Başbakan Davutoğlu'nun O Talimatı Yerine Geldi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'nun O Talimatı Yerine Geldi

Başbakan Davutoğlu\'nun O Talimatı Yerine Geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’unun talimatı üzerine Cuma günleri Söğüt Ertuğrulgazi türbesi ile Bilecik Şeyh Edebali türbesinde sabah namazı sonrası Cuma vaktine kadar Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı.

09.10.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'unun talimatı üzerine Cuma günleri Söğüt Ertuğrulgazi türbesi ile Bilecik Şeyh Edebali türbesinde sabah namazı sonrası Cuma vaktine kadar Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı.

Bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Söğüt Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katılan Başbakan Davutoğlu'nun Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş'a talimatı doğrultusunda bir proje hazırlandı. Kısa sürede yapılan çalışmalar sonrası her hafta Cuma günün her iki türbede de Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı.

Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Başbakan Davutoğlu'nun, Söğüt şenlikleri sırasında yapmış olduğu ziyaretlerinde kendisini yanına davet ettiğini belirterek, "Sayın valimizin de yanında vermiş oldukları talimat, Söğüt Ertuğrulgazi türbesinde 24 saat Kuran-ı Kerim okunması konusunda oldu. Ayrıca Şeyh Edebali Hazretlerini ziyarete geldiklerinde ben gene nezaretlerinde refakatlerinde bulundum. Aynı talimatı da sayın valimize de sayın Başbakanımız vermişlerdi. ve bunun neticesinde biz bir proje hazırladık ve iki hafta önce, yani hemen Başbakanımızın ayrılışının ertesi haftası Cuma gününden itibaren de uygulamaya başladık. Şuan da Söğüt'te Ertuğrulgazi türbesinde ecdadımızın türbesinde her hafta Cuma günü sabah namazından sonra başlıyor ve Cuma vaktine kadar görevli hafızlarımız orada canlı olarak Kuran-ı Kerim okuyorlar. Şeyh Edebali türbesinde de aynı şekilde her Cuma günü sabah namazından sonra başlıyor ve Cuma vaktine kadar devam ediyor. Bu Söğüt şenlikleri sırasında o hafta içerisinde 3 gün boyunca devam edecek. 3 gün önceden başlayacak yani şenliklerin başlamasıyla beraber başlayarak 24 saat devamlı okunacak. Yani şuanda sadece Cuma günleri öğlene kadar, Cuma vaktine kadar okunuyor. Söğüt Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri sırasında 24 saat 3 gün boyunca devamlı Kuran-ı Kerim okunacak. Personelimiz hafızlarımız tarafından ve o haftanın bitimindeki Cuma namazında da hem Söğüt'teki merkez Mehmet Çelebi Camii'nde, hem de Şeyh Edebali türbemizin yanında bulunan Orhangazi Camii'nde bu hatimlerin duası yapılacak Allah nasip ederse inşallah "dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'nun O Talimatı Yerine Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement