Başbakan Davutoğlu Van'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Davutoğlu Van'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri Vanlı, Diyarbakırlı, Hakkarili, Şırnaklı kardeşlerimin iradesine silahla ipotek koymaya çalışıyor, terörün ülkeyi istikrarsızlaştıracağından medet umanlar, birileri de utanmadan, sıkılmadan darbe imalarında bulunuyor, bizi darbeyle korkutmaya kalkışıyor" dedi.

12.03.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri Vanlı, Diyarbakırlı, Hakkarili, Şırnaklı kardeşlerimin iradesine silahla ipotek koymaya çalışıyor, terörün ülkeyi istikrarsızlaştıracağından medet umanlar, birileri de utanmadan, sıkılmadan darbe imalarında bulunuyor, bizi darbeyle korkutmaya kalkışıyor" dedi.

Davutoğlu, Van Merkez 500 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, milli iradeyi hakim kılarak siyaset kurumunun üzerine çöreklenen odaklarla mücadele ettiklerini söyledi.

Siyaseti milletin hizmetine sokarak Türkiye'yi demokratik standartlara kavuşturduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Silahlı, silahsız birçok vesayet odağı hep milletimizin iradesine ipotek koymak istedi. Bunlarla tek tek mücadele ederek bugüne geldik. Bugün 12 Mart. 12 Mart Muhtırası böyle bir vesayet girişimiydi. 'Millet bilmez, onun seçtikleri bilmez, siyasetçiler ülkeyi yönetemez' diye düşünenler darbelerle, muhtıralarla, bildirilerle, tehdit ve şantajlarla siyaset kurumunu terbiye etmeye kalktılar" ifadelerini kullandı.

"Darbe ile korkutmaya kalkışıyorlar"

Davutoğlu, 14 yıllık iktidarlarında önlerine engeller çıkarıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bildiriler, muhtıralar, parti kapatma teşebbüsleri, sokak kalkışmaları, kaset komploları, paralel çeteler ve daha nice kirli yöntemlerle milletin önüne engel koymak isteyenler başaramadılar, başaramayacaklar. Yürüyüşümüzü durduramadılar, durduramayacaklar. Bitti mi, şimdi de birileri Vanlı, Diyarbakırlı, Hakkarili, Şırnaklı kardeşlerimin iradesine silahla ipotek koymaya çalışıyor, terörün ülkeyi istikrarsızlaştıracağından medet umanlar, birileri de utanmadan, sıkılmadan darbe imalarında bulunuyor, bizi darbeyle korkutmaya kalkışıyor."

"Milletin arasına fitne sokmaya çalışanları kahredeceğiz"

Alandaki vatandaşların "Kahrolsun PKK" şeklindeki sloganlarının ardından Davutoğlu, "Böyle haykırın ki Vanlılar, 'Kahrolsun PKK' diyerek haykırın ki o terör örgütüyle iş birliği yapanlar da bu sesi duysunlar. Onları, milletin arasına fitne sokmaya çalışanları kahredeceğiz. Onları, bu ülkeyi bölmek isteyenleri kahredeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ne darbelere ne bölücü terör örgütüne ne de paralel çetelere teslim olmayacağına vurgu yapan Davutoğlu, Türkiye'nin 780 bin metrekaresinde demokrasi, hukuk devleti ve kamu düzeninin hakim olacağını dile getirdi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"27 Mayısların, 12 Martların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 17-25 Aralıkların, 6-7 Ekimlerin devri bitti. Her türlü vesayet odağı, işte söylüyorum, Van'da söylüyorum, her türlü vesayet odağı ayaklarımızın altındadır. Başımız dik, ayaklarımızın altında vesayet odaklarıyla, paralel çetelerle, terör örgütleriyle mücadele ediyoruz."

Konuşması sırasında vatandaşlardan ellerindeki bayrakları havaya kaldırmalarını isteyen Davutoğlu, alandaki kalabalığa "Kaldırın bu bayrakları, hainler görsün" diye seslendi.

"Son kanımız da bu toprakta dökülecek"

Bir an bile bu topraklara yabancılaşmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Zannediyorlarsa ki bir an bile biz bu topraklara yabancılaşırız, Allah şahit ki mezarımız da bu toprakta olacak, ezanımız da bu toprakta olacak, dökülecekse son kanımız da bu toprakta dökülecek" diye konuştu.

Terör örgütlerinin yıkmak, kendilerinin de inşa ve imar etmek için var olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Terör örgütleri kin tohumları ekmek için varsa biz adalet için, hukuk için varız. Bütün vatandaşlarımızın hukuku bizim için birdir. Hiçbir vatandaşımızı teröre ve şiddete teslim etmeyeceğiz. Bu ülke, bu devlet, bu vatan sizin" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar arasında ayrım yapmadan hizmet ettiklerini dile getiren Davutoğlu, alanda bulunanlara "Sizin yanınızda olduğumuza şahit misiniz" diye sordu.

Şehir şehir dolaşarak Türkiye'yi daha mamur kılmak için çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, eğitimde, sağlıkta vatandaşın ihtiyacı neyse onun gereğinin yapıldığını ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını aktardı.

Vatandaşla devlet arasındaki mesafenin vatandaşın lehine kapatıldığına dikkati çeken Davutoğlu, hayal edilemeyen hizmetlere imza attıklarını kaydetti.

Davutoğlu, konuşmasının ardından diğer katılımcılarla hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu ve beraberindekiler hastanede incelemelerde bulundu.

Açılış töreninden notlar

Tıp Bayramı etkinliği sonrası Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi'nin açılış törenine gelen Başbakan Davutoğlu, burada coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. Eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşları selamlayan Davutoğlu, yanına gelen küçük bir kız çocuğuyla fotoğraf çektirdi.

Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mehdi Eker ile vatandaşlar katıldı.

516 yatak kapasiteli hastane

Başbakan Davutoğlu tarafından açılışı yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi'nde 100 poliklinik, 15 acil polikliniği, 85 acil muayene yatağı, 46 acil müşahede yatağı, 240 çift, 36 tek kişilik odada 516 yatak bulunuyor. 40 genel, 15 çocuk, 63 yenidoğan olmak üzere 118 yoğun bakım yatağının yer aldığı hastanede 12 ameliyathane yer alıyor.

"Akıllı bina" olarak nitelendirilen otomasyon sistemlerine sahip hastaneye bugüne kadar 182 milyon 285 bin lira harcama yapıldığı kaydedildi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Davutoğlu Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni İlçe Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti
    16:22 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni İlçe Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası seçilen yeni ilçe belediye başkanlarına 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız'ı ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Ayrıca, Akdeniz Belediyesini de ziyaret eden Seçer, yeni dönemde işbirliği içerisinde hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • MSB: Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişi yakalandı
    16:21 MSB: Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişi yakalandı

    Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalanan şahıslardan birinin PKK, birinin de DHKP-C terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

  • Özgür Özel:
    16:21 Özgür Özel: "Hatay Halkının İradesine Sahip Çıkmaya Bu İşin Peşini Bırakmamaya Devam Edeceğiz" (3)

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yaptı. Özel, seçim sürecinde partisini birinci parti çıkarmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hatay'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya yaptıkları ''tam kanunsuzluk'' başvurusuna da değinen Özel, "Bu itirazları reddedenler şimdi tam kanunsuzluğun daniskansına bakalım ne cevap vereceklerdir. Halkın iradesi sakatlanmıştır. Hatay halkının iradesine sahip çıkmaya bu işin peşini bırakmamaya devam edeceğimizin altını bir kez daha kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir" dedi.

  • Belçika'da düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı güvenlik zafiyeti gerekçesiyle durduruldu
    16:20 Belçika'da düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı güvenlik zafiyeti gerekçesiyle durduruldu

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı, aşırı sağcı siyasi figürleri bir araya getirmesi ve güvenlik zafiyeti oluşturabileceği gerekçesiyle durduruldu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve İngiltere'deki Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi eski lideri Nigel Farage gibi isimlerin konuk edilmesi planlanan konferans, güvenlik kaygıları ve gerekli izinlerin alınmaması nedeniyle iptal edildi. Polis, konferansın yapıldığı binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

  • YSK, Siyasi Partilerin İtirazlarını Reddetti
    16:20 YSK, Siyasi Partilerin İtirazlarını Reddetti

    YSK, AKP, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM Parti, TİP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin toplam 2 il ile 18 ilçe ve beldede yaptığı itirazları reddetti. YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı, sel felaketi nedeniyle uluslararası etkinlikleri iptal etti
    16:18 Kazakistan Cumhurbaşkanı, sel felaketi nedeniyle uluslararası etkinlikleri iptal etti

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede meydana gelen seller nedeniyle tasarruf amacıyla bu yıl yapılması planlanan bazı uluslararası etkinlikleri iptal etme kararı aldıklarını bildirdi. Tokayev, sel felaketinin yaşandığı ülkenin kuzeyini ziyaret ederek durumu inceledi ve mağdurlara yardım sözü verdi. Ayrıca, Astana Forumu ve Dünya Sergisi gibi önemli etkinliklerin bütçelerinde kısıtlamalar yapılacağı açıklandı.

  • EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Tebrik Etti
    16:18 EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Tebrik Etti

    Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi tebrik ziyaretinde bulundu. Küpeli, Ünlüce'ye başarılar dileyerek, iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti. Ünlüce ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Eskişehir sanayisinin gelişimine katkı sunacaklarını ifade etti.

  • YMP Genel Başkanı Teoman Mutlu: 'Erken seçime gerek yok demek siyasete taban tabana aykırıdır'
    16:17 YMP Genel Başkanı Teoman Mutlu: 'Erken seçime gerek yok demek siyasete taban tabana aykırıdır'

    Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklama yaparak, CHP'ye eleştirilerde bulundu.


Advertisement