Başbakan Davutoğlu Ödemiş'te Konuştu (2) - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu Ödemiş'te Konuştu (2)

Başbakan Davutoğlu Ödemiş\'te Konuştu (2)

İzmir’in Ödemiş ilçesinde halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Muhalefet partilerinin gerçek yüzlerini gördük. Millet bizi açık ara tek parti yaptı.

24.10.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Muhalefet partilerinin gerçek yüzlerini gördük. Millet bizi açık ara tek parti yaptı. CHP blok siyaseti yaptı. Kalktı AK Parti hükumeti olmasın diye Bahçeli'ye başbakanlık teklif etti. Başbakanlık ikram edilecek bir şey mi? Başbakanlığı millet verir millet" dedi.

İzmir ziyaretinin ikinci gününde Ödemiş ilçesinde halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz her zaman çiftçimizin, köylümüzün yanındayız. Bizim sözümüz onların sözüne benzemez. Bizim sözümüz sözdür, senettir ve mutlaka yerine getiririz. Yeter ki birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Bu terör tehdidine karşı bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya var mısınız? Bu mesele artık şahsi mesele, parti meselesi değildir. Bu mesele bir memleket meselesidir. Bu mesele ülkemizin, insanımızın, çocuklarımızın geleceği meselesidir. Bizimle birlikte Türkiye'yi şaha kaldırmaya var mısınız? Soruyorum; Türkiye için siyaset yaptığını söyleyen her partinin Türkiye için çalışması, memleket problemlerine çözüm üretmesi gerekir. Bu ülkeye yönelik tehditler karşısında milli duruş göstermesi gerekir. Türkiye'yi namerde muhtaç etmemesi için dik durması gerekir. En çok terörün hortladığı böyle zamanlarda yan yana durmamız gerekmez mi? Muhalefet partilerinin gerçek yüzlerini gördük. Millet bizi açık ara tek parti yaptı. CHP blok siyaseti yaptı. Kalktı AK Parti hükumeti olmasın diye Bahçeli'ye başbakanlık teklif etti. Başbakanlık ikram edilecek bir şey mi? Başbakanlığı millet verir millet" diye konuştu.

"BAHÇELİ'NİN BİR ŞEYE 'EVET' DEDİĞİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?"

" Devlet Bahçeli'nin millet yararına bir şeye 'evet' dediğini gördünüz mü?" diye soran Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar sorumluluk almaktan korkarlar, mertçe meydana çıkmaktan korkarlar. Bu arada biz yiğit Mehmetçiklerimiz, polislerimizle ülkenin her yerinde terörle mücadele ederken Sayın Bahçeli kenara çekildi sadece 'eleştiririm' dedi. Onların görevi eleştirmek,bizim görevimiz yiğitçe vatan düşmanları ile mücadele etmek. Sayın Bahçeli'nin teröre karşı mücadele destek verdiğini gördünüz mü? Sonra da kalkar bizi tehdit etmeye kalkar. Biz hiçbir tehdit ve şantajdan korkmadık. Biz Allah'a güvenmişiz. Meydanlarda milletle buluşan tek parti biziz. Millet bizimleyse bize ne gam. Allah bizimleyse bize ne gam. 7 Haziran'dan bu yana milletimiz bunların nasıl kaçak dövüştüğünü gördü. Oylarınızı AK Parti'ye verecek misiniz?."

"ŞİMDİ BİZ ÖDEMİŞ'İN HAKKINI ÖDEYECEĞİZ"

Davutoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesini de eleştirerek, "Bizim için çok önemli. İnşallah bu bölgeyi en iyi şartlarda geleceğe hazırlamak için olağanüstü gayret içindeyiz. İmkanlarımızı seferber ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti'li belediyelere yapması gereken vazifeleri yapmıyor biliyoruz ama AK Parti'li belediyelerin arkasındaki güç AK Parti hükümetleridir. Ödemiş Belediyesini kimseye muhtaç etmeyiz. Büyükşehir olarak vazifelerini yapmak zorundalar. Ödemiş yerel yönetimlerde bize hakkımızı ödedi, şimdi de biz haklarını ödeyeceğiz. Ama 1 Kasım'da da Ödemiş'in bize hakkını vermesi gerekir. 13 yılda İzmir'e 30,3 milyar lira yatırım yaptık. İmkanlar neyse hepsini seferber edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK ÇEVRECİYİZ"

Konuşmasında Ege ve Bölgesi ve Ödemiş ilçesine yapılacak yatırımlardan bahseden Davutoğlu, "İzmir'i şenlendireceğiz. Ödemiş'e inşallah fakülte de getireceğiz. Ödemiş'te üniversiteyi de hep beraber göreceğiz inşallah. Gelirken yollara baktık. Bu yol bölünmüş yol olarak tamamlanacak, Kiraz'a kadar uzanacak. Ödemiş'in güzel besi hayvanlarının ak sütlerini güzel şekilde değerlendirmek için her türlü tedbiri alacağız. Önümüzdeki sene 51 bin 500 dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Biz en büyük çevreciyiz. Ödemiş nüfusunun 19 katı fidanı Ödemiş'e diktik. Çevrecilik dediğin böyle olur. Ödemiş'in talebi ne ise hepsi karşılanır. Yeter ki sizin nur yüzleriniz bize muhabbetle baksın" diye konuştu.

"'HAYIR' DEMEK BAHÇELİ'YE MAHSUS"

Aktaş Barajı'nı inşa ettiklerini ve ilçedeki içme suyu sıkıntısını kökten çözeceklerini ifade eden Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ödemiş Devlet Hastanesi ve iki sağlık merkezi daha yapacağız. 92 kilometrelik Torbalı-Ödemiş-Kiraz yolunu bölünmüş yol olarak yapıyoruz. 'Hayır' demek Bahçeli'ye mahsus biz her zaman 'evet' deriz. AK Parti'den hiç 'hayır' duydunuz mu? Bırakın onu Bahçeli söylesin. 1 Kasım'dan sonra AK Parti'nin ne yapacağını göstereceğiz. Şu seçim telaşı bitsin, gözüm yoldaki bahçelerde kaldı. Gelip Ödemiş'in bahçelerinde gezeceğiz. Seçim zaferini beraber kutlayacağız inşallah. 21 yıldır yapamadıklarını Organize sanayi bölgesini de inşallah biz yapacağız. Ödemiş ve Bergama'ya doğalgazı biz getiriyoruz. 20 Eylül'de Kaymakçı Mahallemizde yaşanan sel felaketinde ve çiftçi kardeşlerimiz zarar gördü. 80 aileye 200 bin TL ödenek aktardık. 360 çiftçi kardeşimize de 578 bin TL ödeme yapacağız. Biz sizin felakette de sevinçte de yanınızdayız. Umudumuz, hayallerimiz, projelerimiz büyük."

Davutoğlu, miting sonunda halkla özçekim yaptı. Mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir milletvekili adayları Binali Yıldırım ve İbrahim Turhan ile sanatçı Bediha Akartürk de katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu Ödemiş'te Konuştu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement