Başbakan Erdoğan'ın Keçiören'den Taşınması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın Keçiören'den Taşınması

Başbakan Erdoğan\'ın Keçiören\'den Taşınması

Keçiören Subayevleri Mahallesi sakinleri, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'ne uğurlamanın heyecanını, komşularından ayrılmanın da üzüntüsünü yaşıyor Subayevleri Mahallesi Muhtarı Remziye Erdoğan: "Buradan gitmelerini elbette istemem ama görev gereği gideceklerdir, çok normal. Üzülüyorum, mahallemizde olması bize katkıydı" Erdoğan'ın komşusu Şennur Ballıcı: "Kesinlikle gitmesini hiç istemiyorum.

16.08.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Subayevleri Mahallesi sakinleri, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip ErdoğanÇankaya Köşkü'ne uğurlamanın heyecanını, komşularından ayrılmanın da üzüntüsünü yaşıyor.

Yaklaşık 12 yıldır Subayevleri'nde ikamet eden Erdoğan, AK Parti'nin 13. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu'nda "Ev konusunda da herhalde Subayevleri olmaz. Çünkü artık gelenimizle gidenimizle olay farklı bir yerde. Bu Türkiye'nin vizyonudur, burada temsil söz konusu. Mevcut yerde eşim sürekli görüşmelerini resmi konutta yapmıştır, biz de orayı kullanmadık ama bütün resepsiyonlarımızı dar şartlar altında orada verdik" açıklamasını yapmıştı.

Mahallede 25 yıldır hizmet veren taksi durağının çalışanları, Akseki Camisi cemaati ve Erdoğan'ın komşuları da açıklamayla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Taksici Ziya Uzun, zaman zaman çaya davet ettikleri Erdoğan'ın kendilerini asla kırmadığını, Başbakan'ı gece geç saatlerde bile misafir ettiklerini vurguladı.

Erdoğan'ın halkın içinden biri olduğunu belirten Uzun, taleplerini de rahatlıkla ulaştırabildiklerini söyledi. Taksici Mustafa Yıldırım da Başbakan Erdoğan'ın gitmesini istemediklerini ancak temsil ettiği makam nedeniyle Çankaya Köşkü'nde veya yeni Başbakanlık Binası'nda daha rahat edebileceğini düşündüklerini kaydetti.

-"Çok güzel bir oyla Cumhurbaşkanımız oldular"

Üç dönemdir Subayevleri Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Remziye Erdoğan ise Başbakan Erdoğan'ın aynı zamanda seçmeni olduğuna da işaret ederek, "Burada olmasının mahallemize çok güzel katkıları oldu. Belediyemizden iyi hizmet aldık. Sayın Başbakanımızın burada olması bize çok büyük katkıydı ancak hem sevindim hem üzüntülüyüm. Sevincim şu: Sayın Başbakanımız çok güzel bir oyla Cumhurbaşkanımız oldular. Buradan gitmelerini elbette istemem ama görev gereği gideceklerdir, çok normal. Üzülüyorum mahallemizde olması bize katkıydı. Yolları açık olsun. İnşallah ülkemize ve kendilerine, hepimize hayırlı, uğurlu olur" diye konuştu.

-"Kesinlikle gitmesini hiç istemiyorum"

Başbakan Erdoğan ve ailesinin yaşadığı sitenin yanındaki binada dört yıldır oturan Gülperi Gür de Erdoğan'ı korumakla görevli polislerin hepsinin tecrübeli olduğunu ve bu sebeple kendilerini çok güvende hissettiklerini anlattı. Erdoğan'ın gidecek olmasından üzüntü duyduklarını da dile getiren Gür, "Burada kalmasını çok isteriz" dedi.

Erdoğan ile aynı mahallede yaşayanlardan Şennur Ballıcı ise iki yıldır komşuluk yaptıkları Başbakan'ı çok sevdiğini belirterek, "Kendisiyle hiç konuşmadık ancak hep görürdük, hep selamlaşır bizlerle. Kesinlikle gitmesini hiç istemiyorum. Eğer bana sorsalar, hatta bazen görsem de söylesem diyorum, o kadar çok üzülüyorum. Hani ailesinden insan ayrılır, gurbet çeker ya onun gibi. Gitmeyi, onunla aynı semtlerde, bulunduğu yerlerde oturmayı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Ali Osman Cıbır (78) da sık sık camide birlikte namaz için saf tuttukları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmekten vazgeçmesinin kendilerini mutlu edeceğini dile getirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın Keçiören'den Taşınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement