Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Dava - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Dava

Başbakan Erdoğan\'dan Kılıçdaroğlu\'na Dava

Başbakan Erdoğan, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

22.01.2014 18:10  Güncelleme: 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Ocak 2014'deki TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

"KAMUOYUNUN YANLIŞ OLUŞMASINI ETKİLEMEK"

Başbakan Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, konuşmasında, 17 Aralık'ta başlayan ve "yolsuzluk soruşturması iddiası adı altında jüristokrasi/yargı darbesi" yapmak isteyen kişi veya grupların hedefledikleri "algı yönetimini" desteklediği, kamuoyunun yanlış oluşmasına katkı sağladığı iddia edildi.

"BAŞ ÇALAN" LAFINA DAVA

Kılıçdaroğlu'nun, siyasi, hukuki, teknik eleştiri yapmak yerine, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiği savunulan dilekçede, davalının, Başbakan Erdoğan için kullandığı, "baş çalan, yolsuzluk konusunda usta, dünyanın en zengin başbakanı, zalim, utanmaz, yüzsüz, rüşvet alan" gibi ifadelere yer verildi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ AŞILDI"

Söz konusu konuşmanın eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırların aştığı kaydedilen dilekçede, "Düşünce açıklaması adı altında yapılan fakat orantısız, kaba, incitici, onur kırıcı ve gerekli olmayan sözler içeren bu tür açıklama. kesinlikle düşünce açıklaması, ifade özgürlüğü veya siyasi eleştiri olarak kabul edilemez" değerlendirmesinde bulunuldu.

Davalının, söz konusu konuşması ile açıkça hakaret etmeyi, aşağılamayı, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, toplumun husumetine, hınç ve kinine maruz bırakılmasını amaçladığı savunulan dilekçede, siyasi eleştiri sınırını aşan bu söz ve değerlendirmelerin, bir siyasetçinin söyleyeceği sözler olarak kabul edilemeyeceği vurgulandı.

"AĞIR KARŞILIĞI OLMALI"

Kılıçdaroğlu hakkında, benzer konuşmalarından dolayı açılan davalara örnekler verilen dilekçede, şunlar kaydedildi: "Davalı, çirkin, kaba, onur kırıcı, suç isnadı içeren, iftira atan ve  hakaret edici bir üslupta konuşmayı ilke edinmiştir. Dava açılıp tazminat ödemek zorunda kaldığı beyanları tekrar tekrar söyleyerek yeniden dava açılmasına sebebiyet vermektedir. Davalı, bu üslupla konuşmasının, siyaset kurumuna zarar verdiğini, ortamı ciddi manada gerdiğini görmeli ya da mahkemeler bu ağır, haksız tahrik ve tacizleri, iftira ve suç isnatlarını yüksek miktarlı tazminat davalarıyla durdurulmalıdır. Tazminat miktarının azlığı, davalının aynı üslupla konuşmasının yeni bir gerekçesini oluşturmaktadır. Davalı, en sert şekilde siyasi eleştiri yapabilir ancak iftira atıp, suç isnadında bulunamaz ve hakaret edemez. Artık davalının, bu üslupla konuşmasının ağır bir karşılığı olmalıdır."

Davalının istediği zaman Başbakan Erdoğan'a hakaret etmesinin, iftira atmasının ve suç isnadında bulunmasının, takdir edilecek yüksek oranlı tazminat miktarları ile önlenmesi istenen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 100 bin lira manevi tazminat ödemesi talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • halil: sen devletin savcısına polisine hakimine çete örgüt haşhaşi derken helal kılıçtaroğlu söyleyince haram 22 18 Yanıtla
  • DEMOKRAT: MİLLET BAŞBAKAN'NIN GERÇEK NİYETİNİ ŞİMDİ ANLADI...ADAMIN AMACI TEK PARTİ(PADİŞAH)DİKTATÖRLÜĞÜ...KENDİSİNİ KİMSE ELEŞTİREMEZ,ÇALSA,SOYSA VE RÜŞVET DE ALSA HİÇ KİMSE HAKKINDA OLUMSUZ KONUŞAMAZ,YARGI DAVA AÇAMAZ...HSYK DEĞİŞİKLİĞİ İLE BUNDA SONRA YARGI ADALET BAKANINA VE BAŞBAKANA BAĞLANMIŞ OLDU...DİKTA REJİMİ... 18 21 Yanıtla
  • GERÇEK: SALLA BELKİ TUTAR ke'MAL kılıftanoğlu 16 17 Yanıtla
  • turgay: başbakanın avukalarına soruyorum : bu gerçekler hakkında başbakana nasıl hitap edilmeli. söylesinler ben o şekilde hitap edeceğim. 13 15 Yanıtla nevin arat: ben açıklayayım kardeş şöyle dicez.... sayın haşmetlim ne? öylemi demiş KİM?KİM? keselim kellesini merak buyurmayın sayın haşmetlim padişahım sen çok yaşa şak şak... 0 0 turgay: çırak kardeş sen at gözlüğümü kullanıyorsun? sayın bahçeli zamanın da sen apoyla görüşüyorsun ,barzaniden talimat alıyorsun dediğinde,sayın başbakan 'görüşen ŞEREFSİZ dir dememişmiydi.AKP kongresine sayın başbakan BARZANİYİ getirmedimi.Dün AĞAOĞLU açıklamasında ataköydeki arsayı YUTKUNARAK bağışladım demedi mi.Ayakabı kutularında senin benim vergimi saklamadılar mı.UYAN KARDEŞ, UYAN UYAN ARTIK.silkelen kendine gel. 0 0
  • trabzon: artık akp diyince midem bulanıyor Ayakkabı kolisi partisi 15 12 Yanıtla
  • HASAN: KILIÇDAROĞLU YILLARDIR TAYYİP AMCAYI ZENGİN ETTİ. 20 6 Yanıtla
  • arkhe: ya adama bak kendısı tıvı de herkese ağzına gelenı soyluyor,varandaşa ananı al gıt dıyor,askere burası yatma yerı değil dıyor,tum kurumlara ağzına gelenı soyluyor,cemaate neler dıyor tık yok..kendısıne en ufak eleştırıde koşuyor mahmekeye,bana para verın dıyor..bu kadar olmaz yahu..para da para..öbür taraf da bakalım para kendısını kurtarcak mı..ayrıca gul be babacan partı kuruyormus,yusuf yusuf baslamıstır sımdı..gul ve babacanı da arkamdan partı kuruyorlar dıye mahkemeyte vermezse şaşmayın:))) 11 15 Yanıtla
  • İDRİS AKTAŞ: YA BURAKIN KEMAL ENBÜYÜK YOLSUZLUK MUSTAFA SARI GÜL ADAM BANKAYI DOLANDIRMIŞ SİZ AKP KURBAN OLUN ADAM TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYOR KAFANIZI KALDIRIN BAKIN 9 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler
    21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanları eleştirerek, Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşlarını hem de bölge halkını tehlikeye attığını söyledi.

  • Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz
    21:38 Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji'nin başarılı oyuncusu Muhammed Baygül, Chemnitz'in sert ve tempolu bir takım olduğunu belirterek, FIBA Europe Cup final ilk maçında avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini söyledi.

  • Yunus Emre Enstitüsü, Brüksel'de sanat ve inovasyonun sağlık sektöründeki rolünü tartıştı
    21:38 Yunus Emre Enstitüsü, Brüksel'de sanat ve inovasyonun sağlık sektöründeki rolünü tartıştı

    Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Brüksel merkezli kuruluş E-Health Venture işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Belçika'nın sanat, inovasyon ve sağlık sektöründen temsilciler bir araya geldi. Konferansta, sanatın ve inovasyonun sağlık sektöründe nasıl bir rol oynayabileceği üzerine konuşmalar yapıldı. Ayrıca, Osmanlı dönemindeki müzik ve sanatla terapi uygulamaları da ele alındı. Türkiye'nin yenilikçi sağlık uygulamaları ve sağlık turizmindeki başarısı da vurgulandı.


Advertisement