Başbakan Erdoğan: Köş Adaylığı Konusunda Partimizde Karara Varmış Değiliz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Köş Adaylığı Konusunda Partimizde Karara Varmış Değiliz

Başbakan Erdoğan: Köş Adaylığı Konusunda Partimizde Karara Varmış Değiliz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Köşk adaylığı konusunda parti içerisinde henüz bir karara varmadıklarını söyledi.

18.04.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Köşk adaylığı konusunda parti içerisinde henüz bir karara varmadıklarını söyledi. 30 Mart seçimlerinin sancılı geçtiğine işaret eden Erdoğan, "Devlete, millete istiklalimize, saldırı düzenlendi. Hadi helalleşelim demek haddimiz de hakkımız da değildir. Bunların hesabı sorulacak" dedi.

Başbakan Erdoğan Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. Erdoğan, Adana'da MİT tırlarına yönelik soruşturmada alınan yargı kararlarını eleştirirken yargı mensuplarının sokağa çıkıp konuşamayacağını vurguladı.

Cumhuriyet tarihinin en zorlu seçimlerinden birini geride bıraktıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Kamuoyu yoklamaları, anketler, araştırmalar, raporlar 30 Mart'ta AK Parti'nin üstünlük sağlayacağını gösteriyordu. AK Parti'nin zaferle çıkacağını anlayan çevreler ittifak yaparak engellemeye çalıştılar. Bu işi iftira kampanyaları ile yürütmek bunların en önemli meziyeti oldu. Bizler de bilimsel çerçevede, kamuoyu çalışmalarından en ince teferruatlarına kadar adeta şehirlerimizin röntgenini çektik. Seçime girerken 30 Mart'ın neticesini görür gibiydik. Televizyon programlarında hep söyledik; yüzde 45-50 bandında bir yere otururuz dedik. 45,5 buçukla seçimi neticelendirmiş olduk. İşi şansa bırakmak istemediler. Gözleri dönmüş bir şekilde saldırı başlattılar. AK Parti'yi yüzde 30'un altına nasıl düşürürüz diye. Her yönden taarruz ettiler. Sınır, ilke tanımadılar, insani, ahlaki değerleri, onur haysiyeti şerefi kaile almadılar" dedi.

-"İNSANLARIN MAHREMLERİNE GİRİLMEZ"-

Türkiye'nin devlet geleneğinde savaşta dahi uyulması gereken kuralların olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnsanların mahremlerine girilmez. Kadınlara, çocuklara, yaşlılara ilişilmez. Bizim kültürümüzde en azılı düşman bile olsa o kişi sırtından vurulmaz. Mert olan rakibinin karşısına çıkar, yarışır belli ilkelerde savaşır. Harp hiledir ama hile namertlik değildir. Stratejidir, akıldır, zekadır. Öyle belediyelerimiz oldu ki günlerce haftalarca çalışarak bunu topluma anlattılar. Mevcut belediye başkanlarımız yaptıklarını ve yapacaklarını anlattılar. Muhalefet bunu anlatamadı. Yaptıkları yoktu ki yapacaklarını anlatsın. Demokrasi dışı yollara tevessül ettiler. Ekonomiye içeriden ve dışarıdan saldırı düzenlediler, çözüm sürecine saldırdılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarına, şahsıma, aileme, bakanlarıma, vekillere, sanatçılara herkese karşı onursuzca mücadele verdiler.

-ADANA'DAKİ MİT SORUŞTURMASI-

30 Mart akşamında da balkon konuşması beklediler. Her şeyi unutalım istediler. O ahlak dışı saldırıları, alçaklıkları unutalım istediler. Biz davaları geri çektik ama onlar çekmedi. Devlete, millete istiklalimize, saldırı düzenlendi. Hadi helalleşelim demek haddimiz de hakkımız da değildir. Bunların hesabı sorulacak. Milletimiz oyunları gördü. Adana'daki soruşturmada olanlar ortada. Yargı mensubu sokağa çıkıp konuşmaz, yargı mensubu kararlarıyla konuşur. Bunların önce haddini bilmesi lazım. Yasama, yürütme, yargı erkelerin eşitliği diyeceksin. Sonra da kendisini yasamanın üstünde varsa yoksa benim diyeceksin. Bugüne kadar yargı mensupları içinde kaç kişi ceza aldı diye bakarsanız parmak sayısını geçmez ama yasama mensupları, yürütme mensupları öyle değil onlara gelen vuruyor giden vuruyor. Yürütmenin bedeli var. Biz kefenlerimizle yola çıktık dedik. Yargı onlar da kararları ile konuşsun adil olanları kast etmiyorum. Bir yerlerden talimat alanları kastediyorum bunlar paralel yargıdır. Muhalefete dikkat edin bir şey olmamış gibi davranıyorlar. Gündemi farklı yerlere çekerek seçim öncesi yapılanlarının üzerini örtmeye çalışıyorlar."

-"İHANET GİRİŞİMİNE CHP GENEL MÜDÜRÜNÜ DE ORTAK ETTİLER"-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Ankara caddelerinde CHP'nin genel müdürünün yaptığı Bozkurt işareti hafızalardan silinmez. Bunlarda kaybeden terfi ediyor. Kılıçdaroğlu İstanbul'da kaybetti Genel Başkan oldu. Şimdi kaybeden de herhalde bir yere gelir. Ses kayıtları ve montajların CHP tarafından nasıl hukuksuzca kullandığı unutulmaz. Dışişleri Bakanlığı'ndan devletin en gizli görüşmesi dinlendikten sonra götürüldü CHP genel müdürüne dinlettirildi. Bu ihanet girişimine CHP genel müdürünü de ortak ettiler. Pensilvanya'daki örgütle nasıl işbirliği yaptıklarını açıklasınlar. Nasıl senaryo yazdıklarını açıklasınlar. Devlete yapılan suç var. Niye bunu lanetleyemiyorsun? MHP kasetlerin mağduru olmasına rağmen o da kaset siyasetine sarıldı" ifadelerini kullandı.

-"GERİLİMİN TÜRKİYE'YE YARAR DEĞİL ZARAR GETİRDİĞİNİ HERKES GÖRDÜ"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündemi farklı yere çekerek 30 Mart öncesini unutturmaya çalıştığını savunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"'Başbakan kaçacak, Malezya'ya Sudan'a gidecek' diyorlardı. Ne oldu? Dün akşam Malezya Başbakanı buradaydı. Beraber yemek yedik. O koltukları terk etmesi gerekenler CHP ve MHP'nin Genel Başkanıdır. Ama yapamazlar. MHP'nin Genel Başkanı 16-17 yıldır sürekli yeniliyor. Gelin bir daha bu süreçleri çek edin "Biz kimlerin peşinden gidiyoruz' diye. Vizyonu olan bir muhalefet yeni süreçte şekillenecektir. Gerilimin Türkiye'ye yarar değil zarar getirdiğini herkes gördü. Kucaklayıcı bir siyaset Türkiye'nin yegane gündemi olmalı. Tek tip insan gayesinde olmadık.

-"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ"-

Cumhurbaşkanı halkın oyları ile seçilecek. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen hepsi sancılı olmuştur. Türkiye'de belirsizlik oluşturan bu seçimleri Meclis'teki vekillerden alarak asillere devrettik. Ağustos ayındaki seçimlerin nezih bir ortamda gerçekleşmesi için üzerimize düşeni hakkıyla yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda partimizle karara varmış değiliz. İstişareleri başlattık. İlk istişareyi 30 Mart'ta milletimizle yaptık. Önceki gün vekillerle bu salonda bir araya geldik. İlgili her kesimin görüşlerini alacağız. Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu ayrıntılı konuşacağız. İstişareler neticesinde Türkiye için en doğru adımı atacağız."

AK Parti davasının isimlerle değil, hedef ve ilkeleriyle var olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, birilerinin değil sadece Allah'ın kulu olduklarının altını çizdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Köş Adaylığı Konusunda Partimizde Karara Varmış Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları Terk Etmeyelim, Rehavete Kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları Terk Etmeyelim, Rehavete Kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.


Advertisement