Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması

Başbakan Erdoğan\'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: "Benim şahsi kanaatim birinci turda, önemli bir farkla Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı seçileceği ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizin halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacağıdır" "Kapalı kapılar ardında bir takım iktisadi, siyasi elitlerin bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayı belirledikleri Türkiye'den şimdi doğrudan doğruya halkın oylarıyla seçilecek bir cumhurbaşkanı seçimine gidiyoruz.

01.07.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili, "Benim şahsi kanaatim birinci turda, önemli bir farkla Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı seçileceği ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizin halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacağıdır" dedi.

AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sorusu üzerine, "Gerçekten çok iyi hazırlanmış bir törendi. Sayın Başbakanımızın muhteşem konuşmasını hep beraber izledik. Hem güzel, geçmişten referanslar vardı hem de önemli gelecek perspektifi burada sunulmuş oldu. Çoğumuz bu süreçte duygulandık, birçok arkadaşımızın salonda duygulu konuşmayı gerçekten hislenerek takip ettiğine şahit olduk" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Türkiye'de cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilecek olması, başlı başına devrim niteliğinde bir adımdır" değerlendirmesinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız örnek olarak verdi, 1961'de Ali Fuat Başgil'in silah zoruyla aday dahi olmasının önüne geçilen bir Türkiye vardı. Her cumhurbaşkanlığı seçiminde, bir takım 'Ali Cengiz' oyunlarıyla siyasetin önü kesilmeye çalışılırdı. Çok şükür oralardan, kapalı kapılar ardında bir takım iktisadi, siyasi elitlerin bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayı belirledikleri Türkiye'den şimdi doğrudan doğruya halkın oylarıyla seçilecek bir cumhurbaşkanı seçimine gidiyoruz. Bu dahi başlı başına çok önemli devrim niteliğinde adımdır. Hayırlı uğurlu olsun."

-"Güle oynaya yapacağımız seçim kampanyası olacak"

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının geniş istişarelerden sonra, toplumun bütün kesimleriyle görüşmelerden sonra dünya kamuoyuna ilan edildiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Konuşmasında da ifade ettiği gibi seçildikten sonra inşallah Türkiye'nin, kendisine oy veren herkesin, bütün yurttaşlarımızın cumhurbaşkanı olarak çok etkili cumhurbaşkanı profilini ortaya koyacaktır. Bundan sonraki süreçte Türkiye 2023 hedeflerine bütünleşmiş şekilde, daha hızlı, gayretli şekilde yoluna devam edecektir. Benim şahsi kanaatim birinci turda, önemli bir farkla Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı seçileceği ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizin halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacağıdır. Şimdiden tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olmasın temenni ediyorum. Çok nezih seçim kampanyasını güle oynaya yapacağımız seçim kampanyasını geride bırakacağız."

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de herkesin kalbinde, cumhurbaşkanlığını en yüksek liyakatle yapacağına inanılan şahsiyet olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, ilk defa halkın doğrudan seçtiği büyük siyasi girişime, büyük bir siyasi başarı kariyerine sahip cumhurbaşkanına kavuşmuş olacağını kaydeden Eker, milletten aldıkları işaretlere göre de seçimin ilk turunda kazananın Başbakan Erdoğan olacağına inandıklarını dile getirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement