Başbakan Belediye Başkan Adaylarını Açıklamaya Devam Edecek - Son Dakika
Politika

Başbakan Belediye Başkan Adaylarını Açıklamaya Devam Edecek

Başbakan Belediye Başkan Adaylarını Açıklamaya Devam Edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan adaylarını bu hafta da açıklamaya devam edecek.

02.12.2013 22:09  Güncelleme: 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan adaylarını bu hafta da açıklamaya devam edecek. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul için mevcut belediye başkanı Kadir Topbaş'ı, İzmir için ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı açıklaması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin belediye başkan adaylarını geçen hafta açıklamaya başladı. Şimdiye kadar 12 büyükşehir 20 il olmak üzere toplam 32 adayın ismini açıklayan başbakan Erdoğan, bu hafta da aday açıklamasını sürdürecek.

3 büyük ilden Ankara Büyükşehir belediye başkan adayını açıklayan Erdoğan'ın İstanbul ve İzmir için açıklayacağı adaylar merak ediliyor. Ancak kamuoyunda İstanbul için şu anki Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ismi ön plana çıkarken, İzmir içinse Bakan Binali Yıldırım ismi ağırlık kazanıyor.

Kabineden ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i Gaziantep'e aday gösteren Erdoğan'ın Hatay'a ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i aday olarak göstermesi bekleniyor.

Diyarbakır içi şu anki milletvekili Galip Ensarioğlu'nun adı geçerken, Şanlıurfa'da ise istifa eden Vali Celalettin Güvencin ismi ön plana çıktı.

Erdoğan'ın Van'a Osman Nuri Gülaçar, Erzurum'a Mehmet Sekmen, Samsun'a Yusuf Ziya Yılmaz, Ağrı'ya Hasan Aslan, Batman'a ise geçen dönem AK Parti milletvekili olan Mehmet Emin Ekmen'i belediye başkanı adayı göstermesi bekleniyor. Yine Bingöl için Yücel Barakazi, Hakkari'ye Osman Kızılban, Ardahan'a Faruk Köksoy, Iğdır için ise Mustafa Buluş'un adı geçiyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Belediye Başkan Adaylarını Açıklamaya Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement