Başbakan Erdoğan: Bahçeli, MHP'yi Marjinal Sol Örgütlerin Maymunu Haline Getirdi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Bahçeli, MHP'yi Marjinal Sol Örgütlerin Maymunu Haline Getirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet Bahçeli MHP'yi aldı; CHP'nin yedeği, Pensilvanya'nın oyuncağı, marjinal sol örgütlerin maymunu haline getirdi.

25.06.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet Bahçeli MHP'yi aldı; CHP'nin yedeği, Pensilvanya'nın oyuncağı, marjinal sol örgütlerin maymunu haline getirdi. CHP'nin genel müdürü o koltuğa oturdu. Gazi Mustafa Kemal'in partisi diye övündüğü partiyi, 4 yıl içinde paçavraya çevirdi. Bu iki genel başkandan önce en azından bir kimliği, bir ağırlığı vardı. Bu iki genel başkanın yönetiminde CHP de MHP de kimliksiz, ilkesiz, fırsatçı partilere dönüştü" dedi.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Musul'da alıkonulan vatandaşlarla ve Irak ile Suriye'deki Türkmenlerle ilgili yapılması gereken her şeyi yaptığını belirterek, "İnanın, Cumhuriyet tarihinde örneği görülmemiş bir şekilde son derece yoğun, çok boyutlu ve kararlı biçimde yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Irak'ta Türkmen kardeşlerimizin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde sivil halka bir an önce yardım eli uzatmak için ilgili kurumlarımızı harekete geçirdik. Dün akşam da Irak Türkmen Cephesi ile bir toplantıyı gerçekleştirdik. Kardeşlerimize gereken malzeme derhal bölgeye sevk edildi ve dağıtımı yapıldı" dedi.

-"IŞİD'E KARŞI KIŞKIRTICI BİR ÜSLUPLA KONUŞMAMIZ İÇİN BASKI YAPIYORLAR"-

Musul'da alıkonulan 80 vatandaş ve Türkmenlerin can güvenliğini tehdit edecek girişimlerden sakındıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hem CHP hem MHP şu anda bölgedeki durumu, alıkonulan vatandaşlarımız ve Türkmen kardeşlerimiz aleyhine zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. CHP de MHP de tarihleri boyunca hiçbir zaman bu milletin sorumluluğunu üzerlerine taşımadılar, insanların can güvenliğini hiçbir zaman mesele edinmediler. Hem vatandaşlarımızı ve hem de Türkmenleri zora sokacak son derece sorumsuz bir tavır içindeler. Günlerdir MHP ve CHP'nin genel başkanları, onların yandaş medyası tekrar tekrar bizim IŞİD'e karşı kışkırtıcı bir üslupla konuşmamız için baskı yapıyorlar. CHP ve MHP, onların yandaş medyası acaba bize neden bu konuda konuşmamız için baskı yapıyorlar? Herkes elini vicdanına koysun ve düşünsün. Bizim 80 vatandaşımız bir örgütüne elinde alıkonulmuş haldeler. CHP ve MHP, onların yandaş medyası; bizim bu örgütle ilgili kışkırtıcı açıklama yapmamızı, adeta yangına körükle gitmemizi bekliyorlar. İşte bu kanlı bir siyasettir, alçakça bir siyasettir. Musul'da vatandaşlarımızın başına bir şey gelsin de hükümeti eleştirelim diyecek kadar akıldan, izandan, vicdandan yoksun bir hale geldiler."

-"CHP DE MHP DE KİMLİKSİZ, İLKESİZ, FIRSATÇI PARTİLERE DÖNÜŞTÜ"-

Erdoğan, "CHP de MHP de son derece çaresiz bir haldeler. İkisinin de kafası çok karışık. Ne MHP'de ne CHP'de ilke kalmadı, sınır kalmadı, fikir zaten hiç kalmadı. Devlet Bahçeli MHP'yi aldı; CHP'nin yedeği, Pensilvanya'nın oyuncağı, marjinal sol örgütlerin maymunu haline getirdi. CHP'nin genel müdürü o koltuğa oturdu. Gazi Mustafa Kemal'in partisi diye övündüğü partiyi, 4 yıl içinde paçavraya çevirdi. Bu iki genel başkandan önce en azından bir kimliği, bir ağırlığı vardı" ifadelerini kullandı.

Bu iki genel başkanın yönetiminde CHP'nin de MHP'nin de "kimliksiz, ilkesiz, fırsatçı" partilere dönüştüğünü öne süren Erdoğan, şunları ifade etti:

"CHP genel müdürü çıkmış AYM'yi övüyor; ama kısa bir süre önce de Silivri'de sövmenin dışında her şeyi onlara söylüyordu. Niye? Bireysel başvuru hakkıyla bazı tutukluların serbest bırakılmasından dolayı AYM'ye teşekkür ediyor. Aynı şekilde MHP, milletvekilleri dışarı çıktı diye, 12 Eylül darbecileri mahkum edildi diye seviniyor. Daha sadece 4 yıl önce bu Bahçeli de, bu Kılıçdaroğlu da AYM'ye bu yetkiyi tanıyan, 12 Eylül'e yargı yolunu açan Anayasa değişikliğine "Hayır' diyorlardı. Mecliste bizim bu yasayı çıkartmak için, referandum müsaadesini alabilmek için verdiğimiz mücadelede bunlar salonda söylenmedik şey bırakmamışlardı. Yeri geldi, salonu terk ettiler, yeri geldi, bize her türlü hakareti yaptılar. Şimdi karşı çıktıkları Anayasa değişikliğinin olumlu neticelerini alıyorlar. Yüzleri olsa mahcup olacaklar ama bunlarda yüz de yok. 30 Mart'ta zaten hem CHP, hem MHP seçmeni, bu genel başkanlara "Gidin, artık yeter' dedi; ama ikisinde de yüz yok. Milletin mesajını alacak idrak, seviye yok. Bahçeli, her hafta grup kürsüsüne çıkıyor, bir saat boyunca edebe, ahlaka sığmayacak hakaretler ediyor. Ya Bahçeli, geç bunları Önce sen kendi tabanına başarısızlığın hesabını ver. 16-17 yıldır bu partinin başındasın, yüzde 13-14'ün üzerine çıkamadın. Yılların MHP'sini aldın, CHP'nin oyuncağı haline getirdin. Yılların MHP'sini marjinal sol örgütlerin kuklası haline getirdin, Pensilvanya şantaj çetesinin mahkumu haline getirdin. MHP'nin iradesini, siyasetini, ilkelerini aldın; altın tepsi üzerinde şantaj çetelerine teslim ettin."

-"MHP'NİN KENDİ İRADESİ YOK MU?"-

Bahçeli'nin, 2000 yılında Başbakan Yardımcısı olduğunu anımsatan Erdoğan, şunları ekledi:

"DSP-ANAP-MHP birlikte iktidardılar. Bir Cumhurbaşkanı adayını dayattılar, hatırlayın. MHP'ye bu adayı seçtirdiler. Hatta bir MHP milletvekili adaylığını açıkladı, dilekçesini yırttılar. O milletvekilini Meclis içinde dövdüler. MHP bu ya Ya bunlarda ne ararsan, ilkellik adına var. Kendi arkadaşlarını dövüyorlar. MHP o gün DSP ve ANAP'ın oyuncağıydı. Şimdi CHP'nin oyuncağı oldu. O günlerde MHP'ye Cumhurbaşkanı adayı dayattılar, bugün de aynı şekilde aday dayattılar. Tezgah aynı, değişen bir şey yok. MHP'nin kendi iradesi yok mu? MHP içinden adaylığa cesaret edecek kimse yok mu? Belki kazanamaz, belki yenilir ama en azından izzetiyle yenilir. Ben inanıyorum ki, MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu seçimlerde de "Sen bizim irademize saygısızlık yaptın' diyecekler ve kendi iradelerini en güzel şekilde sandıkta değerlendireceklerdir. Aynı şey CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz için de geçerli. Onlar da bunun hesabını soracaklar.

Şimdi MHP hem yeniliyor, hem de bu genel başkan yönetiminde izzetini kaybediyor. 10 Ağustos'ta bir kez daha yenilecekler, ama izzetleriyle değil, alınlarındaki lekeyle yenilmiş olacaklar. Benim milletim artık omurgalı siyaset istiyor. Millet; her rüzgarın önünde eğilen, her türlü çirkinliği yapan, üzerine bir de ağır yenilgi alan zavallı siyasetçi görmek istemiyor. Bu CHP ve MHP'nin düştüğü çukura bakınca sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Biz muhalefetin bu acizliğine, zavallı haline bakacak, rehavete kapılmayacak tam tersine saflarımızı sıklaştıracağız."

Erdoğan konuşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Köşk seçimiyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile son bir istişare yapacağını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Bahçeli, MHP'yi Marjinal Sol Örgütlerin Maymunu Haline Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement