Başbakan: Yasin El Kadı Türkiye Hayranı Bir İnsan - Son Dakika
Güncel

Başbakan: Yasin El Kadı Türkiye Hayranı Bir İnsan

Canlı yayında 4 eski bakana sahip çıkıp Yasin El Kadı ile ilgili haberlere tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Allah cezanızı vermesin" dedi.

16.03.2014 22:53  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanal 7'de yayınlanan İskele Sancak Programı'na katılan Başbakan Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Meclis'e fezlekeleri gelen 4 eski bakana sahip çıkan Başbakan, "Bu dört arkadaşım gazete küpürleriyle yargılanamaz ortada bir suç varsa tabii ki yargılanırlar ama ortada bir suç yok." dedi.

Yasin El Kadı ile ilgili iddialara da yanıt veren Erdoğan, "Yasin El Kadı için El Kaide'ye destek veren diye manşet atıyorlar Allah cezanızı vermesin. Bu adamı tanımasam inanacaktım, bu adam Türkiye'ye yatırımlar yapacaktı. Yasin El Kadı El kaide karşıtı Türkiye hayranı bir insan." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları:

"Biliyorsunuz İzmir'de büyük bir su sorunu vardı biz hemen el attık ve Göldes Barajını inşa ettik. Merkezi yönetim olarak çözdük. Bu büyükşehir belediyesinin sorunu. İstanbul'da su sorununu benim dönemimde Istranca dağlarından su getirerek çözdük.

CHP Yalova'dan tankerle su getirerek sorunu çözecekti. Yağmur bombası atarak çözecekti. Çözemedi. İzmir'de biz hemen Gördes barajını inşa ettik. İzmir'in su potansiyeli bizim merkezi yönetim olarak getirdiğimizdir. Altyapı itibariyle de sağlıklı değil. Çöpte felaket bir durum var. Bunca yıldır CHP'de, burada hala vahşi depolamadan modern depolamaya geçemediler. İzmir buna layık mı? Bunu çözmemiz lazım.

"İDEOLOJİ SİYASETE EGEMEN OLURSA İZMİR DAHA ÇOK ÇEKER"

Burada zihniyeti değiştirmemiz lazım. İdeoloji siyasete egemen olursa İzmir bu çileyi daha çok çeker. İstanbul'de benim dönemimde modern depolamaya geçtik. İzmir'de raylı sistemi beceremediler. Beceremeyince Ulaştırma Bakanına şu işe el atalım dedim. Oradaki halkımız artık bu sıkıntıyı aşabilsin. Buna müdahale etmek suretiyle de bu iş aşıldı. Raylı sistem burada bu hizmeti veriyor. Bundan sonraki süreçte İzmir Ak Parti belediyeciliği ile tanışacak olursa uçuşa geçebilir. 1414 proje başkan adayımız açıkladı. Bir projeler silsilesi. Dev projeler var" dedi.

"İZMİRLİNİN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE EDİLECEK SÖYLEMİ BÜYÜK BİR İFTİRA"

Erdoğan, yaşam tarzına müdahale iddialarıyla ilgili ise "CHP zihniyetinde yalan, takiye, fitne çok mevcut, İzmirli'nin yaşam tarzına müdahale edilecek söylemi büyük bir iftiradır. Zaten anayasada insanlarımızın bu tarz hakları korunmaktadır. Bunu söyleyenlerin yaşam tarzlarında ne değişti? Bir dayatma mı oldu? Ne yiyip ne içtiğine mi baktık. Bakıyorsunuz miting yaptığımız yerden gelirken herkes istediği gibi yiyip içiyor. Müdahale söz konusu değil. Bu iftiraları istanbul'da belediye başkanıyken de yaptılar. Otobüsleri erkek kadın diye ayıracak alkolü yasaklayacak dediler" diye konuştu.

"SON GELİNEN NOKTA SİYASİ HAYATIMDA EN ZORLU SÜREÇ"

Erdoğan, siyaset sahnesine çıktığı andan bu güne karşılaştığı en çetin sürecin hangisi olduğu sorusuna, "Belediye başkanlığımdan bu yana baktığınızda, partimin kapatılması çok talihsiz olaydı. Fakat en son gelinen nokta bu yaşadıklarımda paralel yapı tezgahı zirve yaptı. Tabii bu insanların içinde tanıdıklarımız var. Bu insanlara yaptığımız ikazın haddi hesabi yok, biz bazı şeylere tahammül ettik, onları uyardık, mesela dershane meselesi 1-2 yıllık bir mesele değil taa Hüseyin Bey'in bakan olduğu zamandan beri varolan bir konu, tabii ortada büyük bir rant var. Bunların hepsini bir yere koyun bu adamlar Başbakan'ı dinliyor ve mahkeme kararı diyorlar. Bunlar bunu yapacak kadar alçaklaşmışlardır, adileşmişlerdir.

"SORUYORUM DİNLEMELERİN İSLAMİYETTE YERİ VAR MI?"

Bize İslami ahkam kesme. Böyle bir şeyi anlatabilmek mümkün mü. Bir Başbakan'ın dinlenmesi söz konusu olamaz. Benim uluslararası görüşmelerimi dinleyeceksin böyle bir şey olabilir mi? Burada devlet sırrı var. Bu adamlar güvenli (kriptolu) denen telefonları dinledi. Ben soruyorum bunun İslamiyette yeri var mı?

"BUNLAR GÖRÜNTÜLÜ KAYIT BİLE YAPTILAR"

Bunlar görüntülü kayıt bile yaptılar, sayın Baykal, Hamzaçebi bunlar hepsi çıktı ortaya" cevabını verdi. Yapılanlarla ilgili yasal takibat sürecine girilip girilmediği sorusuna Erdoğan, "Bunlar bir kısım yargıyı ellerine almışlar daha önce lehime verilen kararlar Yargıtay tarafından onanıyordu bu süreçten sonra adam annemle ilgili çocuklarımla ilgili hakaretler savuruyor davaları üst mahkeme bozuyor. HSYK'daki adamlar yargı mensubu insanlar 'Biz Başbakan'a bunun hesabını soracağız' diyorlar. Tabii bilmiyorlar Allah'ın hesabı var. Bak şimdi meydanlar dolup taşıyor.

"BU DAVA İÇİN KEFENİMİ GİYİP YOLA ÇIKTIM"

Ben ilk günden söyledim bu dava için vatanım için kefenimi giyip yola çıktım. Gereği neyse bunu yapacağız. Kalk sen Pensilvanya'dan bu ülkeyi karıştır buna müsaade edemeyiz. Kainatın imamıymış, nerenin imamı olursan ol. Yanında yıllarca beraber olmuş arkadaşı Latif bey neler anlatıyor. 15 yıl onu takip ettirmiş. Ne yapıyorsun ne ediyorsun bileceğim diyor. Ben imam hatip mezunuyum. Hocalarım bana böyle şey öğretmedi. Bu çete, örgüt. Cemaat denmez. Tertemiz cemaatlar var.

Bir diğer konu alufte. Bir siyasi bir alufteyle olacakmış gece yarısı haber verdirdim diyor. Sen bu işleri mi takip ediyorsun. Sen alim bir zat mısın bir istihbarat elamanı mısın?" cevabını verdi.

"İSTANBUL BAŞSAVCISININ YAPTIĞI AÇIKLAMA MANİDAR"

Erdoğan, "İstanbul Başsavcısının yaptığı açıklama manidardır. Adam daha birçok klasör gelecektir dedi. Burası ilginç; bunlar koordine olmuş şekilde bunlar yukarıya üssüne haber vermeden istediklerini yapıyor. Yani bunlar valiye haber vermeyecek amirine haber vermeyecek istediğini yapacak ondan sonra haber verse izin verilmezdi diyeceksin. Bu kadar alçaklık bu kadar adilik olmaz.

"YASİN EL KADI'YA 'EL KAİDE'YE DESTEK VERİYOR' DİYE MANŞET ATIYORLAR ALLAH CEZANIZI VERSİN"

Yasin El Kadı için El Kaide'ye destek veren diye manşet atıyorlar Allah cezanızı vermesin. Bu adamı tanımasam inanacaktım, bu adam Türkiye'ye yatırımlar yapacaktı. Yasin El Kadı El kaide karşıtı Türkiye hayranı bir insan. El- Kaide Türkiye'ye yerleşmeye çalıştı, buna karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Biz müsaade etmedik, biliyorsunuz açıklamaları var benimle ilgili" dedi.

(Suudi iş adamı Yasin El Kadı, El Kaide örgütüne mali destek sağladığı gerekçesiyle BM’nin kara listesine alınmış, ancak delil yetersizliği nedeniyle geçen yıl listeden çıkarılmıştı.)

PARALEL YAPI NE İSTİYOR?

Erdoğan, paralel yapının ne istediği yönündeki soruya şu cevabı verdi: "35 yıllık bir proje. Pensvilvanya'daki emekli olmuş bir zat değil. İstifaen Diyanetten ayrılmış. İlkokul mezunu bir zat. Yeşil pasaport uydurmuşlar. 1999'da ABD'ye kaçmış bir zat. oraya yerleşti. Vatanını sevdiği için de 15 yıldır vatan hasretiyle yanıyor.

"DÖN ÇAĞRISINI NEDEN YAPTIM"

İki üç yıl önce bir çağrı yaptım. Artık dönün dedim. Bu millet sizi bekliyor. Tezgahların döndüğünden haberimiz yok. Bu adamların ne olduğunu bilmiyorduk biz bu adamlara refere olduk bunların olimpiyatlarına katıldık, sürekli Türkiye'ye gelmek istiyor ama gelemiyormuş gibi bir durum varmış diye duydum çıktım çağrı yaptım ülkene dön dedim. Ama ne bilelim böyle olduğunu. Bizim o çağrımıza farklı cevaplar geliyor. Huzurlu bir yönetim sıkıntıya düşmesin diye gelmediği gibi cevaplar geliyor. Bugüne kadar gelmedi kolay kolay da gelmez.

Ne diyor Savaş Ay'ın o programında siyaset sorulunca kendisine Hz. Cebrail parti kursa ben ona da oy vermem. diyor. Sen Hz. Cebrailin melek olarak işi bellidir. Bu itikadi noktada da bir sıkıntı meydana getirir".

Erdoğan, '17 Arlık sonrası ana hedef sizsiniz. Yeni şeylerle karşılaştınız. 17 Aralık'tan bu yana geçen süreç içerisinde sizi hedef alan konularda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna, "Ben bunları hiç kaale almıyorum. Benim şahsımı aşmış. Ulusal güvenliği tehdit var. Abdestinden şüphesi olmayının namazından şüphesi olmaz. Adam ona gönderilen montajlarla konuşuyor. Şu kadar milyar dolar bunlar para saymayı da bilmiyor. Odaya sığmayacak kadar parayı götürüyorsun. Akıl mantık almıyor. Bu devletin bekası için atılması gereken adımları atmaya zaten başladık seçim sonrası bu süreci hızlandırma zorunluluğumuz var.

"LÜTFEN AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN"

Süreç içerisinde her şey meydana çıkmaya başladı. Hangi parti güçlüyse ona oy verin diyorlar. Kainatın imamının ictihadlarını fetvasını görüyorsunuz. Bu fetvaya inanlara sesleniyorum. Lütfen aklınızı kiraya vermeyin. Bizim inancımızda kula kulluk yoktur. Faniye kulluk yoktur. Baki olan ise Allah'tır. Sen Pensilvanya'daki zatın kulu musun? O söylediyse onda hikmet vardır. Hikmet arayışını bırak. Miractan Peygamber efendimiz iniyor kamyonete bindiriliyor. Peygamber Efendimiz gelmiş statta folklorik gösterileri izliyor. Çok saf temiz kardeşlerimizin olduğuna hala iniyorum evlerde yurtlarda saf temiz çocukları kandıran ablaları abileri kastetmiyorum. Beddua seansları yapıyorlar. Bunlar döner kendilerini vurur. Bunu iyi düşünmemleri lazım. Düşünebiliyor musunuz bu Pelsinvanya'daki zatın 28 Şubat sürecinde başörtüsüyle ilgili verdiği fetvalar var. Nereden nereye. Bakın bu zat 5 ay önce bu beddualarla ilgi ne diyordu ama kayış atınca bakın nasıl beddua ediyor. Bunların bizi seçim dışında bizi iktidardan alma planları vardı, bu haberleri aldım ama Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimsenin almaya gücü yetmez. Allah'a çok şükür girdiğim ameliyattan daha sağlıklı çıktım ve meydanlardayım" cevabını verdi.

FEZLEKELERİ MECLİS'E GELEN 4 ESKİ BAKANI SAVUNDU

Erdoğan, fezlekelerle ilgili soruya, "Arkadaşlarımız o tarihte Meclis'te bulunacaklar fakat dikkat edilirse muhalefet partisi soruşturmaya yönelik bir adım atmadı sadece toplantı yapılmasını istedi, burada farklı bir amaç var acaba 10 gün kala bir şey bulabilir miyiz? Çabaları var tabii bunlar hukuktan da anlamıyor hukukçuları var ama görüyorsunuz Anayasa mahkemesine başvurmayı beceremiyorlar. Zaten bunların yeter sayısını toplayacağı konusu da muallakta. Bu dört arkadaşım gazete küpürleriyle yargılanamaz ortada bir suç varsa tabii ki yargılanırlar ama ortada bir suç yok."

Başbakan: Yasin El Kadı Türkiye Hayranı Bir İnsan
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan: Yasin El Kadı Türkiye Hayranı Bir İnsan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • KAPAKÇI: akp den istifa eden milletvekili sayısı 1 bile değil. akp milletvekillerinin hepsi cemaatten. CEMAATE KARŞI BU KADAR SAĞLAM DURUYORSA , YANLIŞ OLAN CEMAATTİR. eğer Yanlış AKP olsaydı milletvekilleri hiç durmazdı. az çok herkes bilir cemaatin birbirini nasıl tuttuğunu. ve son olarak STV tam bir CHP kanalı olunca Halkımızın bu oyunu görmesi kolay oldu. çok komikler sadece. ERDOĞAN 12 yıllık hizmeti 3 yada 5 çapulcuya yedirecek kadar akılsız değil.. boş hayaller görmesin kimse... Erdoğanı devirmek isityorsanız Kemali ve Bahçeliyi göndereceksiniz önce... berkinmiş geziymiş hırsızmış boş işler. HALK BORÇLU ve ekonomi kötüye gittikçe ceplerinden gidiyor. İSTİKRAR İSTİYOR. bundan dolayı bu iktidarı devirmek öyle kolay değil... boş vaatler ve çamur atmasın muhalefet bence daha fazla oy alır.saygılar 7 41 Yanıtla ersin: helal olsun. net özetlemişin.. 0 0 esteragon: haha:))) adaletin BUMU cellat ??? 'AKP nin paralı yorumcusu. Cİddiye almayın.' HAHA. ADALETİNE SÖYLEYECEK ÇOK ŞEY VAR:)))) HAHA. ADALETTEN BAHSEDENE BAK. KİMİN DEYNEKÇİSİ OLDUĞU ÇOOOOK BELLİ HAKİM BEYİN:)). İŞTE YILLAR BOYU BİR SİMGE ADI ALTINDA BİR YILAN GİBİ SAKLANARAK İNSANLARI DAMGALADINIZ. BİRDE HAKTAN HUKUKTAN BAHSEDİOSUN :))) KOMİK ŞEY. ANALİZ YETENEĞİNE BAK YA :)) KAFASOI ÇOK BASTI HEMEN ELE VERDİ KENDİNİ ... FAZLA okuma o okuduğun 'yansız ' gazeteyi. direk ATLAMA yeteneğine sebep oluyormuş :))) saygılar 0 0 esteragon: haha CELLAT A BAK:)) hadi git filmini izle cellat cık. yakında bütün x siteler yasaklanacak.. herkeste dinledi seni ciddiye almayın diyince :))))) 0 0
  • ÜLKEMİZDENdefolKATİLchp: İNADINA HALKA HİZMET, YAKIN YIKIN AMA YİNE YAPTIK YİNE YAPACAZ ...... İNADINA AKP..... yıldıramayacaksınız 4 40 Yanıtla
  • İHL Lİ ÖĞRETMEN: Yasin El kadıyı bakan yap o zaman.Hazine bakanı yap,Zarrab da merkez bankası başkanı olsun.Kim ne diyebilir ki size. 31 8 Yanıtla
  • Yeni güçlü türkiye: Köpekler 1 kişiyi ısırır 2 kişiye havlar 3 kişiye ses çıkarmaz o yüzden güç ve huzur için '/.70 akparti 7 30 Yanıtla
  • MS: Youtube a 'AKP İzmir mitinginde İzmir halkına küfür ve hakaretler' yazın İzmir mitingine kimler katıldı görün!!! İzmir linin kendine küfür edecek hali yok bakın tıplerıne sız karar verin :) Amaç halkı miting kalabalıklarıyla manipule etmek !! 25 5 Yanıtla hakkı: kardeşim yazıklar olsun size. orada olanların 90 dan fazlası izmir halkı. ben yakınında oturuyorum miting alanının. işiniz gücünüz sahilde içmek. halkın yanındayız numarasından vazgeçin. 5 TEN FAZLA SEÇİM OLACAK HEPSİNDE AYNI PALAVRAYLA UĞRAŞIOSUNUZ. ADAM HEPSİNDE YALANCI ÇIKARDI SİZİ AKILLANMADINIZ YA.izmirin içini kaçınız biliyor. bu seçimde değişecek inşallah. 0 0
  • HACK-C5-TURKUAZ: BAZEN ŞER DEDİĞİNİZ ŞEYDE HAYIR HAYIR DEDİĞİNİZ ŞEYDE ŞER OLUR. 17 ARALIK OPERASYONU İLK BAŞTA BİZE ŞER GİBİ GELMİŞTİ. İYİKİDE OLMUŞ.. MİLLET PARARLEL DEVLET ÜÇGENİNE DE CEMATTİN CHP NİN VE MHP NİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜ. BU MANZARALAR AYNI ZAMANDA SAYIN BAŞBAKANIMIZN ÜLKEMİZE DAYATTIĞI ÇÖZÜM SÜRECİ VE BARIŞA BİR GÜVENOYU DUR. 7 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.


Advertisement