna katıldıktan sonra eşi Sare Davutoğlu ve Adalet Bakanı Kenan İpek ile Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Lojmanlar Bölgesi'nde bulunan Adalet Bakanlığı Ankara Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü'ne geçti.

Burada koğuşları gezerek yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, çocuklarla tek tek tokalaşıp bir süre sohbet etti.

Çocuklara memleketlerini soran Davutoğlu, "İnşallah sizi en kıza zamanda evlerinize göndeririz. Bugün 23 Nisan, sabah çocukları kabul ettik. Benim içime sinmedi. Kandil gecesi gideyim dedim, delikanlılarla beraber olalım, onlar ailelerinden uzaktadırlar, onun için yanınıza geldim. Mutlu oldunuz değil mi? Ben de mutlu oldum" dedi.

"Kendi çocuklarımla sizlerin arasında bir fark yok"

Davutoğlu, eğitimevinin salonunda çocuklara seslenerek, "Bizim için sabah gördüğümüz çocuklarla sizin aranızda bir fark yok. Kendi çocuklarımla sizin aranızda da bir fark yok. Benim de oğlum var 18 yaşında, onunla sizin aranızda bir fark yok. O açıdan, o bakımdan, sizleri görmeden eve gidip uyumak istemedim. Ayrıca bu gece Regaip Kandili, herkes babasının annesinin yanında. Sare teyzeniz sizin anneniz, ben de babanız. Bakan amcanız da sizin amcanız, bakan amcanızın eşi de sizin anneniz, aynı şekilde sizlerle beraberiz. Daha kendi çocuklarımızı görmedik. Onlarla Regaip Kandili kutlamadık. Daha onları görmeden, İstanbul'dan doğrudan önce Meclise sonra buraya geldik. Bundan sonra sık sık geleceğim, hepinizin derslerini soracağım" diye konuştu.

Çocukların kaçının okula gittiğini soran Başbakan Davutoğlu, en iyi kimin yemek yaptığı hakkında da bilgi aldı. Hakan adlı mahkumun "pilav ve menemen" yaptığını söylemesi üzerine Başbakan Davutoğlu, "Menemen mi? Vallahi çok severim. Şimdi yapar mısın?" diye sordu.  "Yaparım" yanıtı üzerine Sare Davutoğlu, "Nasıl yiyeceksiniz?" diyerek, akşam yemeği yediklerini hatırlattı.

Başbakan Davutoğlu'nun, "Daha önce hiç Hakan'ın menemenini yiyen oldu mu? Yemediler mi? Hakan'ın menemenini yiyip de sağ salim bu odadan çıkan oldu mu? Varsa biz de yiyelim. Menemen yap, bir gün ben ararım, 'ben geliyorum' derim, ben de yerim, oldu mu?" sözleri gülüşmelere neden oldu.

Daha sonra cep telefonuyla Hakan'ın babasını arayan Davutoğlu, "Size bir sır vereyim, Hakan menemen öğrenmiş,  bana da menemen yedirecek" dedi. Daha sonra Hakan'ı ailesiyle konuşturan Davutoğlu, "Çocukların hepsi neşeli maşallah, hiç merak etmeyin, eğitimleri de iyi" ifadesini kullandı.

Hakan'ın babasının Başbakan Davutoğlu'na, "İzmir Urla'ya geldiğinizde size bir kahve yapalım, bir de bakalım sizi kim çekemiyorsa falına bakalım" demesi, Başbakan'ı ve salondakileri güldürdü.

Daha sonra çocuklar, Kur'an-ı Kerim ve şiir okudu.

Çocukların sorularını da yanıtlayan Davutoğlu, hangi takım taraftarı olduğu sorusuna, "Milli takım" yanıtını verdi. Davutoğlu, çocukların istekleri üzerine yeni eşofman takımı ve Lig TV sözü verdi.

Sohbetin ardından Başbakan Davutoğlu, salondan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'ndan Çocuk Hükümlülere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement