Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı

Başbakan Erdoğan\'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı

Sivas'ta yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Koçak: "Başbakanımız göreve geldiğinden bu yana azınlıklara çok iyi davranıyor.

25.04.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı, Türkiye'de yaşayan Ermeniler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Sivas'ta yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Şahin Koçak (53), kentte 30 yıldır tornacılık yaptığını söyledi.

Dedelerinin yaklaşık 300 yıl önce Sivas'a yerleştiğini aktaran Koçak, Müslüman ve Alevi komşularıyla gayet iyi ilişkilerinin olduğunu belirtti.

Burada hiçbir sıkıntıları olmadan rahat yaşadıklarını dile getiren Koçak, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın da Paskalya bayramlarını kutladığını anımsattı.

Şahin Koçak, "Ben bir Ermeni vatandaşı olarak mesajı televizyondan izledim ve çok memnun oldum. Çok olumlu değerlendiriyorum ve teşekkür ediyorum. Başbakanımız göreve geldiğinden bu yana azınlıklara çok iyi davranıyor. Daha önce de kimse böyle bir şey yapmamıştı, bundan dolayı da Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hrant Dink'in doğduğu mahallenin sakinleri de olumlu buldu

Başbakan Erdoğan'ın mesajı, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in doğduğu ve çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği Salköprü Mahallesi'nde de olumlu yankı buldu.

Mahalle muhtarı Mehmet Dönmez (55), Hrant Dink'in küçük yaşta buradan ayrıldığını, Arguvan Türkü Festivali'ne gelip giderken yanlarına uğradığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın mesajının mahallede olumlu karşılandığını dile getiren Dönmez, şunları kaydetti:

"Mahallemizde olumlu karşılandı ve Ermeni asıllı vatandaşlarımız tarafından da çok olumlu karşılandı. Biz de Başbakanımızın açıklamasını destekliyoruz. Çünkü Ermeni, Türk ve Kürt bin yıldır bir arada yaşadık, ebediyete kadar da yaşarız ama bazı talihsiz olaylar olmuştur. Bunların da ömür boyu sürmesi, kimseye bir fayda vermez." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement