Başbakan Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Yönetim Sorusu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Yönetim Sorusu Açıklaması

Başbakan Davutoğlu\'ndan Kılıçdaroğlu\'na Yönetim Sorusu Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Kongresi’nin ardından değeri 365 Milyon TL olan 152 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

15.02.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Kongresi'nin ardından değeri 365 Milyon TL olan 152 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılışı yapılan gençlik merkezine katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın adı verildi. Başkan Davutoğlu açılıştan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Kılıçdaroğlu "Yerel yönetimleri nasıl idare ettiysek Türkiye'yi de öyle yöneteceğiz" diyor. Kılıçdaroğlu'na sorarım Antalya'yı idare edemeyenler İstanbul'un en gelişmiş ilçesinden biri olan Şişli'yi idare edemeyenler Türkiye'yi nasıl idare edecekler. Bunlara öyle bir ders verin ki unutmasınlar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 4'üncü il kadın kolları kongresi ve toplu açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Antalya'da Turgut Özal Kapalı Spor Salonu'nda partililerine hitap etti. Davutoğlu konuşmasının ardından Antalya'da değeri 365 Milyon TL olan 152 tesisin toplu açılışını gerçekleştirmek üzere salon dışında hazırlanan alana geçti.

Burada konuşan Davutoğlu, Antalya'nın kendisini bereketli karşıladığını belirtti. Kendisini dinleyen kalabalığa Davutoğlu "Bizimle yeni Türkiye yolunda yürümeye var mısınız?" diye sordu ve vatandaşlardan "Varız" yanıtını aldı.

AÇILIŞI YAPILAN GENÇLİK MERKEZİNE ÖZGECAN ARSLAN'IN ADI VERİLDİ

Mersin'de öldürüldükten sonra yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'a da konuşmasında değinen Başbakan Davutoğlu, "Özgecan isimli evladımız Mersin'de hunharca katledildi. Size uzanan bir el, bir fiske, bizim yüreğimize atom bombası etkisi yapar" dedi. Kadınlara kalkan ellere dur demeleri için kalabalıktan söz isteyen Davutoğlu, kadınların namusu kadar güvenliklerinden de sorumlu olduklarının vurgusunu yaptı. Erkeklere seslenen Davutoğlu "Bir seferberlik ilan ettik sizde buna katılın ve evinize gittiğinizde hanımınıza eşinize sevgiyle bakın. Tebessümle girsin evine aşkla girsin nefretle girmesin" dedi. 365 Milyon TL'lik 152 tesisin içerisinde bulunan gençlik merkezine katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın adının verildiğini belirten Davutoğlu "Özgecan kardeşimize bir kere daha rahmet diliyoruz. Burada bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Antalya gençlik merkezinin adını Özgecan Arslan Gençlik Merkezi koyacağız" diye konuştu.

"ANTALYA'DAN YÜZDE 50 DESTEK BEKLİYORUM"

Antalya'da bira festivali düzenleyen belediye anlayışının yerine hizmet yapan belediye anlayışının geldiğini belirten Davutoğlu, Konyalı olduğu kadar Antalyalı olduğunu belirterek Antalyalılardan 7 Haziran'daki seçimlerde yüzde 50 oranında oy desteği istedi.

Alanya'ya en kısa zamanda üniversite yapma sözü veren Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ne kadar Konyalıysam o kadar Antalyalıyım. Konya'dan çok Antalyalısın diyorsanız o zaman Konya'dan çok Antalya'dan oy istiyorum. En az yüzde 50 istiyorum. Yüzde 70 oranında destek verirseniz hepinizin alnından öper bağrımıza basarız. Antalya'da bira festivali düzenleyen belediye anlayışı yerine artık hizmet yapan belediye anlayışı var. 365 Milyon TL'lik 152 tesis Antalya'ya hayırlı ve mübarek olsun. Bende eli boş gelmedim. Alanya'ya üniversite sözü ile geldim. En kısa zaman da Alanya'ya bir üniversite kazandıracağız. Elmalı'nın da inşallah her yöne açılan çevre yollarını yapacağız" dedi.

"HIZLI TREN PROJESİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"

Antalya'nın 13 milyon turist ağırlayan turizm şehri olduğunu belirten Davutoğlu, "Antalya bizim için ulaşılması gereken bir şehirdi. Burada 13 milyon turist ağırlanıyorsa Antalya'ya hizmetin en iyisinin yapılması lazım. 2016'da Expo Antalya'da NATO, G20 toplantıları burada olacak. Dünyanın kalbi Antalya'da atacak" dedi.

Antalya'nın efsane hale gelmesi için çalıştıklarını kaydeden Davutoğlu, "Ulaştırma bakanımızla birlikte benim bizzat takip edeceğim Antalya Konya Nevşehir kayseri hızlı tren projesi var. Her yere hizmet götürmeye çalışıyoruz. Biz hizmet kervanında gece gündüz çalışırken onlar Antalya'ya 5 yıl kaybettirdiler" diye konuştu.

ANTALYA'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SORU SORDU

CHP'nin kaybettirdiği yılları süratle kazandıracağını belirten Başakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçimlere ilişkin "Yerel yönetimleri nasıl idare ettiysek Türkiye'yi de öyle yöneteceğiz" sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'na bir soruyla seslenen Davutoğlu, "CHP'nin kaybettirdiği yılları süratle kazanacağız. Kılıçdaroğlu "Yerel yönetimleri nasıl idare ettiysek Türkiye'yi de öyle yöneteceğiz" diyor. Kılıçdaroğlu'na sorarım Antalya'yı idare edemeyenler İstanbul'un en gelişmiş ilçesinden biri olan Şişli'yi idare edemeyenler Türkiye'yi nasıl idare edecekler. Bunlara öyle bir ders verin ki unutmasınlar" dedi.

"KOYUNDA GÜDERİZ KEÇİDE GÜDERİZ BİZ ANTALYALILAR HEP AK PARTİ'YE OY VERİRİZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu' da yaptığı konuşmada "Başbakanımız her zaman Konyalı olduğu kadar Antalyalı olduğunu da belirtiyor. Antalya bugün Türkiye ve dünyada çok şükür turizmin başkenti oldu. Yeni golf sahaları ve merkezleriyle daha da iyi olacak. Biz Antalyalılar keçide güderiz, koyunda güderiz, denizi de dağı da biliriz. Biz Antalyalılar sadece AK Parti'ye oy veririz. Antalyalılar yapılanları unutmaz inşallah 7 Haziran'da yüzde 50 ile Başbakanımıza desteklerini gösterirler" dedi.

"10 AYDA 1 KATTRİLYON PROJENİN İHALESİNE İMZA ATTIK"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılışın bir miting havasında geçtiğini belirterek coşkudan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Bu coşkunun 7 Haziran'ın müjdecisi olduğunu belirten Türel, "Antalya'ya bir tarihi gün daha yaşatıyorsunuz. Bu bayrak inmeyecek Türkiye' durmayacak. Bu millet bugüne kadar kurulan tezgah ve oyunlara boyun eğmedi dimdik durdu. Millet bu oyunları bozmasını bildi. Göreve başlayalı 10 ay oldu. Bu süre içerisinde 1 kattriyonluk projenin ihalesini yaptık. Biz Antalya'nın amelesiyiz. Antalya'ya hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Yönetim Sorusu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement