Başbakan Erdoğan'ın Açıklamaları (1)... - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan'ın Açıklamaları (1)...

Başbakan Erdoğan\'ın Açıklamaları (1)...

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Gezi olaylarında bir şey denediler, 17 Aralık'ta bir şeyler denediler, 25 Aralık'ta bir şeyler denediler.

09.08.2014 07:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gezi olaylarında bir şey denediler, 17 Aralık'ta bir şeyler denediler, 25 Aralık'ta bir şeyler denediler. Bunları savuşturmayalım, bunları bir kenara koymayalım. Bunlar aslında aceleci bir tavırla yakayı ele verdiler. Eğer, güçlü bir iktidar olmamış olsaydık, eğer bu oyuna gelseydik, bu paralel yapının attığı adımların maalesef bir darbe olarak bedelini ağır öderdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber'de yayınlanan ortak yayında gündeme ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Güçlü bir iktidar oldukları için paralel yapının darbe planlarının boşa çıktığını belirten Erdoğan, "Gezi olaylarında bir şey denediler, 17 Aralık'ta bir şeyler denediler, 25 Aralık'ta bir şeyler denediler. Bunları savuşturmayalım, bunları bir kenara koymayalım. Bunlar aslında aceleci bir tavırla yakayı ele verdiler. Eğer, güçlü bir iktidar olmamış olsaydık, eğer bu oyuna gelseydik, bu paralel yapının attığı adımların maalesef bir darbe olarak bedelini ağır öderdik. Çok açık, net ortaya çıktı ve bu girişim bertaraf edildi. Tabi artık bunlara dayanamayacağımız gibi bir de turlar noktasında da Parlamentoda, hatırlayın 1980 miydi? 114 tur yapıldı. Böyle bir şey olabilir mi? Bırakalım millete, milletimiz ne derse. Tek turda işi bitirir. Olmadı iki tur. Bitti. İkinci turdan öte yok…" diye konuştu.

"MİLLET, PAZAR GÜNÜ; REFERANDUMDA VERDİĞİ KARARIN UYGULAMASINI YAPACAK"

Referandumda yüzde 69 oyla halkın Cumhurbaşkanı'nı kendisi seçmek istediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Yüzde 69, gerçekten muhteşem bir oydu. Bu, milletin önemli bir kararıydı. Millet, 'Ben yetkiyi kendime aldım, millet olarak egemenlik kayıtsız, şartsız milletinse; Cumhurbaşkanı'nı artık ben seçeceğim' dedi. Millet, o verdiği kararın şimdi de uygulamasını yapacak, Pazar günü. Ben şunu merak ediyorum; o zaman Meclis'i terk edenler, Meclis'te milletin Cumhurbaşkanı'nı seçmesine karşı çıkanlar, CHP'si, MHP'si, HDP'si, şimdi hangi yüzle millete gidiyorlar da millete 'Bizim Cumhurbaşkanı adayımıza oy ver' diyorlar. Bu, tutarsızlıktır. Siyaset, tutarsızlık silsilesi içerisinde yapılmaz. Tutarlı olmak gerekir. Attığınız her adımın arkasında duracaksınız. Biz milletimizden aldığımız bu yetkiyle şimdi milletimizin karşısındayız. İnanıyorum ki milletim Pazar günü sandıkta çok ciddi bir demokrasi dersini onlara verecektir, gerekli olan tokadı atacaktır. Tabii burada artık devletle milletin bir buluşması, kucaklaşması var. Çankaya ile milletin bir kucaklaşması, bütünleşmesi var. Bunu gerek merhum Özal'da gerek sayın Gül'de yaşadık. İnşallah şimdi de biz bunu çok daha farklı bir tempoyla devam ettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA, BAŞARILARIMIZA 'SESSİZ DEVRİM' ADINI TAKTI"

AK Parti hükumetinin göreve geldikten sonra, ekonominin sürekli iyiye gittiğini kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"İhracatımızda 500 Milyar Dolar'ı yakalamak gibi bir hedefimiz var. Bu hedefi yakalayabiliriz. Bunları kiminle belirledik; oturduk ihracatçılarımızla bunların istişarelerini yaptık. 'Biz bunu yakalarız' dedik. Biz bunlarla uğraşırken muhalefet hep başka işlerle uğraştı. Yıllarca biz yerimizde saydıysak, yıllarca 79 senede biz 230 Milyar Dolar gayri safi milli hasılaya ulaştıysak… Neyle uğraştı bunlar? Yattılar, kalktılar; başörtüsü… Yattılar kalktılar, cami, Kuran, Kuran kursu… İrtica aşağı, irtica yukarı bunlarla uğraştılar. Şimdi bunlar, gündemden düştü, ülke bir huzur ülkesi haline geldi. Ülkede bir bölünme, parçalanma var mı? Tam aksine, şuanda ülke kişi başına milli gelirde 11 bin Dolara ulaştı. ve artık Türkiye, göreve geldiğimizde az gelişmiş ülkelere 45 milyon Dolar destek verirken, bugün 3 buçuk Milyar Dolar destek verir haline geldi. Tükiye'nin borcuna bakıyoruz; geldiğimizde milli gelire oranı yüzde 73'tü, şimdi oran yüzde 35'e düştü. IMF'ye 23 buçuk milyar Dolar borcumuz vardı, sıfırladık. Şimdi, biz onlara 5 Milyar Dolar borç verebileceğimizi söyledik. Merkez Bankamız neredeyse sıfırlanıyordu. 27 buçuk milyar Dolar döviz rezervi vardı. Şimdi 133 milyar Dolar döviz rezervine sahibiz. Yeterli mi? Değil... Daha da artıracağız. Kimler vardı? Bu muhalefet partileri buradaydılar. Ziraat Bankası gibi bir banka gidiyordu. Halk Bankası ile bütünleştirdiler, kurtaramadılar. Biz ayırdık. Şuanda her iki banka da güçlü bankalar. Vakıf Bank, nerelerdeydi, nerelere geldi? Görev zararı yutturmacasıyla, 40 milyar Dolar, 50 Milyar Dolar ülkeye bedel ödettiler. Bunu millet ödedi. Şuanda Türkiye'nin yaşadığı ivme tüm dünyanın dikkatini çekti. Onun için dünya, bütün bunlara 'sessiz devrim' adını taktı. Bu sessiz devrimle, biz emin adımlarla inşallah 2023'e, 2053 ve 2071'e koşuyoruz." (OED- - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan'ın Açıklamaları (1)... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement