Başbakan Erdoğan: 10 Ağustos' Ta Millet Kendi Başkanını Seçmek İçin Sandığa Gidecek - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: 10 Ağustos' Ta Millet Kendi Başkanını Seçmek İçin Sandığa Gidecek

Başbakan Erdoğan: 10 Ağustos\' Ta Millet Kendi Başkanını Seçmek İçin Sandığa Gidecek

"cumhurbaşkanını 'artık halk seçecek' dedik.

19.04.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"cumhurbaşkanını 'artık halk seçecek' dedik. ve her seferinde kriz olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini artık bir kriz olmaktan çıkardık. İşte şimdi 10 Ağustos'ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek"

"Miting mi yapacaksın, git Yenikapı'da yap. Miting mi yapacaksın ? Git Maltepe'de yap"

"Vatandaşımızın, esnafımızın camını, çerçevesini indirebilecek şekilde, yok Taksim Meydanı'nda, yok Kadıköy Meydanı'nda, yok orda yok burada. Bu tip şeyleri yapmak mümkün değil. Kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz"

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Ünsal ÇAKİN - İSTANBUL DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanı'nda "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)" projesinin tünel açma işleminin başlatılması törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminden söz ederken, "Millet kendi 'başkanını' seçecek" demesi dikkat çekti. Erdoğan hükümetlerinin 12 yıllık başarısının ardında güven ve istikrarın olduğunu söyleyerek, " Devlet milletiyle kucaklaştı. Millet kendi arasındaki yapay sorunları bir kenara bırakarak kadim kardeşliğine sımsıkı sarılarak birbiriyle kucaklaştı "dedi. Erdoğan, ekonomide, siyasette, dış politikada belirsizlikleri ortadan kaldırdıklarını, yolsuzluğa geçit vermediklerini ve yasakları tek tek kaldırdıklarını belirterek, " Parlak bir 12 yılı geride bıraktık. 17 Aralık'a rağmen, 25 Aralık'a rağmen, Gezicilere rağmen bu hedeflere ulaşacağız. 12 yıl öncenin hayalleri bugün gerçeğe dönüştü. Bu kutlu yürüyüşümüzün sekteye uğratılmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"SEÇİMİ KRİZ OLMAKTAN ÇIKARDIK"

2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen öncesinde partisinin kapatılmak istendiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim Cumhurbaşkanı seçmemiz engellenmek istendi. Aslında orada Türkiye'nin kutlu yürüyüşü durdurulmak istendi. Biz dik durduk. Hemen tedbirlerimizi aldık. Siyaseti, hukuku, demokrasiyi muhafaza ederek o krizi aştık. Anayasayı değiştirerek, 26 maddelik bir paketle halkımıza gittik. ve yüzde 58'le Anayasayı değiştirdik " dedi. Cumhurbaşkanını artık halkın seçeceğini hatırlatan Erdoğan, her seferinde kriz olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini artık bir kriz olmaktan çıkardıklarını da sözlerine ekledi.

BUNDAN SONRA TÜRKİYE'YLE UĞRAŞAMAYACAKLAR

"İşte şimdi 10 Ağustos'ta millet kendi 'başkanını' seçmek için sandığa gidecek" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin ilerlemesi ve kalkınması, Gezi olayları bahanesiyle geçen yıl bir kez daha sekteye uğratılmak istendi. Onu da aştık. Fakat tatmin olmadılar.17 Aralık ve 25 Aralık'ta hukuk eliyle hükümete bir darbe yapılmak istendi. Orada da dik durduk. O krizi de 30 Mart'ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. Türkiye'nin düşmanları, milletten öyle bir cevap aldılar ki, bundan sonra Türkiye'yle uğraşmaya yeltenemeyecekler" diye konuştu.

ÜSTÜ KAPALI 1 MAYIS MESAJI

Yenikapı'da ve Maltepe'de yeşil alanları da olan dolgu alanları yaptıklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yenikapı'da buyurun çevre. Bütün yeşilliğiyle, alanlarıyla devasa bir meydan. Maltepe'de yine aynı şekilde bir alan orada meydana getirildi. Neredesiniz ey çevreciler ? Hadi konuşsanıza. Dert başka. Bunlar kendi kör ideolojileriyle konuşuyorlar" diye konuştu. Erdoğan, "Miting mi yapacaksın, git Yenikapı'da yap. Miting mi yapacaksın? Git Maltepe'de yap. Bundan sonra bu tür alanların dışında, bazı ilçelerimizde butik meydanlar düzenleme kararı aldık. AK Parti belediyeleri olarak,30-50 bin kişiye alabilecek meydanlar düzenleyeceğiz. Git orda mitingini yap. Ama gelip, vatandaşımızın, esnafımızın camını çerçevesini indirebilecek şekilde, yok Taksim Meydan'ında yok Kadıköy meydanında, yok orda, yok burada. Bu tip şeyleri yapmak mümkün değil. Kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: 10 Ağustos' Ta Millet Kendi Başkanını Seçmek İçin Sandığa Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti
    18:11 Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement