Başbakan Erdoğan: Hani Sisi Müslüman'dı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Hani Sisi Müslüman'dı

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i "şımarıklığı zirve yapmış bir terör devleti" olarak tanımlarken, Mısır'daki Refah Sınır Kapısının Sissi tarafından kapatılmasını, "Hani Sisi Müslüman'dı, sen nasıl Müslümansın ya? Müslümansan oradaki Müslüman kardeşlerine insani yardım için Refah kapısını nasıl kaparsın?

25.07.2014 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i "şımarıklığı zirve yapmış bir terör devleti" olarak tanımlarken, Mısır'daki Refah Sınır Kapısının Sissi tarafından kapatılmasını, "Hani Sisi Müslüman'dı, sen nasıl Müslümansın ya? Müslümansan oradaki Müslüman kardeşlerine insani yardım için Refah kapısını nasıl kaparsın? İlaç alamıyorlar, ilaç. Hastanelerde ameliyatlar için gerekli olan malzeme yok. Bu malzeme olmadığı için o yavruların kolları kesiliyor elleri kesiliyor. Ey Sisi bunun hesabını nasıl vereceksin?" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, TÜMSİAD tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, TÜMSİAD'a ekmeklerini ve sofralarını kendileri ile paylaştıkları için teşekkür etti. Ramazan'ın son günlerinin icra edildiğini belirten Erdoğan, tutulan oruçların kabul edilmesini Allah'tan diledi.

-"ŞIMARIKLIĞI ZİRVE YAPMIŞ BİR TERÖR DEVLETİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"-

Bugün İstanbul'un tarihi bir güne şahit olduğunu belirten Erdoğan, "12 yıl öncesine kadar Türkiye'nin çok farklı gündemi vardı. Türkiye koalisyonlara sahne oluyordu. Türkiye koalisyon partileri arasındaki uyumsuzluğun getirmiş olduğu bedeli ödüyordu. Her an ekonomik kriz beklentisi vardı siyasete ve siyasetçiye güven tarihinin en düşük seviyelerine gerilemişti. Türkiye üzerinde adeta karabasanlar dolaşıyor, yoksulluğun ve yolsuzluğun yanında kriz ve kaos beklentileri bütün umutları söndürüyordu. 12 yıl önce böyle bir manzara vardı. Bugün ise son derece farklı bir Türkiye'de yaşıyor, son derece farklı gündemleri hamdolsun konuşuyoruz. Bugün olmaz denilenlerin nasıl olduğunu görüyoruz" dedi.

İsrail'in Filistin'deki zulmünü de eleştiren Erdoğan, İsrail'in her katliamla daha da şımardığını vurguladı. Gelinen noktada İsrail'in hiçbir uluslararası kuralı tanımayan, hukuku tanımayan ve hiçbir tepkiye kulak asmayan bir ülke haline geldiğini belirten Erdoğan, "Şımarıklığı zirve yapmış bir terör devletiyle karşı karşıyayız. Bizim bunu dile getirmemizden rahatsız oluyorlar. İstiyorlar ki Türkiye de sussun. İstiyorlar ki Türkiye'de bu şımarıklığa, bu kuralsızlığa boyun eğsin. Bakın Mısır Sayın Muhammed Mursi yönetiminde bu şımarıklığa karşı çıkıyorlardı. Darbe yaptılar. Sayın Mursi'yi oradan kanlı bir şekilde uzaklaştırdılar. Sayın Mursi'nin ilk icraatlarından biri Refah Sınır Kapısını açmaktı. Darbecilerin ilk yaptıkları ise kapatmak oldu. Türkiye'yi de susturamayınca Mısır'ı susturdular. Hani Sisi Müslüman'dı, sen nasıl Müslümansın ya? Müslümansan oradaki Müslüman kardeşlerine insani yardım için Refah kapısını nasıl kaparsın? İlaç alamıyorlar, ilaç. Hastanelerde ameliyatlar için gerekli olan malzeme yok. Bu malzeme olmadığı için o yavruların kolları kesiliyor elleri kesiliyor. Ey Sisi bunun hesabını nasıl vereceksin?" dedi.

-"EN RAHAT YER CEZAEVİ"-

Gezi olaylarının bir gayesinin de Türkiye'yi susturmak olduğunu belirten Erdoğan, "17-25 Aralık operasyonu efendisinden aldığı talimatla Pensilvanya'nın Türkiye'yi susturma girişimiydi. Bakın şu anda operasyonlar başladı. Senaryolar var. Yandaş televizyonlarında dramatik sahneler çiziyorlar. Geçen akşam bir tanesini izledim. "Ramazan'da diyor Kur'an hatmediyordum 5 cüzüm kalmıştı şimdi bunu bitiremeden cezaevine gidiyorum. Bütün dostlarıma sesleniyorum benim o kalan 5 cüzümü de siz tamamlayın.' Şimdi ona verilecek cevap kolaya en rahat yer cezaevi. Giderken yanına bir Kuran'ı Kerim al 5 cüzü de orada tamamlarsın. Bunlar milleti ne zannediyorlar anlamak mümkün değil. En rahat yer orası. Hatta Kur'an-ı Kerim değil meal al. Hem Kuran'ı oku hem mealini oku. Burası bu noktada çok çok ferasetin de açıldığı bir yerdir. Medreseyi Yusufiye'dir" dedi.

-"BİZDE IRKÇILIK OLMAZ"-

Şimdi kendilerini Antisemitik biri gibi gösterme gayreti içinde olduklarını belirten Erdoğan, "Bunu niye yapıyorlar, biz Antisemitik olduğumuz için değil. Bu iftira ile bizi sindirmeye çalışıyorlar. Antisemitizmin insanlık suçu olduğunu söyleyen belki dünyada ilk Müslüman Başbakanım ama Batılılara İslamafobya'nın insanlık suçu olduğunu Varşova'daki bir uluslararası toplantıda sonuç bildirgesine koyduk, koydurttuk, ama Batılı hala İslamafobya'yı ne yaşıyor ne konuşuyor. Bizim ne olduğumuz bilen çok iyi biliyor. Biz İspanya'dan kovulduklarında Musevilere kucak aşmış, asırlarca da onlara sahip çıkmış bir ecdadın izindeyiz. Bizde ırkçılık olmaz, bizde soykırım olmaz, bizde farklı dinlere, inançlara tahammülsüzlük olmaz, milletimizin ve ülkemizin tarihinde antisemitizm hiç olmadı, bugün de yok, yarın da olmayacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Hitlerin zulmünü de aştığını kaydetti.

-"BİZ RAHAT DURAMAYIZ"-

İsrail'in her gün Filistin'de çocukları öldürdüğünü belirten Erdoğan, "Burada CHP, MHP Pensilvanya medyası, diğer medya elbette ki bunların adayları katliamı perdelemek için elbette ki her türlü çirkinliğe başvuruyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye eskiden Ortadoğu'da sözü dinlenen bir ülkeydi" ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, " Gazze'nin yerini sorsanız haritada yerini gösteremez. Zaten tarih dersleri sıfır. Genel müdürlük dersleri sıfır" dedi.

Bir haftadır kendi özel temsilcisinin Katar'da olduğunu ve ateşkes görüşmelerine katıldığını söyleyen Erdoğan, "Şimdi o geldi Dışişleri Bakanımı gönderdim. O orada. Şimdi oradan bu işlerle ilgili Fransa'ya geçecekler. Acaba süratle bir ateşkes nasıl sağlarız, insani yardımları Gazze'ye nasıl ulaştırırız, Filistin'e nasıl ulaştırırız bunun derdi içerisindeyiz. Biz dertliyiz dertli. Biz bir mazlumun bir Müslüman'ın bir yerde vücudunun bir azası rahatsızlansa biz oradayız. Biz rahat duramayız. Ama diğerleri durur" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Hani Sisi Müslüman'dı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement