Başbakan Davutoğlu: Toplumsal Hayatın Denetim Altına Alınmasına İzin Vermeyiz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: Toplumsal Hayatın Denetim Altına Alınmasına İzin Vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de şu veya bu niyetle milli iradeden güç almayan her hangi bir yapının bürokrasi üzerinden, siyaseti, hukuku, toplumsal hayatı denetim altına alınmasına izin vermeyiz" dedi.

05.09.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Türkiye'de şu veya bu niyetle milli iradeden güç almayan her hangi bir yapının bürokrasi üzerinden, siyaseti, hukuku, toplumsal hayatı denetim altına alınmasına izin vermeyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valiliği'ni ziyaret etti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan kentin, sağlık, ulaşım, eğitim başta olmak üzere genel yapısı ile ilgili brifing alan Davutoğlu, küresel şehirler arasında İstanbul'un en önemli şehirler arasında olduğunu söyledi.

Sabah namazını İstanbul Eyüp Sultan camiinde kıldığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, gün içerisinde Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın mezarlarını ziyaret ettiğini ifade etti.

Bütün hayatının İstanbul'da geçtiğini belirten Davutoğlu, "Anlayabilene İstanbul bir öğretmendir, bir hocadır. İstanbul'da yaşayanlar İstanbul'un talebesi olmak zorundalar. İstanbul her sokağı ile bize insanlığın birikimini, medeniyetimizin o zengin kültürünü yansıtır. İstanbul'un bu niteliği ile hepimize irfanı, erdemi, şehit kültürünü, ahlakı öğreten bir mekânı koruma zorunluluğumuz var" dedi.

Dünya'da çok az şehrin İstanbul'un taşıdığı özelliği taşıdığını belirten Davutoğlu, "İstanbul kadim kültürü bünyesinde barındırır. Küresel şehirlerarasında dünyanın en önemli şehirleri arasındadır. Bu üçünü bir arada barındıran şehir çok az. Bizim hedefimiz İstanbul'un kadim kültürünü, mirasını en küçük çakıl taşına kadar korumak ona gelecek her bir zararı ortak kültürümüz ve insanlık birikimimizin zararı şeklinde görmek bilinciyle bütün İstanbul hareket etmekte" ifadelerini kullandı.

İstanbul'u BM şehri haline dönüştürme zorunlulukları olduğunu belirten Davutoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu büyük bir meydan okuma büyük bir dönüşüm süreci. Hep beraber İstanbullumuza sahip çıkacağız. Başbakan olarak da hep İstanbul'un hizmetinde olacağım."

-DAVUTOĞLU KONYA'YA GİDİYOR-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak Konya'ya ilk kez haftasonu gidecek. Bugünü İstanbul'da geçiren Davutoğlu, yarın Ankara'ya gelerek TBMM'de 62. Hükümetin güven oylamasına katılacak. Davutoğlu güven oylamasının ardından, Milletvekili seçildiği Konya'ya Başbakan sıfatıyla ilk kez gidecek.

Fettullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin bir soruya Başbakan Davutoğlu, "Hepinizi takip ettiği hukuki soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi suçlamalar iddialar siz konusu. Bu hukuki süreç hiç kesintisiz bir şekilde devam edecek. Türkiye'de şu veya bu niyetle milli iradeden güç almayan her hangi bir yapının bürokrasi üzerinden, siyaseti, hukuku, toplumsal hayatı denetim altına izin vermeyiz. Hele bu yapı yurt dışında belli odaklarda, biride Pensilvanya'dadır oralarda bir talimatlarla çalışmalarını yürütüyorlarsa hukuki süreçle doğrudan ilişkili olarak gerekli her türlü adım atılır. Bu konuda Ülkemizin, halkımızın huzuru, ülkemizin istikbali ve hukuki gereklilikler ne gerektirirse adımlar atılır" cevabını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: Toplumsal Hayatın Denetim Altına Alınmasına İzin Vermeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement