Başbakan Davutoğlu'nun Açıklamaları - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu'nun Açıklamaları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından adliyelerde alınan güvenlik önlemlerine ilişkin, "Hükümet olarak biz bu kararın arkasındayız. İkincisi de bütün bu stratejik kurumlarımızda, güvenlikte nerede aksama var gözönüne alacağız ,denetleyeceğiz. Özel güvenlik yerine tekrar nasıl bir güvenlik tedbiri alırız bunu da değerlendiririz" dedi.

09.04.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından adliyelerde alınan güvenlik önlemlerine ilişkin, "Hükümet olarak biz bu kararın arkasındayız. İkincisi de bütün bu stratejik kurumlarımızda, güvenlikte nerede aksama var gözönüne alacağız,denetleyeceğiz. Özel güvenlik yerine tekrar nasıl bir güvenlik tedbiri alırız bunu da değerlendiririz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yeni bir siyasi kadronun yenilenerek devreye girmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bu bir kartopu şeklinde kendi geleceğini dokumalı. Maalesef geçmiş tecrübelere baktığımızda AK Parti, ANAP kadrolarına bir nesilden sonra kadro kendini üretemez hale geldi. Bütün o nesil CHP zaten böyle. 1970'li yıllarda ben üniversiteye giderken CHP'de siyaset yapanlar hala siyaset yapmaya devem ediyorlar. Allah uzun ömür versin ama siyasetin kendi dokusunu yenilemesine izin vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

3 dönem kuralı bağlamında yeni ekonomi yönetiminde olacak değişimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Niye dış politika, siyaset gündemi demiyorsunuz? Ekonomi yönetimi, eğitim, dış politika diye bir ayrım yok. Türkiye'de buna da alışmamız lazım. Ali Bey, kendisini kişiselleştirmeyen biri. Bu başarı çizgisi aynen devam eder. Yarın ben de olmayacağım, başka birisi devam ettirecek. Biz bir ekibiz. Ekip olduğunuzda, hiçbir politika ve paket açıklamasında kürsüde konuşmadım. Bu, bir yönetimdir. Öyle kaygıya yayıyor ki birileri, onu da nereye bağlıyorlar? Giderek Derviş dönemiyle irtibatlandırma, kendilerince. Çok ucuz bir akıl bu. Kimsenin de şu olursa kriz doğar, böyle olursa doğmaz gibi bir yaklaşımı sergilememesi lazım. Bu konuda bütün tecrübeli Bakan arkadaşlarım hepsinin katkısını alacağız, bu ortak akıl ve erdem hareketidir" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin, "Soruşturma derinlemesine bir şekilde sürüyor. Bu örgüt, bir taşeron örgüttür. Dünyada şu anda bu tür yöntemlerle iktidar değişikliği mümkün mü? Buna rağmen bu yapılar varlıkları sürdürüyorsa mutlaka bazı dış mihraklar bunları günü geldiğinde kullanabilecekleri bir araç olarak gördükleri için kendi varlıklarını sürdürüyorlar. Bir dönem uykuya çekiliyorlar sonra hadi uyanın dendiğinde de tam da seçime giderken bir anda hücreler uyanıyor ve bu saldırılar gerçekleştiriyor. Bu terör yapılanmalarının bütün bağlantılarını hepsini en derinine inceleyip gereken tedbir alınacaktır" dedi.

"Bu olay yaşanmadı, şehit edilmemiş gibi davranamayız, tedbir almamız lazım" diyen Davutoğlu, "(Adliyelerdeki güvenlik önlemleri) Tedbirin iki tane unsuru var, bir giren herkes aranacak. Savcıların aranması, bu konuda ayrım olmaması prensip kararına varıldı. Herkesten anlayış bekliyoruz. Varsa bir tedbir akıllarında onu getirsinler. Aranacak, bunu avukatlara yapılmış bir eylem gibi görmemek lazım. Bize yardımcı olsunlar, onların canları için bunu yapıyoruz. Hükümet olarak biz bu kararın arkasındayız. İkincisi de bütün bu stratejik kurumlarımızda, güvenlikte nerede aksama var gözönüne alacağız,denetleyeceğiz, özel güvenlik yerine tekrar nasıl bir güvenlik tedbiri alırız bunu da değerlendiririz. Bizim bu konuda avukatlardan istediğimiz bunu bir ideolojik tartışmaya, bir çatışmaya dönüştürmemeleri ve aksine karşılıklı uzlaşı anlayışı içinde ortak güvenliğimiz için ne gerekiyorsa onu yapalım" ifadelerine yer verdi.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'emekliler ile ilgili açıkladığı vaatlerle ilgili olarak, "Keseyi bollaştıran biziz de kullanmaya kalkan o. Yaptığı şey, aynen 1990'lı yıllarda iki anahtar vereceğiz' dendi, biz o gün verilen vaatlerin sosyal güvenlik sistemine yaptığı yükleri şimdi bedelini ödüyoruz. Kılıçdaroğlu, bu tuzağa düştü, çünkü şöyle düşünüyor ya bu vaatlerle iktidara gelirim. Gelirsem nasıl olsa AK Parti Hazine'yi doldurdu, Merkez Bankası rezervleri var, Türkiye'de ekonomi iyi 4 yıl içinde bunu halka dağıtırım, halka dağıtsa neyse de haksız bir şekilde bunu kullanırım. Birilerini memnun ederim. Sonrasına bakarız. İşte bu sorumsuz siyasetin yapacağı iştir. Biz, Kılıçdaroğlu'nun takip ettiği yolu hiçbir zaman takip ettiği yolu hiçbir zaman takip etmedik" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, öğretmen atamalarının da yaz aylarında yapılacağını dile getirdi.

Savcı Sayan'ın İzmir'de 2. bölgeden 7. sırada aday gösterilmesine ilişkin, "Hiçbir adayı tek başına değerlendirmedik. O anlamda geniş bir profil içinde. Bütün bir kadroyu birlikte düşünerek kararlar aldık. Eminim Savcı Bey'in katkısıyla biz 7'yi alırız İzmir'de. Biz, İzmir'de ikinci bölgede 7'yi alırız. Savcı Bey'in performansına güvenimiz tam" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu'nun Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü
    20:03 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a geldi. Başkent Tiflis'te temaslarına başlayan Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü. Görüşmede, ülkeler arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu
    20:03 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

  • CHP Milletvekili Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaretini eleştirdi
    20:02 CHP Milletvekili Ağbaba, AKP'nin İsrail ile ticaretini eleştirdi

    CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin İsrail ile yaptığı ticareti eleştirerek, ikiyüzlülük olduğunu belirtti. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Ağbaba'ya yanıt vererek, İsrail'in çocukları öldürdüğünü ancak Ağbaba'nın İsrail'e değil AKP'ye kızdığını söyledi. CHP'nin grup önerisiyle İsrail ile yapılan ticaretin neden ve sonuçlarının araştırılması talep edildi.

  • Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması
    20:01 Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması

    31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin, "şatafatlı makam'' katı tartışmasıyla gündeme gelen katı ve odaları görüntülendi. Belediyenin başkanlık katındaki 2 makam odasında, 2 adet lüks banyo, şark köşesi, davet salonu, yemek odalarının bulunduğu görüldü. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, “Devletin parasıyla, milletin parasıyla kendilerine saltanat düzeni kurmuşlar” dedi. Belediyenin 1 milyar 946 bin TL’lik borç durumu da belediye binasına asıldı.

  • Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu Yapıldı
    19:59 Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu Yapıldı

    Trabzon'un Çaykara ilçesinde, Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Karaçam Mahallesi Muhtarı Alaaddin Şeker, tek listeyle yapılan seçimde oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi. Eski başkan Mehmet Öztürk, Şeker'e yeni görevinde başarılar diledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek
    19:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar vererek, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun ücretli kesimlerde yol açtığı sıkıntıları bildiklerini ve popülist adımlardan uzak duracaklarını belirtti.


Advertisement