Başbakan Erdoğan: Bahçeli Senin Ölüm Tehditlerine Bile Biz Boyun Eğmez Pabuç Bırakmayız (1) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Bahçeli Senin Ölüm Tehditlerine Bile Biz Boyun Eğmez Pabuç Bırakmayız (1)

Başbakan Erdoğan: Bahçeli Senin Ölüm Tehditlerine Bile Biz Boyun Eğmez Pabuç Bırakmayız (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

25.06.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Çıkmış bizi Pınarhisar ile hapisle tehdit ediyor. Sen bizi kendin gibi şantaja tehdide boyun eğecek mi sandın? Biz Pınarhisar'a neden gittik? Biz bu yola ülke için bayrak için ölmeye çıktık. Değil hapis, ey Bahçeli senin ölüm tehditlerine bile biz boyun eğmez pabuç bırakmayız" dedi. Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşananlara duyarsız kalamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, " Mısır'da kardeşlerimizi katledilirken, görmezden gelemeyiz. Suriye'de insanlık ölürken hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. ya elimizle müdahale ederiz. ya da dilimizle müdahale ederiz. Bunların hiç birisini yapamıyorsak o zaman buğzederiz" dedi.

Komşu ülkelerdeki iç çatışmalar nedeniyle her Ramazan ayının buruk geçtiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Şüphesiz Rabbim sonsuz bir kudret sahibidir. 'Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur' diyor ya şair. Kul da gerçekten samimi olarak isterse, şerler hayırlara tahvil edilir. Acılar hüzünler huzura dönüşebilir. Onun için hep birlikte dua edeceğiz. Çatışmaların ülkemize sirayet etmesine biz asla izin vermeyiz. Bizim kendi gündemimiz var. Türkiye'yi barış ve istikrara ulaştırma mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"YA ELİMİZLE YA DA DİLİMİZLE MÜDAHALE EDERİZ YA DA BUĞZEDERİZ"

Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşananlara duyarsız kalamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Mısır'da kardeşlerimizi katledilirken, görmezden gelemeyiz. Suriye'de insanlık ölürken hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. ya elimizle müdahale ederiz. ya da dilimizle müdahale ederiz. Bunların hiç birisini yapamıyorsak o zaman buğzederiz. (Kin beslemek, nefret etmek) Suriye'de Irak'ta Türkmen kardeşlerimiz tehdit edilirken bana ne deyip tehditlere sırtımızı dönemeyiz. Başlatılan insani yardımlar çerçevesinde, bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisini, 10 bin battaniye, 12 bin 500 kişilik çadır ile 218 bin değişik ilaç bölgeye ulaştırıldı. AFAD, TİKA ve Kızılay ekibi, Türkmen kardeşlerimize, sivil halka dağıtıyor" ifadelerine yer verdi.

"CHP, MHP TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZLE İLGİLİ DURUMU ZORLAŞTIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR"

CHP ve MHP'yi sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Alıkonulan 80 vatandaşımızın, gerek Türkmen kardeşlerimizin can güvenliğini tehdit edecek her türlü girişimden de hassasiyetle sakınıyoruz. Hem CHP hem MHP şu anda bölgedeki durumu, alıkonulan Türkmen kardeşlerimizle ilgili durumu zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İç siyaset uğruna, hem alıkonulan vatandaşlarımızı, hem de Türkmenleri zora sokacak son derece sorumsuz bir tavır içindeler" açıklamasında bulundu.

"İŞTE BU KANLI, ALÇAKÇA BİR SİYASETTİR"

Başbakan Erdoğan, "Bizim IŞİD'e karşı kışkırtıcı bir üslupla konuşmamız için baskı yapıyor. Acaba neden? Yangının üzerine körükle gitmemizi bekliyorlar. İşte bu kanlı, alçakça bir siyasettir. 80 vatandaşımız bir örgütün elinde alıkonulmuş haldeler. CHP de MHP de son derece çaresiz bir haldeler. İkisinin de kafası çok karışık. İlke, sınır, fikir kalmadı. Musul'da Allah korusun vatandaşlarımızın başına bir şey gelsin de hükümeti eleştirelim diyecek kadar akıldan vicdandan yoksun bir hale geldiler" dedi.

"ÖVÜNDÜKLERİ PARTİYİ 4 YIL İÇİNDE ADETA PAÇAVRAYA ÇEVİRDİ"

Başbakan Erdoğan, " Devlet Bahçeli, MHP'yi aldı. CHP'nin yedeği, Pensilvanya'nın oyuncağı marjinal sol örgütlerin affedersiniz maymunu haline getirdi. Övündükleri partiyi 4 yıl içinde adeta paçavraya çevirdi. CHP'nin de MHP'nin de bu iki genel başkandan önce en azından bir kimliği bir ağırlığı vardı" dedi.

"CHP SİLİVRİ'DE AFFEDERSİNİZ SÖVMENİN DIŞINDA HER ŞEYİ ONLARA SÖYLÜYORDU"

Başbakan Erdoğan, "CHP de MHP de kimliksiz ilkesiz fırsatçı partilere dönüştü. Şu hale bak. CHP genel müdürü çıkmış AYM'yi övüyor. Ama kısa bir süre önce de Silivri'de affedersiniz sövmenin dışında her şeyi onlara söylüyordu. Meclis'te biz bu yasayı çıkarmak için verdiğimiz mücadelede bunlar salonda söylenmedik şey bırakmadılar. Biz bunlara rağmen hep 330'u yakalamanın mücadelesini verdik. Onunla da kalmadık ülkeyi dağ taş demeden dolaştık sonra milletimiz yetkiyi verdi, evet dedi ve bu yasayı çıkardık. Gerçi CHP genel başkanı sandığı bulamayıp hayır diyemedi. Balyoz ve Ergenekon davasından dolayı Pensilvanya'ya söylemedikleri kalmamıştı şimdi Pensilvanya yargısını savunuyorlar. Bir ipte bu kadar cambaz oynamaz. Bakın kafa üstü çakılacaklar" diye konuştu.

"MHP'Yİ ALTIN TEPSİ ÜZERİNDE ŞANTAJ ÇETELERİNE TESLİM ETTİN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bahçeli çıkıyor her hafta hakaret ediyor. Yılların MHP'sini aldın, CHP'nin oyuncağı haline getirdin. Yılların MHP'sini aldın, marjinal sol örgütlerin kuklası haline getirdin. Yılların MHP'sini aldın, Pensilvanya şantaj çetesinin mahkumu haline getirdin. MHP'nin, iradesini, ilklerini, siyasetini aldın altın tepsi üzerinde şantaj çetelerine teslim ettin" dedi.

"BAHÇELİ SENİN ÖLÜM TEHDİTLERİNE BİLE BİZ BOYUN EĞMEZ PABUÇ BIRAKMAYIZ"

Başbakan Erdoğan, "Çıkmış bizi Pınarhisar ile hapisle tehdit ediyor. Sen bizi kendin gibi şantaja tehdide boyun eğecek mi sandın? Biz Pınarhisar'a neden gittik? Tekrar etmekte fayda var. Talim Terbiye Yüksek Kurulu'nun tüm okullara tavsiye ettiği "minareler süngü kubbeler miğfer camiler kışlamız müminler asker" ve bununla bizi yargıladılar. Sağ olsun daha sonra Pınarhisar'da bizi misafir ettiler. Şimdi bir başka yerde misafir ederler. Yeter ki hak için verdiğimiz bu mücadele yolunda olsun. Sen düşün Bahçeli, bu millet, size, 5 yıllığına yetki vermişti ama 3,5 yılda gittiniz. Gölcük depreminin Düzce depreminin altında kaldınız. Vatandaş daktiloları filan Başbakanlığın önünde atıyordu. Biz ihtiyacımız olan ürünleri bulamaz hale gelmiştik. Petrolü alamaz hale gelmiştik. Siz bize böyle bir Türkiye teslim ettiniz. Biz bu yola ülke için bayrak için ölmeye çıktık. Değil hapis, ey Bahçeli senin ölüm tehditlerine bile biz boyun eğmez pabuç bırakmayız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Bahçeli Senin Ölüm Tehditlerine Bile Biz Boyun Eğmez Pabuç Bırakmayız (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement