Başbakan Erdoğan (3/son): Bunlar Mezarlık Soyguncusu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan (3/son): Bunlar Mezarlık Soyguncusu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ne İstanbul'da, ne komada ölen çocuk, ne de sokakta vurulan gencecik Burak yavrumuz bunların asla umurunda değil. Bunlar nebbaş, nebbaş. Bunlar mezarlık soyguncusu. Bunların gözyaşları timsah gözyaşı. İnanın o iki gence de zerre kadar üzülmediler.

23.03.2014 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ne İstanbul'da, ne komada ölen çocuk, ne de sokakta vurulan gencecik Burak yavrumuz bunların asla umurunda değil. Bunlar nebbaş, nebbaş. Bunlar mezarlık soyguncusu. Bunların gözyaşları timsah gözyaşı. İnanın o iki gence de zerre kadar üzülmediler. Eğer üzülselerdi, gencecik ölmüş bir çocuktan reklam malzemesi, istismar malzemesi, reyting malzemesi çıkarmazlardı. DHKP-C'nin bir elemanı olarak onu kullanmazlardı. Eğer bunların kalbinde gerçekten merhamet olsaydı, ölmüş bir çocuk üzerinden siyaset yapacak muhalefet bunlarda olmazdı" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Yeni Kapı'da partisi tarafından düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa hitap etti. 30 Mart'ta sandıklarda kuş uçurtulmaması gerektiğini belirten Erdoğan, "Bütün bu yollarla zaten şuana kadar attığımız adımlarla milletim bunların ahlaksızlığını gördü. Milletin bunların edep dışı olmayan adımlarını gördü. Milletim bunların hiçbir kural, hiçbir sınır tanımadan nasıl arsızlaştığını gördü. Milletim bunlara Türkiye'yi emanet etmez. Zaten Kılıçdaroğlu kayış attı. Niye kayış attı biliyor musunuz? Ya bu seçimi genel seçime dönüştürdü. Zannediyor ki genel seçim. Bizim açımızdan genel seçim doğru. Senin açından genel seçim olamaz çünkü genel seçim 2015'te. Şimdi sen bu seçimde ne alacaksın ona bak. İstanbullu zaten İstanbul'u size teslim etmez. İstanbullu edebi, ahlakı olmayan siyasete pirim vermez" dedi.

-"BABALARIN CİĞERİ DAĞLANMIŞ BU PENSİLVANYA'NIN UMURUNDA MI?"-

Yandaş yazarların bütün güçleri ile çözüm sürecini baltalamak istediğini belirten Erdoğan, "Terör örgütüne gidiyorlar; "neden çatışmıyorsunuz, neden silahı yeniden elinize almıyorsunuz?' diye telkinde bulunanlar var. Bu alçakları bile tespit ettik. Oslo'da süreci bozmaya çalıştılar. MİT Müsteşarımı tutuklayıp süreci bozmak istediler. Alçakça manşetler atarak, yazılar yazarak, komplolar tertip ederek süreci bozma mücadelesi veriyorlar. Benim Anadolu'daki Trakya'daki kardeşimin gözünden bile sakındığı 20 yaşındaki evladı o dağlarda şehit olmuş bunların umurunda mı? Yozgat'taki kardeşimin, Samsun'daki, Kastamonu'daki, Erzurum'daki, İstanbul'daki kardeşimin ocağına ateş düşmüş bunların umurunda mı? Değil. Annelerin yüreği yanmış, babaların ciğeri dağlanmış bu Pensilvanya'nın umurunda mı? Ya Mavi Marmara vuruluyor Pensilvanya'nın gözünde yaş yok. Tam aksine o başkalarının yanında yer alıyor. Çocuklar öksüz kalmış, yuvalar bozulmuş, eşler dul kalmış. Bu Aydın Doğan'ın bu Pensilvanya'nın onların medyasının umurunda mı?" diye konuştu.

-"BUNLAR MEZARLIK SOYGUNCUSU"-

İsim vermeden Berkin Elvan'a değinen Erdoğan şöyle konuştu:

"Ne İstanbul'da, ne komada ölen çocuk, ne de sokakta vurulan gencecik Burak yavrumuz bunların asla umurunda değil. Bunlar nebbaş, nebbaş. Bunlar mezarlık soyguncusu. Bunların gözyaşları timsah gözyaşı. İnanın o iki gence de zerre kadar üzülmediler. Eğer üzülselerdi, gencecik ölmüş bir çocuktan reklam malzemesi, istismar malzemesi, reyting malzemesi çıkarmazlardı. DHKP-C'nin bir elemanı olarak onu kullanmazlardı. Eğer bunların kalbinde gerçekten merhamet olsaydı, ölmüş bir çocuk üzerinden siyaset yapacak muhalefet bunlarda olmazdı. Kanlı manşetler atacak kadar alçalmazlardı. Yalan söylüyorlardı, yalan. İstanbul bunları çok iyi tanıdı, tanıyor. Türkiye bunları şok iyi tanıdı tanıyor. 30 Mart işte bu vampirlerin, faiz, kan ve çatışma lobilerinin yenileceği milletin bir kez daha zafer kazanacağı tarih olacak."

-"PENSİLVANYA'DA BUNA SAĞILACAK İNEK OLARAK BAKIYOR"-

İstanbul'a yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, İstanbul'da iki belediye başkanı adayı olduğunu söyleyerek, "Biri AK Parti'nin adayı, diğerleri Pensilvanya'nın diğerleri gibi ortaklaşa çıkardığı aday. Şimdi bakın bu İstanbul'daki aday elinden geldiğince dindar görünmeye çalışıyor. Yapabildiği kadar din istismarı da yapıyor. Ama eline yüzüne de bulaştırıyor" dedi.

Erdoğan, Sarıgül'ün 2006'da bir gazeteciye verdiği röportajı miting meydanında anlattı. Erdoğan, gazetecinin Sarıgül ile dalga geçtiğini ve gazetecinin "Pensilvanya'nın yayın organı olan gazeteye" mensup olduğunu söyledi.

Sarıgül'ün aynı röportajda kendisini "siyasetin mor ineği" olarak tanıttığını anlatan Erdoğan, "Zaten eminim ki Pensilvanya'da buna sağılacak inek olarak bakıyor" dedi. Sarıgül'ün önüne gelene yumruk salladığını kaydeden Erdoğan, "Boksör olacakmış, yanlışlıkla siyasete atılmış. Kendisini siyaset arenasında değil ringde görüyor. Sonu belli siyasi nakavt. Biliyorsunuz CHP'de genel başkan olmak için seçim kaybetmek gerekiyor. Şimdiki genel müdür İstanbul'da seçim kaybetti, CHP'nin başına geldi. Bizim karşımızda 3 seçim kaybetti. Yeri sağlamlaştı. Şimdi 4. geliyor. İstanbul'daki adayları seçimi kaybedince göreceksiniz herhalde bunu da Kılıçdaroğlu'nun yerine getirirler. "Sen iyi kaybediyorsun, gel CHP'yi sen yönet' diyecekler" ifadelerini kullandı.

-"2 MİLYON KİŞİ"-

Miting meydanında 2 milyon kişi olduğunu söyleyen Erdoğan, "İnşallah Maltepe'de bir dahakinin yaparız orada herhalde 3 milyonu görürüz dedi.

Başbakan Erdoğan, "Bizimle ilgili çaldığımız eser var ya, Dombra. Dombra'nın sahibi Arslan Sultanbekov aramızda" dedikten sonra Sultanbekov şarkının orijinal halinin çalındığı sırada sahneye çıktı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan (3/son): Bunlar Mezarlık Soyguncusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tape tape: mezardakilerin oyuyla gelenler çok cesaretli..halk sizi seviyor..ölülere sahip çıkıyor diye..ölmeyecekmiş gibi doldurun kutuları 2 0 Yanıtla

Advertisement