Başbakan Erdoğan: Bunlardan Olsa Olsa Paraşütçü Olur - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Bunlardan Olsa Olsa Paraşütçü Olur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çatı aday arayışındaki muhalefeti, "Bunlardan olsa olsa paraşütçü olur" sözleri ile eleştirdi.

14.06.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çatı aday arayışındaki muhalefeti, "Bunlardan olsa olsa paraşütçü olur" sözleri ile eleştirdi. 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlere Türkiye'yi kucaklayan bir adayı ile gireceklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Halkın seçtiği hükümet, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Türkiye'yi inşallah daha yükseklere ulaştıracak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'de 37 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan törende konuşmasına Artvin'deki 9 belediye'nin 7'sinde AK Partili adayları belediye başkanı yapan Artvinlilere teşekkür etti. Artvin'de 159 milyon maliyetli 33 yatırımın açılışını gerçekleştireceklerini belirten Başbakan Erdoğan Artvin'in suyun ve enerjinin merkezi haline geldiğini söyledi.

Laf değil iş ürettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük barajlarından biri olan Yusufeli barajının inşasının devam ettiğini söyledi. Erdoğan, Yusufeli'nde barajlar birlikte yeni bir şehir kucaklarını kaydetti.

Artvin'de 1 milyar lira maliyetli Arkun Barajı'nın da açılışını gerçekleştirileceğini anımsatan Başbakan Erdoğan, "Eskiden su akar Türk bakar derlerdi. Biz geldik, 'su akar Türk yapar' dedik" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, bölgede kurulan hidroelektrik santrallerinin önemine dikkat çekerken, "Bu santraller olmazsa, yılda 15 milyar dolar dışarıya ilave para ödemek zorunda kalacaktık. Bugün ülkemizde çok fazla hidroelektrik santrali inşaatı var. Gelişmiş ülkelerin 30 yıl önce tamamladıklarını biz yeni tamamlıyoruz. Özel sektörün yatırım tutarı 60 milyar dolardır. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Arkun Barajı yılda 842 milyon kilovatsaat enerji üretecek" diye konuştu.

İnsanoğlu önünde eğilenlerden olmadıklarını belirten Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

-"MUHALEFET KAOS KRİZ ÜRETMENİN MÜCADELESİNİ VERDİ"-

"12 yıldır açılıştan açılışa koşuyoruz. 81 vilayetin 81'ine bütün ilçelerimize, köylerimize eser ve hizmet götürdük. 12 yılda her alanda ülkemizin çehresini değiştirdik, görünümünü değiştirdik, talihini değiştirdik. Erzurum'a gidin yatırımlarımızı göreceksiniz, Karadeniz sahil şeridine gidin yatırımlarımızı göreceksiniz. Hakkâri'de bizim milletvekilimiz yok! Ama yatırımlarımız var. Çünkü buralar 780 bin kilometrekare Türkiye'nin topraklarıdır. Bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıdır. Biz laf üretmedik, gerilim üretmedik. Biz Türkiye'nin enerjisini heba etmedik. 12 yıl boyunca muhalefet kaos kriz üretmenin mücadelesini verdi, biz ise hizmet üretmenin mücadelesini verdik."

-"BULUNDUĞUMUZ COĞRAFİ KONUMDA AVANTAJLIYIZ"-

"Türkiye'nin Dünyanın hiç bir ülkesinden eksiğimiz yok. Çoğundan fazlamız var. Biz genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz ve bununla da avantajlıyız. Bulunduğumuz coğrafi konumda avantajlıyız, medeniyet konumunda avantajlıyız, çok renkli bir sosyal yapı ile avantajlıyız. Bu avantajlar bugüne kadar dezavantaj olarak görüldü. Gençler bir zenginlik değil, bir tehdit olarak algılandı. Tarihi bir birikim olarak değil bir yük olarak görüldü. Biz dezavantaj gibi görünen tüm bu unsurları avantaj haline getirdik. 12 yıldır bu avantajlar sayesinde Türkiye'yi büyütüyoruz, yüceltiyoruz, Türkiye'nin itibarına itibar kazanıyoruz."

Erdoğan konuşmasında, din dil, ırk ayrımı yapmadıklarını söyleyerek, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak vurgusu yaptı.

-KILIÇDAROĞLU'NA BAYRAK ELEŞTİRİSİ-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bayrak eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu sen ne zamandan beri bayrağı hatırladın. Sen hayatında bir kere Hakkâri'ye gittin, Hakkâri'ye gittiğinde eline bir tane Türk bayrağı alamadın. Orada bölücü terör örgütünün dayanışma halindeki siyasileri dedi ki; 'Hakkâri'ye gelirsin ama bir tane Türk bayrağı dalgalandıracaksınız' Hakkâri de bir tane Türk bayrağı dalgalandıramadı. Sen hangi Türk bayrağını sevmekten bahsediyorsun" ifadelerini kullandı.

-"MUSUL'DAKİ HASSAS MESELE ÜZERİNDEN BİLE SİYASET YAPMAKTAN KAÇINMIYORLAR"-

Muhalefetin Musul'da yaşanan gelişmeler nedeniyle verdiği tepkiyi eleştiren Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz tarih boyunca bu coğrafyada nasıl bir olduysak işte 12 yıldır hep bunun temellerini atıyor, kardeşliği yüceltmek için bu yolculuğa devam ediyoruz. Biz aramıza fitnenin girmesine müsaade etmeyeceğiz. Tahriklere asla aldanmayacağız. Bize tuzak kuranlara eyvallah etmeyeceğiz tuzaklara düşmeyeceğiz. Bu milletin ortak değerleri, kimsenin istismar aracı olamaz. Bayrak gibi vatanımızın devletimizin milletimizin birliği gibi konular asla istismar aracı olamaz. Şuanda HDP doğru ve güneydoğuda tahrik yapıyor. Bu tahriklerden bu tarafta, CHP ve MHP beslenmek istiyor. Bunlara da dışarıdan Pensilvanya ve onun destekçisi medya destek veriyor. Bizim gündemimizde dünyanın en büyük havaalanının inşa etmek, kendi helikopterimizin inşa etmek varken, onların gündeminde, istismar var, fırsatçılık var, tahrik var. Bayrak üzerinde, Musul'daki hassas mesele üzerinden bile siyaset yapmaktan kaçınmadılar, kaçınmıyorlar. Muhalefetin vizyonu kapasitesi maalesef Türkiye'nin ufkunu yakalayamıyor. Türkiye bir dünya markası yolunda ilerlerken, bizim muhalefet halen eski Türkiye özlemi içinde tahrik siyaseti yapıyor.

-"TÜRKİYE'NİN HER YERİNE HİTAP EDEMİYORLAR"-

Pensilvanya'nın gündeminde yörüngesinden çıkamayan bu muhalefete 30 Mart'ta çok büyük dest verdiniz. Belli ki mesajı almadılar. Belli ki 'mesajın ne' demek istediler. Ama iki ay sonra 10 Ağustos'ta milletim tekrar sandığa gidecek. Milletim inşallah 10 Ağustos'ta bunlara bir kere daha ders verecek. Ne diyorlar. 'Çatı.' Çatı aday arıyorlarmış. Allah aşkına temeli olmayanın çatısı olur mu? Bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan paraşütçü olur. Temeli tabanı kaynağı olmayan çatı kurmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin her yerine hitap edemiyorlar. Bu ülkenin hamdolsun temeli de var çatısı da var. Bu da Ak Parti.

-"TÜRKİYEYİ KUCAKLAYAN ADAYI İLE 10 AĞUSTOSA GİRECEĞİZ"-

Allah'ın izni ile Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek, açıklayacak tüm Türkiye'yi kucaklayan adayı ile 10 Ağustos'a gireceğiz. Halkın seçtiği hükümet, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Türkiye'yi inşallah daha yükseklere ulaştıracak. Çok daha yeni rekorlarla buluşturacak. Artvin bize güvendi, bize inandı 30 Mart'ta yeni Türkiye yönünde tercihini kullandı. 10 Ağustos'ta da Artvin'den böyle bir sonuç bekliyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Bunlardan Olsa Olsa Paraşütçü Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement