Başbakan Erdoğan, Giresun'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Giresun'da

Başbakan Erdoğan, Giresun\'da

Erdoğan, Giresun'da toplu açılış töreninde konuştu: (4) ''Bu coşku ve heyecanı gören o karanlık merkezler, o karanlık örgütler şu anda hesaplarının alt üst olduğunu da görüyor" "(Giresun'un) ardından Görele'ye geçiyoruz, orada da açılışlarımız var. 9 trilyon liralık yatırımı da orada hizmete açıyoruz.

22.12.2013 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da toplu açılış törenine katılan kalabalığa işaret ederek, "Bu coşku ve heyecanı gören o karanlık merkezler, o karanlık örgütler şu anda hesaplarının alt üst olduğunu da görüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Giresun'da toplu açılış töreninde halka hitap etti.

"Bugün bir başka Giresun var, bugün bir başka Giresunlu coşkusu var, bugün Giresun artık kabına sığmıyor" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Giresun, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Giresun, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Giresun, bağımsızlığımıza sahip çıkıyor muyuz? Kardeşliğimize sahip çıkıyor muyuz? Büyük Türkiye'ye, yeni Türkiye'ye sahip çıkıyor muyuz? Evet, bu iş bitmiştir. İnanın sizin coşkunuzu, şu heyecanınızı gören o karanlık merkezler, o karanlık örgütler şu anda hesaplarının altüst olduğunu da görüyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Bugün Giresun'da gerçekten bir büyük açılış coşkusunu yaşıyoruz."

Giresun'da 123 milyon liralık yatırımı hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ardından Görele'ye geçiyoruz, orada da açılışlarımız var. 9 trilyon liralık yatırımı da orada hizmete açıyoruz. Özel sektörümüzün yatırımlarını da eklediğimizde bugün Giresun'da 136 trilyon liralık yatırımı resmen sizlere kazandırıyoruz. Giresun Üniversitemizin Tirebolu İletişim Fakültesi ve merkez Araştırma Laboratuvarı tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığımız, Giresun ve ilçelerinde ana okullarını, liseleri, meslek liselerini tamamladı. Sağlık Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İl Özel İdaremiz, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz Giresun'da çok sayıda hizmeti, eseri, yatırımı tamamlandı. TOKİ, Giresun'da 500 konutu daha tamamladı. Bu arada Görele Kulakkaya Yaylası'nda özel sektörümüz 4,5 trilyon liralık bir otel yatırımını bitirdi. Bunların tamamını bugün resmen Giresun'a kazandırıyoruz. Hepsinin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm Bakan arkadaşları, kurumlarımızı, özel sektörümüzü tek tek tebrik ediyorum. Giresun için hizmet üretmeye, eser üretmeye devam edeceğiz."

Erdoğan, "11 yılda Giresun'a eski rakamla 6 katrilyon tutarında yatırım kazandırdık. Ulaştırmada yaklaşık 2,5 katrilyon lira, Gıda, Tarım ve Hayvancılıkta 810 trilyon lira, Eğitimde 259 trilyon lira, Toplu Konutta 245 trilyon lira, Orman ve Su İşlerinde 210 trilyon lira, Aile ve Sosyal Politikalarda 201 trilyon lira, Sağlıkta 169 trilyon lira, Enerjide 115 trilyon lira yatırım yaptık" diye konuştu.

Giresun'da bin 174 yeni derslik inşa ederek derslik sayısını yüzde 31 artırdıklarını anlatan Erdoğan, "2006 yılında Giresun'a üniversiteyi kim kazandırdı? Biz kazandırdık. Daha önce Giresun'da üniversite var mıydı? Nerede bunlar? Ne yaptılar bugüne kadar? Ne dedik biz Giresun'un yavruları Giresun'dan ayrılıp da başka illere gitmesin. Buradaki üniversitesinde okusun. Bu imkanı kazandırdık. Göçü engelleyelim istedik" diye konuştu.

-"Yolsuzluk içinde olan bir iktidar bunları yapabilir mi?"-

Erdoğan, üniversite öğrencilerine verilen burs miktarının da kendi dönemlerinde artırıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"45 lira burs veriyorlardı biz gelmeden önce. Şimdi 280 lira veriyoruz, 200 lira da beslenme yardımı. Kredi yurtlarda kalanlara 480 lira. 1 Ocak'tan itibaren bu 500'ün üzerine çıkıyor. Biz buyuz. Soruyorum, yolsuzluk içinde olan bir iktidar bunları yapabilir mi? Şu sahil yolunu tamamlayabilir mi? Şu hastaneleri açabilir mi? Burada valilikten tutunuz, diğer tüm yatırımlara hep bunları, az önce söylediğim bu rakam bununla yapıldı. 10 fakülte, 3 enstitü, 11 meslek yüksek okulu, 5 yüksek okul ve 1 devlet konservatuvarı burada açtık. Biz geldiğimizde, bin 50 olan yüksek öğretim yurt yatak kapasitesini biz şu anda yaklaşık 4 bine çıkardık. Nereden nereye... İnşallah şu anda Giresun'a 350 yatak kapasiteli şehir hastanesi yapıyoruz. Proje bedeli 151 trilyon. Hastane için çalışmalarımız sürüyor. TOKİ kanalıyla bin 332 konut inşa ettik."

Bölünmüş yollar projelerinden Giresun'un da payını aldığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2002 yılına kadar ne kadar bölünmüş yol yapıldı? 28 kilometre. Biz 3 kattan fazla bölünmüş yol yaptık. Bunu 112 kilometreye çıkardık. 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne tünel yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Çift tünel. Bin 782 metrelik bağlantı yolundan oluşan Eğribel Geçidi tünelini en kısa sürede tamamlayıp onu da en kısa sürede hizmete açacağız. Trabzon, Tirebolu, Gümüşhane, Erzincan demiryolu projemizle ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Bu demiryoluyla Giresun ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında demiryolu irtibatı sağlanacak. Giresun'un iç bölgelerle ulaşımı kolaylaşacak ve ticari hayat canlılık kazanmış olacak. Doğu Karadeniz'i dünyaya ulaştıracak ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı projemiz hızla devam ediyor. Az önce uğradım, helikopterle üzerinde dolaştım. Ondan sonra oraya indim, arkadaşlarımla beraber, Ulaştırma, Enerji Bakanım hep beraber indik. Orada müteahhit firmaların yetkililerinden brifing aldık. Muhteşem bir eser çıkıyor ortaya. Gerçekten deniz üzerinde böyle muhteşem havalimanı artık Türkiye'de bir ilktir diyebiliriz. 3 kilometre uzunluğunda böyle bir piste sahip olması uluslararası tüm uçakların rahatlıkla inebileceği 45 metre enindeki pistiyle inşallah modern bir terminal binasıyla muhteşem bir eser meydana geliyor. Mayıs gibi terminal binası dışındaki bütün işler bitmiş olacak. İnşallah yıl sonuna varmadan da terminal binasını bitirmiş olacağız. Böylece Ordu-Giresun bu bölgede 3 tane havalimanına sahip olacak."

-"Şuanda dünyada 114 ayrı noktaya uçan bir başka hava yolu yok"

Erdoğan, hava ulaşımında kaydedilen gelişmeye de dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bölge üç tane havalimanına sahip olacak. Trabzon, Ordu, Giresun, Çarşamba. Böyle her ile nasip olmaz, buraya nasip oldu. Biri olmadı biri, biri olmadı biri. Dolayısıyla modern Türkiye işte böyle ayağa kalkıyor. Şu anda dünyada 114 ayrı noktaya uçan bir başka hava yolu yok. Türk Hava Yolları, dünyanın 114 noktasına uçuyor. Bu mu yolsuzluklara karışmış Türkiye? Biz geldik 26 tane hava alanı ve hava limanı vardı. Şimdi 52 tane havaalanı ve havalimanı var. Utanır insan, utanır. Edep denilen bir şey var. Bunlar öyle durup dururken olmadı. Bunlar sıradan değil, çalışarak oldu, üreterek oldu, kazanarak oldu. Hortumları keserek oldu. Bu kadar barajlar yapıyoruz, bunlar nasıl oluyor? Bu kadar göletler yapıyoruz, bunlar nasıl oluyor? İnşallah eğitimde, sağlıkta attığımız bu adımlar, adalette, emniyette attığımız bu adımlar, ulaşımda, enerjide attığımız bu adımlar, gıda tarımda attığımız bu adımlar hepsi hamdolsun Türkiye'nin sıçramasına çok çok önemli zemin hazırlıyor."

Tarımda Giresun'a 810 trilyon tarım desteği sağlandığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Süre gelen sorunlara kalıcı çözümler getirmek için yeni fındık stratejisi oluşturduk. Fındık üreticimizi mağdur etmedik. Enerjide Giresun'da son 11 yılda yapılan toplam kamu yatırımı 90 milyon liraya, 2002 yılından 2012 yılına kadar toplam enerji sektöre yatırımı ise 15 trilyona kadar ulaştı. ve Giresun'u doğalgazla tanıştırdık. Benim analarım, bacılarım, sevgili rahmetli annem 5 kat evin bodrumuna iner kömür taşırdı. Biz evde olursak biz de taşırdık. Fakat o kömürün kokusu, o kömürün tozu, o kömürün artığı bir çileydi değil mi? Sadece sobayı kurduğunuz oda ısınırdı, diğer odalar yine soğuk. Ama doğalgazla şimdi kombiye düğmeye dokunuyorsun bütün daire ısınıyor mu? İstediğin an hemen banyonda, isteğin yerde suyu buluyor musun? Benim Ayşe bacımın hakkı değil mi bu? Fatma bacımın hakkı değil miydi bu? Yıllarca neyi yapamadılar bunu? Şu anda biz göreve geldiğimiz 9 vilayette doğalgaz vardı. Şimdi 102 vilayette doğalgaz var. İnşallah kısa zamanda 81'de 81 olacak. Niye bunu benim halkımdan esirgediler? Neden bunları yapamadılar? Çünkü onların derdiği başkaydı. Onların aklı başka yerdeydi. Ama bizim derdimiz halkımızdı, milletimizdi, milletimizin derdiydi.

Biz size sevdalıyız.  Bizim bir millet aşkı var. Hep söylüyorum ya... Ferhat Şirin'e nasıl aşıksa biz de o millete öyle aşığız. Onun için dağları dele dele geliyoruz. Şu ana kadar 112 tünel yaptık Türkiye'de. Dağları dele dele geliyoruz, engel tanımıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları eliyle vatandaşlarımıza toplamda 200 trilyon tutarında aylık ve nakdi yardım yaptık. Bir hanım kardeşim dul kaldı, kendisine her ay maaşını ödüyoruz. Niye, yalnız bırakmayalım diye. Sahip çıkalım dedik. ve bu adımı attık. Birileri dediler ki 'sanal boşanmalar çoğaldı' kardeşim biz hukuk devletiyiz. Hukuka bakarız, gereğini yaparız. Her halde 250 lirayı almak için bu yola başvuranlar olursa tabi tespit edilirse gereğini yaparız. Ama biz de elimizden gelen desteği vermemiz lazım. Onu yalnız koymamamız lazım. Engelli kardeşlerimize nasıl elimizi uzattıysak şu ana kadar onları devletin kapısına yaklaştırmayanlar, biz nasıl şimdi iş sahibi yaptıysak. Kardeşlerim, yüzde 3 oran koyduk. Dedik ki devlet yüzde 3 engelli kardeşimizi alacak. Özel sektör alacak, bunun adımlarını attık, atıyoruz ve bu oranı daha da artırmaya çalışıyoruz. Çünkü biz engelli yavrularımızı, kardeşlerimizi bir kader mahkumu olarak görmek istemiyoruz. Onlara da elimizden gelen desteği veriyoruz. "

Giresun'da 2003 yılında ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 4 trilyon lira kaynak ayrıldığını, 2012 yılında bu rakamın 69 trilyon liraya ulaştığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz buyuz. Kardeşlerim, bütün bu uygulamalardan bugün Giresun'da 2 bin 246 hanım kardeşimiz istifade ediyor. Askerlerimizin gözü arkada kalmasın diye muhtaç durumda bulunan asker ailelerine de askerlik süresince aylık 250 lira tutarında maaş bağladık. Bugün Giresun'daki 106 asker ailesi bu uygulamadan yararlanıyor. Bu hizmetlerimize hiç hız kesmeden devam edeceğiz. Hem Türkiye'yi büyüteceğiz, hemşehirlerimizi büyüteceğiz" dedi.

Erdoğan, hiçbir engele takılmadan milletin istikametinde 2023'e doğru kararlı adımlarla yürüyeceklerini belirterek, Giresun'a bugüne kadar verdiği destekten ve açılış töreninde gösterdikleri ilgiliden dolayı teşekkür etti.

-Notlar

Erdoğan, toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği Atatürk Meydanı'na eşi Emine Erdoğan ile otobüsle geldi. Törenin gerçekleştirildiği meydan, Giresun Trabzon karayolunun kenarında olması nedeniyle vatandaşların bir kısmı da töreni trafiğe kapatılan yanyoldan izledi.

Tören alanına gelişinde platforma çıkarak vatandaşları selamlayan Erdoğan, yanyol üzerindeki vatandaşların yanına gitti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve bir firma yetkilisi Erdoğan'a tüfek hediye etti. Firma yetkilisinin aynı zamanda il yönetim kurulu üyesi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Giresunumuz'da böyle bir silah fabrikasının olmuş olması da tabii bizler için inşallah büyüyerek devamı onur vesilesidir. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Kendisine bir tablo ve üzerinde isminin yazılı olduğu 28 numaralı Giresunspor forması da hediye edilen Erdoğan, hediye edilen kemençeyi de kısa bir süre çaldı.

Erdoğan, sahneye gelen çocukları da öperek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan daha sonra beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından platformdan inen Erdoğan, satranç takımı dağıttı.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Giresun Valisi Hasan Karahan ve milletvekilleri de katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Giresun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement