Başbakan Davutoğlu'nun Açıklamaları (3) - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu'nun Açıklamaları (3)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili, “Hangi görevi alırsa, nerede bulunursa hakkını verir; cesurdur, yiğittir, attığı adımdan geri dönmez. Bu memlekete daha çok hizmet edeceği alanlar olacaktır.

05.02.2015 04:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili, "Hangi görevi alırsa, nerede bulunursa hakkını verir; cesurdur, yiğittir, attığı adımdan geri dönmez. Bu memlekete daha çok hizmet edeceği alanlar olacaktır. Siyasette de olabilir, bürokraside de olabilir. Hakan Bey'le ilgili her konuda ve her yerde pozitif dururum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak canlı yayınında, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Başkanlık Sistemi'ni getirmek istiyor musunuz" sorusuna, "Siyasal sistem tartışmasını Başkanlık Sistemi öncelikli olarak soğukkanlılıkla yürütmek gerekiyor. Bu konuda AK Parti'nin dogmatik bir tutumunu bulunmuyor. Öyle bir kanaat var ki; sanki AK Parti çok dogmatik bir şekilde tutum takınıyor da diğerleri daha esnek" diye cevap verdi.

"ŞU ANKİ ANAYASA İNSANI HEDEF ALMIYOR"

Yeni bir anayasanın gerekliliğini savunan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim şu anki anayasa insanı hedef almıyor ya da insanı odak almıyor, devleti odak alıyor. Bir özgürlük veriyor, sonra iki paragraf o özgürlüğü nasıl kısıtlayacağını anlatıyor. Okurken bazen sinirleniyorum. Çünkü bütün hinlikler düşünülerek, 'o özgürlükler nasıl kullanılmayacak' onu formüle etmek için uğraşmışlar. Yine öyle bir anayasa olmalı ki halka güveni yansıtmalı. Detaya girmemeli. Halkın iradesine, halkın seçtiği kişilere güveni yansıtmalı. Yeni anayasa, sadece Başkanlık mekanizmasına değil, esas itibarıyla bu yeni siyasi anlayışa yeni Türkiye'nin özgürlükçü, ön alıcı ve kısıtlamayan alana odaklanmalı. Başkanlık Sistemi buna dayalı olursa ki öyle olmalı, hiçbir zaman otoriter olmaz. Ama böyle bir çerçeve çizmeden Başkanlık Sistemini değil parlamenter sistemi getirseniz o da otoriter olur. Çünkü parlamenter sistemde yasama ile yürütme o kadar iç içedir ki nihayet Başbakan'ın kontrolündeki parlamento grubu istediğini yaptırabilir."

"HAKAN FİDAN İLE İLGİLİ HER KONUDA VE HER YERDE POZİTİF DURURUM"

Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruya, Fidan ile TİKA, Başbakan Müsteşarlığı ve MİT Müsteşarlığı dönemlerinde yakın çalışma temposu içerisinde olduklarını belirterek, şöyle cevap verdi:

"Ben başdanışman olduğumda Suriye- İsrail görüşmeleri sürerken yanımda Hakan Bey ile Feridun Bey vardı. Sağımda biri, solumda biri vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız da Başbakan olarak, siyasi iradeyi temsil ederek bize yön veriyordu, ne olması gerektiği hususunu söylüyordu. 7 Şubat 2012'de kendisine karşı ki aslında kendisine karşı değil, Başbakanımız'a ve Dışişleri Bakanı olarak bana karşı yapılan operasyonlarda da görüldüğü gibi dirayetiyle, çalışkanlığı, vatanseverliği ve özgürlükçü tutumuyla hepimizin takdirini kazanmıştır. Hangi görevi alırsa, nerede bulunursa hakkını verir; cesurdur, yiğittir, attığı adımdan geri dönmez. Bu memlekete daha çok hizmet edeceği alanlar olacaktır. Siyasette de olabilir, bürokraside de olabilir. Bunlarla ilgili daha değerlendireceğimiz hususlar var. Daha görüşeceğimiz, istişare edeceğimiz hususlar olur. Hakan Bey'le ilgili her konuda ve her yerde pozitif dururum." - ANKARA

Başbakan Davutoğlu\'nun Açıklamaları (3)
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu'nun Açıklamaları (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement