Başbakan Erdoğan(2/son): Ben Dahi Aldatıldım - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan(2/son): Ben Dahi Aldatıldım

Başbakan Erdoğan(2/son): Ben Dahi Aldatıldım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Üzülüyorum şu paralel yapıya o tabanda olan saf temiz kardeşlerimize diyorum ki, bu oyuna gelmeyin.

27.02.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Üzülüyorum şu paralel yapıya o tabanda olan saf temiz kardeşlerimize diyorum ki, bu oyuna gelmeyin. Zekatını veriyor. Tertemiz hakikaten iyi niyetle veriyor. Burada bir hizmet var diyor. Hizmeti geçin, aldatılıyoruz, aldatıldık. Ben dahi aldatıldım" dedi.

10 yılda milli geliri 800 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, "Biz geldiğimizde 100 TL'nin 74 TL'si borçtu. Şimdi 35 TL borç. Devletin borçlanma faizi yüzde 63. Şimdi tek haneli rakama düştük. Bu aradaki fark kimin cebinde kalıyor? Halkımın cebinde kalıyor. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi tek haneli rakamda" dedi.

-"ADİL DEVLET BUDUR"-

Kendilerinden önce memur ve işçiden her ay para kesildiğini belirten Erdoğan, "Devletin memur ve işçisine borcunun zorunlu tasarruf adı altında kesilen bu paranın toplamı 13.5 katrilyon. Devlet memuruna ve işçisine borçlu olamaz. Bunu anında ödedik. Bitmedi, arkasından bir fatura geldi. Konut edindirme yardımı adı altında benim vatandaşlarımı aldatmışlar. "Sana ev vereceğim' deyip işçiden memurdan para kesip kandırmışlar. Şu ana kadar bize gelen fatura 3.5 katrilyon. Bunu da ödedik. Ne yaptı 17.5 katrilyon. Ey CHP, ey MHP, DSP, ANAP neredeydiniz? Biz ödedik biz. Memur ve işçinin alacağını biz ödedik. Adil devlet budur. Ben siz rakamlarla konuşuyorum" dedi.

Erdoğan, istiklal mücadelesinin içinde olduklarını, eski Türkiye özlemine karşı yeni Türkiye mücadelesi içinde olduklarını vurguladı. Erdoğan, "Geçen gün bu paralel yapının gazetesi şöyle bir haber yapmış; "Tablet bilgisayarları öğrenciler almıyor' diye. Bunlar sirk cambazı. Yalan iftira her şey bunlarda var. Yavrularımız tablet bilgisayarlar ne zaman gelecek diye hasretle bekliyor bunlar diyor ki almıyor. Şu anda 675 bin tablet ihalesini yapıyoruz. Önümüzde 10 milyon tablet bilgisayarı bütün yavrularımıza dağıtacağız. Etkileşimli tahtalarla okullarımızı donatacağız. İnternet ağı ile bütün gençliğimizi dünyaya açacağız" dedi.

-"YILLARCA KIZLARIMIZI BİRBİRİNDEN KOPARDILAR"-

Yıllar yılı bu Türkiye'de kızları birbirinden kopardıklarını vurgulayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Senin başın örtülü dediler okula gidemezsin dediler. Okula gidemezsin dediler. Kardeşlerim ne oldu gitti mi gitti. Ne oldu, dünya yerinden mi oynadı. Biz bu ara biliyorsunuz Türksat 4 uydusunu uzaya gönderdik. Ama dikkat ettim başörtüye takıldı mı diye takılmamış. Gitti gitti. Yıllarca bununla uğraştılar bunun önünü kesmek istediler. Ne oldu şimdi benim başı açık kızım da başı örtülü kızım da el ele aydınlık yarınlara yürüyorlar. Yavrularımızın mayası sağlam. Birbirini Allah için vatan için millet için seviyorlar. Birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere 30 Mart'ta bir cevap daha verelim. Hür iradenizi birilerinin yaptığı gibi asla ipotek altına aldırmayın. Bazıları üzülüyorum şu paralel yapıya o tabanda olan saf temiz kardeşlerimize diyorum ki bu oyuna gelmeyin. Zekatını veriyor. Tertemiz hakikaten iyi niyetle veriyor. Burada bir hizmet var diyor. Ne hizmeti geçin. Aldatılıyoruz aldatıldık. Ben dahi aldatıldım. Geçenlerde büyük bir iş adamı önemli bir kardeşimize geldi dedi ki, ben yıllardır zekatımı bunlara verdim. Ailece gelmişler. Türkiye'nin sayılı zenginlerinden. "Durumu gördüm şimdi endişe ediyorum acaba benim bu zekatlarım kabul oldu mu?' diye. Dediler ki, kabuldür yoksa adam yeniden zekat verecek. Ne halde geldi. Bu millete yakışır mıydı?"

-"SABREDEN ZAFERE ULAŞIR"-

"Ben beddua edilen insan değil. Methiye edilen insandım" diyen Erdoğan "Bana da tesbihler geliyordu. Hediyeler bana da geliyordu. Şimdi gereğini yapacağız ayrı mesele. Bunlar arşivimize de girecek. Artık kardeşlerim biz elimizden geleni yaptık. Sabır sabır sabır dedik. Şunu da açık ve net işledik. Sabreden zafere ulaşır. Sabredeceğiz. Onlar hakaretler edecek iftira edecekler. Bundan sonra da iftira atacaklar. Bunlarda iftira yok izan yok her şeyi yaparlar. Bu demokrasi düşmanlarına sandıkta her türlü cevabı vermeye hazır mıyız" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan(2/son): Ben Dahi Aldatıldım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır
    16:17 AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partisinin teşkilatının seçime hazır olduğunu açıkladı. Albayrak, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 bin 700 teşkilat mensubunu görevlendirdiklerini belirtti. Seçimlerde problemsiz ve şaibeye mahal vermeden sonuçları takip edeceklerini ve gerektiğinde itirazda bulunacaklarını söyledi. Albayrak, belediye başkan adaylarıyla birlikte aylardır sahada çalıştıklarını ve Eskişehir'in gerçek belediyecilikle buluşmasına bir adım kaldığını ifade etti.

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki ve adliyedeki işlemleri tamamlanan hükümlü, cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.


Advertisement