Başbakan Erdoğan: Bir Tanesi Ellerinde Kelepçeyle Hava Atıyor, Şov Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Bir Tanesi Ellerinde Kelepçeyle Hava Atıyor, Şov Yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir tanesi ellerinde kelepçeyle hava atıyor, şov yapıyor.

28.07.2014 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir tanesi ellerinde kelepçeyle hava atıyor, şov yapıyor. Peki, kelepçe vurduklarınızın hali ne olacak? Bir tanesi "Anacığıma hatim indiriyordum bu Ramazan'da, 5 cüz kaldı. Bunu da bizi sevenler, bize inananlar tamamlarsa memnun olurum' diyor. Orada zaten çok vaktin olacak. Al yanına Kur'an-ı Kerim'i orada tamamlarsın, orada yeni hatimler de indirirsin" dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de çabalarıyla Gazze'de ateşkes sağlanması yönünde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. İsrail'in, on yıllardır olduğu gibi, bugün de hukuk tanımadığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün de ateşkeslere riayet etmiyor. Yine de en azından Gazze'ye geçici bir süre insani yardım sağlanabilmesi için ateşkes girişimlerimizi sürdürüyor, ateşkesin kalıcı olması için de çok yoğun çaba sarf ediyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde, tarihin hiçbir döneminde böyle hukuksuz, insafsız, vicdansız bir saldırı meşru müdafaa olarak, savunma hakkı olarak görülemez. İsrail'in bu insanlık dışı saldırıları, bu soykırım girişimini terörle mücadele gibi sunması, dünyadaki bazı devletlerin de maalesef buna inanmaları insanlık adına yüz kızartıcı bir durumdur. Gazze'de sadece çocuklar, bebekler, anneler, masum insanlar ölmüyor; Gazze'de insanlık ölüyor. Tüm yeryüzünün vicdanı Gazze'de can çekişiyor. Dünya, özellikle de BM; bu şımarıklığa, bu hukuk tanımazlığa karşı derhal tedbir almak zorundadır. Iraklı mazlumların sürekli yanındayız. Türkmen kardeşlerimizin yanında her an ve yoğun şekilde yaptığımız yardımlarla varız. İddialı konuşuyorum; Cumhuriyet tarihinde, Türkiye dışındaki Türkmen kardeşlerinin yanında bizim gibi var olan bir hükümet olmamıştır. Filistin'in yanında hem sesimizle hem sözümüzle hem de n zor şartlarda Gazze'de yaptıklarımızla varız. Biz burada olmada, dimdik durmaya devam edeceğiz."

-"HER ŞEY YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKIYOR"-

Günlerdir senaristleri "paralel yapı' olan bir senaryo sahneye konulduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları ifade etti:

"Bu senaryo içinde bağımsız olduğu söylenen bağımlı milletvekilleri var. Bunlar yasa tanımaz şekilde, adalet sarayının içine girecek kadar hassasiyetlerini kaybetmiş, sözümona milletvekili. Bunlar kendilerine göre, orada bazı değerlendirmeler, kararlar veriyorlar. Bakın, her şey yavaş yavaş ortaya çıkıyor, bunun da arkası gelecek. Biz bunun arkasında nelerin olduğunu görüyoruz. Bunlar, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit etmek için her türlü adımı attılar. Bunlar devletin kurumları içine 40 yıllık bir çalışmayla yerleştiler. Şimdi buradan ufak bir şeyle, bir dershane konusunda attığımız reform adımını kabullenemediler; çünkü oradan çok büyük rant geliyordu. O rantı kaybettikleri için çılgına döndüler. Bunların okullarında çocuklarınız varsa alın. Dershanelere gönderdiğiniz çocuklar varsa alın. Devletin okulları var, verin devletin okullarına, orada okusunlar. Okullarımız her geçen gün daha kaliteli oluyor. Şimdi cumartesi ve pazar günleri de ücretsiz olarak takviye kurslarını biz vereceğiz. Niye bunlara para vereceğiz, niye bunları semirteceğiz? Ne gerek var? Bunlar buralardan kazandıklarını bu ülke için değil, kendi saltanatları için kullandılar.

Bir tanesi ellerinde kelepçeyle hava atıyor, şov yapıyor. Peki, kelepçe vurduklarınızın hali ne olacak? Bir tanesi "Anacığıma hatim indiriyordum bu Ramazan'da, 5 cüz kaldı. Bunu da bizi sevenler, bize inananlar tamamlarsa memnun olurum' diyor. Orada zaten çok vaktin olacak. Al yanına Kur'an-ı Kerim'i orada tamamlarsın, orada yeni hatimler de indirirsin. Bunun istismarını niye yapıyorsun? Samimi değiller, dürüst değiller. Bu şovmenliklerinden de belli oluyor. Hepsi çıktı meydana. Nerelerle bağlantılı oldukları çıktı meydana. İnine girdik, girmeye de devam edeceğiz; çünkü bunlar benim şahsıma değil, bu ülkeye, bu millete ihanet ettiler."

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Bir Tanesi Ellerinde Kelepçeyle Hava Atıyor, Şov Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement