Başbakan Davutoğlu, Van'da - Son Dakika
Yerel

Başbakan Davutoğlu, Van'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bayramınız da inşallah gerçek anlamda bayram olsun. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Irak'ta, Suriye'de görüyorsunuz yaşananları. Türkiye'ye hiçbir zaman böylesi kötü hadiseler yaşatamayacaklar.

08.07.2015 00:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bayramınız da inşallah gerçek anlamda bayram olsun. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Irak'ta, Suriye'de görüyorsunuz yaşananları. Türkiye'ye hiçbir zaman böylesi kötü hadiseler yaşatamayacaklar. Tekrar Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı da hepinizden destek bekliyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Van'ın Gevaş ilçesinde teravih namazının ardından İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret etti ve ardından bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet toplantısı yaptı.

Davutoğlu, bu sene ramazan programını yaparken İstanbul, Ankara dışında önemli bazı şehirlerde de iftarlar yapmak istediklerini, bu kapsamda Konya'ya gittiğini, şimdi Van'da bulunduklarını belirterek, önümüzdeki günlerde ise Şanlıurfa, Trabzon gibi her bir bölgeden bir şehre gideceklerini söyledi.

Gevaş'ın tarihi olarak da hayran olduğu bir yer olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu aralar tam da şimdi milli birlik kardeşlik projesiyle gerçekleştirmek istediğimizin şeyin neredeyse 900 yıl önce gerçekleşmiş yeridir, buralar. Her milletten, her ırktan, her dinden insan, Gevaş'ta. Selçuklularla daha sonra devam eden devletlerde, Osmanlılar'da hep bir arada yaşadılar" diye konuştu.

Gevaş'ın bir kültür merkezi olarak inşası konusunda çalışmalar planlayacaklarını ifade eden Davutoğlu, bir soru üzerine, çekimleri Gevaş'ta yapılan Vizontele filmini izlediğini belirterek, "Vizontele'yi izledim tabi ama geliş sebebimiz bu değil. İzlediğim güzel bir filmdi. Gevaş bütün bu coğrafyada, Mardin, Ahlat, Van ile birlikte daha küçük bir yerleşim merkezi ama küçük bir merkezde bütün bu kültürlerin meczedildiği yer. Bunu dünyaya tanıtmamız lazım" şeklinde konuştu.

Bu sene UNESCO kültür mirasına, Türkiye'den iki önemli kültür mirasının girdiğine işaret eden Davutoğlu, "Diylarbakır Surları, Hevsel bağı ve Efes. İnşallah Gevaş'ı da öylesine dünyaya tanıtacaksınız ki hem inşa edeceğiz hem restore edeceğiz hem de tanıtacağız. Bizim kültür mirasımız bu. Bir ayağı Diyarbakır Surları ki o surlar Diyarbakır tarihinin, Mezopotamya tarihinin de özetidir. Eyyubi, Selçuklu, Artuklu, Mervani bütün Osmanlı kültürel sentezinin hepsi o surlarda var" dedi.

-"Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim"

Gevaş'ı ziyaret eden ilk Başbakan olduğuna işaret  eden Davutoğlu, bu ilçenin meselelerini dinlediğini, sorunlarının çözümü için gerekenin yapılacağını kaydetti.

Vatandaşların ramazanını da tebrik eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bayramınız da inşallah gerçek anlamda bayram olsun. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bakın bu seçimlerde, öncesi sonrası, bilin ki sizin arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Irak'ta, Suriye'de görüyorsunuz yaşananları. Türkiye'ye hiçbir zaman böylesi kötü hadiseler yaşatamayacaklar. Tekrar Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı da hepinizden destek bekliyoruz. Kim eline silah alırsa, kim şiddetle hareket ederse onun Türkiye'de yeri yok. Hangi niyetle olursa olsun. Onun için bizler hep biz milli birlik ve kardeşlik projesi dedik, çözüm süreci dedik, hep el ele verelim dedik ama hala işte dün, bu sabah Siirt'te polis kardeşimiz Bünyamin'i şehit ettiler. Onlar sizin güvenliğiniz için buradalar. Bilin ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sizlerin güvenliğiniz, huzurunuz için hükümet olarak da her şeyi yapacağız ve Türkiye herhangi bir ülke değil, yükselen bir güç."

Van-Gevaş arası yola özellikle baktığını, dünya standartlarında güzel bir yol olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Her şeyi o hale getireceğiz. Yeter ki aramıza fitne sokulmasına, kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere fırsat verilmesin. Ramazanda, secdeye vardığımızda, kıbleye yöneldiğimizde sağımızda solumuzda nerelisin diye sormadan hep beraber aynı istikamet üzereyiz. Allah bu birlikteliğimizi daim eylesin. Ramazanı hakkıyla ramazan, bayramı da hakkıyla bayram kılanlardan eylesin hepimizi" ifadesini kullandı.

Toplantıya, Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.

-Maliye Bakanı Şimşek

Başbakan Davutoğlu'nun Van ziyaretine eşlik eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Gevaş İlçe Merkez Camii'nde kılınan teravih namazı sonrası vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bakan Şimşek, özel güvenlik elemanı olarak çalıştığını söyleyen bir vatandaşın, kendisi gibi bu işi yapanların özel güvenlikle ilgili tartışmalardan dolayı tedirgin olduğunu, bu konuda ne tür bir çalışma yapıldığını sorması üzerine,  "Siz şu andaki işiniz neyse ona devam edin. Tedirgin olmayın. Tedirginliğe gerek yok. Şu anda düzenleme yok. Şu anda verilmiş bir karar da yok" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Davutoğlu, Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ögg: özel güvelik arkdaşlarım bakın bakan şimşek diyor verilmiş bir karar yok diyor tedirgin olmayın çıkan haberle siyası haberleridir tedir olamaya gerek yok bir düzeleme olacak inşallah bizi sıktılarımıza el atılacak bir ümitle bekliyoruz 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement