Başbakan Erdoğan: Batsın Sizin Şu Konjonktürünüz, Stratejiniz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Batsın Sizin Şu Konjonktürünüz, Stratejiniz

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'den her gün çocuk ölümlerinin sesi geliyor.

09.07.2014 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Gazze'den her gün çocuk ölümlerinin sesi geliyor. Batsın sizin şu konjonktürünüz. Irak'ta kardeş kardeşi katlediyorsa, batsın sizin bu stratejiniz. Biz vicdanı olan bir milletiz. Her zaman vicdanımızla hareket ettik. Her zaman da vicdanımızla hareket edeceğiz. Büyük devlet olmanın gereği neyse her zaman cesaretle onu yapacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Konuşmasının başında Tokat'ın ilçelerine selam gönderen Erdoğan, yerel seçimlerde Tokat'ın AK Parti'ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

-"AL BİRİNİ VUR ÖBÜRÜNE, BİRBİRLERİNDEN FARKLARI YOK"-

Şimdi yeni bir milada geldiklerini kaydeden, "İnanıyorum ki Tokat bizim yanımızda olacaktır. En gür seda ile cevap vereceğinize inanıyorum" diyen Erdoğan, vatandaşlara, "Büyük Türkiye'ye hazır mıyız Tokat? Cumhur'un başkanını seçiyor muyuz Tokat? Oy pusulasınada milletin adayını destekliyor muyuz Tokat?" diye sordu.

12 yıl önce ekonomisi çökmüş bir Türkiye olduğunu kaydeden Erdoğan, "Esnafı, tüccarı sokaklara dökülmüş bir Türkiye vardı. Sanayici fabrikasının kapısına kilit vuruyordu, çarklar durmuştu, esnaf dükkanını siftahsız kapatıyordu. Türkiye IMF'nin karşısında borç dileniyordu, borç. Çiftçi, esnaf, işçi, memur borcun altında, hacizlerin, yüksek faizlerin altında eziliyordu. Türkiye önünü, ufkunu göremiyordu. Ne yaptık? 3 Kasım seçimleriyle geldik, ülkeye istikrar kazandırdık, itibar kazandırdık. Türkiye ekonomisini yıllık ortalama yüzde 5 oranında büyüttük. Milli geliri nerden aldık? 230 milyar dolardan aldık. Şimdi nerede? 820 milyar dolarda. Bizden önce kim vardı? İşte DSP, MHP, ANAP vardı. Şimdi bak çok enteresan, şimdi bu DSP, MHP, CHP yanlarına bir şeyler daha bulmuşlar, birlikte bir aday çıkarmışlar. Al birini vur öbürüne, birbirlerinden farkları yok" dedi.

-"ONLARIN BÖYLE BİR DERDİ YOK"-

"Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oraya gelindiği zaman orada monşer gibi yönetmekle bu ülke yönetilmez" diyen Erdoğan, "Bu gayret, sevda işi. Bu sevdanız olmazsa, bu derdiniz olmasa milletin derdiyle dertlenme kabiliyetin olmazsa bu ülkeye bir şey veremezsin. Bu millete bir şey veremezsin. Biz dertliyiz, dertli. Bizim sevdamız var. Biz tıpkı Ferhat gibi sevdalıyız. Ferhat, Şirin'e sevdalıydı dağları deldi. Biz de Şirin'e sevdalıyız, işte Şirin karşımda. Onun için dağları delerek geliyoruz. Tüneller açarak geliyoruz, daha iyi olacak, daha güzel olacak inşallah" diye konuştu.

Kendi iktidarları öncesinde başörtülü öğrencilerin başörtülerinin başlarından çekilip alındığını ve bu kızların bu ülkenin vatandaşları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Şimdi bu CHP bu MHP tam kendilerine uygun olanını buldular. Onların böyle bir derdi yok onların böyle bir sıkıntısı yok. Onların eğitim özgürlüğü inanç özgürlüğü diye bir derdi yok. Çok sabrettik, çok sabrettiniz. Ama sabreden, derviş muradına ermiş" diye konuştu.

-"ADAYLARINA, "SEN KİBAR OL BİZ BAŞBAKANI BİR KÖPÜRTELİM' DEDİLER"-

Muhalefet partilerinin Başbakan'a her gün küfür ettiğini kaydeden Erdoğan, "Dertleri ney? Söyleyeyim. Adaylarına dediler ki "sen kibar ol' diğer yanını bize bırak.' Adaylarına bunu söylediler "sen kibar ol gerisini bize bırak. Biz Başbakan'ı şöyle bir köpürtelim, onu bir gerelim.' Pensilvanya'dan da öyle bir nasihat aldılar. Hamdolsun ömrümüzün 40 yılı siyasetin içinde geçti. Kimin, neyi, nerede, nasıl yapacağını biliyoruz. Biz ağzımızdan çıkan ifadeleri kolektif bir aklın ürünü olarak çıkarıyoruz. İstişareye dayalı olarak çıkartıyoruz. Ve bunla bu yola çıktık" diye konuştu.

-"İŞTE GÖREV YAPTIĞI YERDEKİ MANTIĞI DA BUYDU"-

Geçmişte Türkiye'nin dış politikada içine kapandığını kaydeden Erdoğan, "Artık böyle bir Türkiye yok. Komşularına karşı, bölgesine karşı, dünyadaki gelişmelere karşı, dünyadaki gelişmelere karşı sesiz duyarsız bir Türkiye vardı. İşte şimdi çıkmış adayların bir tanesi ne diyor? Aman yarabbi "Filistin meselesinde Türkiye tarafsız kalması gerekir' diyor. Şu hale bak ya, şu hale bak. CHP'nin MHP'nin adayı bunu söylüyor. İsrail bombaları yağdırıyor, savunmasız insanlar ölüyor hala "Filistin meselesine tarafsız olacaksın' diyor ya. Bu ne anlayıştır? İşte görev yaptığı yerdeki mantığı da buydu, anlayışı da buydu. Onun için de maalesef girdikleri hiçbir girişmede gelişme olmuyordu. Biz "iş bilenin kılıç kuşananın' diyoruz. Bu yola böyle çıktık böyle devam ediyoruz. Kendi gölgesinden, kendi milletinden korkan, uluslararası meselelerde egemen gülerin arkasına takılıp giden bir Türkiye vardı. O eski Türkiye'ydi" diye konuştu.

-"CHP, EY MHP SİZ ADAYINIZLA BERABER GİDİN ESED'İN YANINDA OTURUN"-

Bu milletin içine kapanacak bir millet olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bu millet komşularındaki zulme, bölgesindeki mezalime sessiz kalacak millet değil. Bu millet Gazi Osman Paşa'dan aldığı ilhamla Suriye'ye, Irak'a, Mısır'a, Filistin'e, her gün bombalanan mazlumların, gariplerin, şehitlerin diyarı Gazze'ye sırtını dönecek bir millet değildir. Benim dedelerim, atalarım, ecdadım at sırtında Malazgirt'ten yola çıkıp Avrupa içlerine kadar, Yemen'e kadar, Tunus'a kadar gidecek ama ben yanı başımdaki Irak'ı, Suriye'yi, Mısır'ı, Gazze'yi görmeyeceğim, duymayacağım, öyle mi? Evet, ey CHP, ey MHP siz adayınızla beraber gidin Esed'in yanında oturun, siz geçin orada oturun. Biz zalimlerle elle olmayız. O insanlarla biz de görüştük. Ortada o zaman bu yoktu. Ama zulüm başladığı anda her şey bitti. Tarih bize bunun hesabını sorar, ecdat bize bunun hesabını sorar, Gazi Osman Paşa'nın o aziz hatırası bize bunu sorar. Tarih boyunca hakkın, adaletin, barışın, mazlumun ve mağdurun yanında durduk, Allah'ın izniyle yeni Türkiye tarihinde olduğu gibi istikbalinde de hakkın yanında durmaya devam edecektir" diye konuştu.

-"BATSIN SİZİN ŞU KONJONKTÜRÜNÜZ"-

Kendilerine dengelerden bahsedildiğini söyleyen Erdoğan, " "Konjonktür' diyorlar, "strateji' diyorlar. Gazze'den her gün çocuk ölümlerinin sesi geliyor. Batsın sizin şu konjonktürünüz. Irak'ta kardeş kardeşi katlediyorsa, batsın sizin bu stratejiniz. Biz vicdanı olan bir milletiz. Her zaman vicdanımızla hareket ettik. Her zaman da vicdanımızla hareket edeceğiz. Büyük devlet olmanın gereği neyse her zaman cesaretle onu yapacağız" diye konuştu.

Kendisinin milletten taraf olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bunu anlamakta zorlanan bazı zavallılar var, garipler var. Diyor ki "bak hemen ayrımcılığa başladı.' İşte bu ifadeyi anlayamayacak kadar zavallısın. Milletin tarafında olan ayrımcı olur mu be? Millet kim? 77 milyon. Bunlara sorarsanız millet, onlar gibi düşünenlerdir. Biz, bu ülkede 77 milyonun tamamına 12 yıldır hizmet veriyoruz. Ayrım yapmadan, 780 bin kilometrekarenin tamamına ayrım yapmadan hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.

-"PENSİLVANYA'NIN DAHA ÇOK PİSLİĞİ ORTAYA DÖKÜLECEK"-

Muhalefet partilerinin, her cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine verilen emri yerine getirdiğini ve kendi içinden aday çıkaramadığını söyleyen Erdoğan, "Kendi içinden çıkan adayları dövdüler, dövdüler. Allah aşkına ülkücü camia kendi içinden, MHP içinden bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı mı? Ben, ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, BDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Erdoğan, bu milletin tamamının cumhurbaşkanı adayıdır. Bunu böyle biliniz" dedi.

"Bunlar izzetiyle yenilmeyi öğrenmemişler. Bunlar hem yeniliyor hem de izzetlerini kaybediyorlar" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pensilvanya'nın rezillikleri ortaya çıktıkça o leke CHP'nin de MHP'nin de alnına yapışıyor. Çünkü birlikte hareket ettiler. Çünkü yol arkadaşlığı yaptılar. Bu lekeyi hiçbir zaman silemeyecekler. Bu lekeden hiçbir zaman kurtulamayacaklar. Pensilvanya'nın daha çok pisliği ortaya dökülecek. O pisliğin altında sadece Pensilvanya ihanet çetesi değil, göreceksiniz, CHP de MHP de kalacak."

-"İNSAN BABASININ MEMLEKETİNE GİTMEZ Mİ?"-

Paralele yapının okullarına çocuklarını göndermemelerini isteyen Erdoğan konuşmasında, "Bunların adaylarının filan ne siyasetle ne millete hizmetle alakası yok. Bunların böyle bir derdi de yok. Biz bu ülkenin 81 vilayetinin nerede ne olduğunu çok iyi biliriz. Ya bir insan babasının memleketini bilmez mi ya? Bir kere oraya uğramaz mı ya? Yozgat'a aday olunca ve adaylığından önce de bizim Adalet Bakanımızın ricasıyla gidiyor. Bu kadar" dedi.

Kendisinin ise memleketi olan Rize'ye 1 yıl içinde kesinlikle bir defa gittiğini kaydetti.

Bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiklerini kaydeden Erdoğan, "Ben inanıyorum ki sadece AK Parti değil, bütün siyasi görüşlerden Saadet Partisi'nden, Büyük Birlik Partisi'nden, bu sürece bu yolculuğa güçlü bir destek gelecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, "İstanbul'da denizin altında biliyorsunuz, Marmaray'ı yaptık, bunu yapan biziz. Bununla ilgili ne Demirel'in ne Ecevit'in burayla ilgili en ufak bir katkısı yok. Biz başladık biz bitirdik. İnsan biraz haya eder ama cumhurbaşkanı adayı beyefendinin bundan bile haberi yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Batsın Sizin Şu Konjonktürünüz, Stratejiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • k.maraş: sen ülkeye bu türkleri zehre kadar sevmeyen araplarla doldur hakkımızı helal etmiyoruz sana yakında u arapları türkleri yok etmeye çalışacak bunu göre göre bile bile ülkeye yerleştiriyorsun sana diyelim oy varanlar buu cekecekler ama ne yazık iş işten gecmiş olacak 0 0 Yanıtla
  • DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, Vigo işçileriyle dayanışma içinde
    16:47 DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, Vigo işçileriyle dayanışma içinde

    DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, ücretleri kesildiği için eylem yapan Vigo işçileriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Vigo direnişçilerinin onurlu mücadelesinde yanlarında olduklarını ifade etti. Vigo işçileri, ekmek, onur, haysiyet ve hakları için konvoylarla sokaklarda mücadele ediyorlar. İşçiler, bayram harçlığı bile veremediklerini belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi Badminton Takımı Süper Lige yükseldi
    16:46 Anadolu Üniversitesi Badminton Takımı Süper Lige yükseldi

    Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi, Badminton Bölgesel Ligi'nde mücadele vererek Süper Lige yükselmeye hak kazandı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ligde ikinci olan Anadolu Üniversitesi, gümüş madalya kazandı. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi sporcusu Kerem Çınar, ferdi kategoride Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti.

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız
    16:43 Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Dünya Bankası kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor ve kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi bulunmamaktadır.

  • Alanya'da çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    16:43 Alanya'da çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın nedeniyle iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

  • Erzurum'da ETÜ'nün ev sahipliğinde futsal grup birinciliği maçları başladı
    16:41 Erzurum'da ETÜ'nün ev sahipliğinde futsal grup birinciliği maçları başladı

    Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen futsal grup birinciliği maçlarına 6 üniversiteden 9 takım katılıyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi takımları grup birinciliği için mücadele edecek.

  • İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi
    16:39 İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi

    İncesu ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm sektörü temsilcileri, öğrenciler ve medya mensuplarıyla birlikte gezi düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun liderliğinde gerçekleşen gezi, İncesu ilçesinin tanıtımına katkı sağladı. İncesu Kaymakamı Mustafa Çolak ve Belediye Başkanı Mustafa İlmek tarafından Merzifonlu Karamustafapaşa Külliyesi gezdirilip, tanıtıldı. Programa katılanlar ayrıca Erdemli Vadisi'ni de gezdi.

  • Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı Başkanı Erdem Ural'ı Ziyaret Etti
    16:39 Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı Başkanı Erdem Ural'ı Ziyaret Etti

    Okullararası Küçükler Hentbol Türkiye Şampiyonasında şampiyon olan Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı, Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural'ı makamında ziyaret etti.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'
    16:39 Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, depremden etkilenen illere yönelik çalışmalara rağmen Kastamonu'daki projelerin devam edeceğini belirtti. Vali Dallı, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırım olduğunu söyledi.

  • Çorlu Belediye Meclisi'nde Başkan Vekilleri Seçildi
    16:38 Çorlu Belediye Meclisi'nde Başkan Vekilleri Seçildi

    Çorlu Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısında yapılan seçimde meclis 1. başkan vekilliğine Hasan Toprak, 1. başkan vekilliğine ise Hülya Perin Meriç seçildi. Toplantıda ayrıca yol yapım çalışmalarının devam edeceği açıklandı.

  • Bolu'da Motosikletlilere Yönelik Denetim Yapıldı
    16:35 Bolu'da Motosikletlilere Yönelik Denetim Yapıldı

    Bolu'da, İzzet Baysal Caddesi'nde araç trafiğine kapalı olan caddeyi kullanan motosiklet sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, motosikletlerin evrakları kontrol edildi ve sürücülere caddenin sadece yayalar için olduğu hatırlatıldı. Uygulama sonucunda bazı motosiklet sürücülerinin ara sokaklara kaçtığı tespit edildi.

  • Jakuzi tartışmaları sonrası gözlerin çevrildiği İsmail Erdem, belediye binasındaki şatafatı böyle savundu
    16:35 Jakuzi tartışmaları sonrası gözlerin çevrildiği İsmail Erdem, belediye binasındaki şatafatı böyle savundu

    31 Mart'ta AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin başkanlık makamı gazetecilere açılırken, belediye binasına da kurumun borçlarının yer aldığı liste asıldı. Jakuzi tartışmaları ile belediye binası Türkiye gündemine otururken mevcut başkan Alper Yeğin'in işaret ettiği eski başkanlardan İsmail Erdem de sessizliğini bozdu. Erdem, "Belediye binasına takılan, gecekondu dönemi insanlarına çok şey anlatmaya gerek yok" dedi.


Advertisement