Başbakan Erdoğan: Okullarda Gereksiz Bir Şekilde Okutulan Ant Var ya Ant Onu Kaldırdık - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Okullarda Gereksiz Bir Şekilde Okutulan Ant Var ya Ant Onu Kaldırdık

Başbakan Erdoğan: Okullarda Gereksiz Bir Şekilde Okutulan Ant Var ya Ant Onu Kaldırdık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta vatandaşlara seslenirken, Yasakları ortadan kaldırdık, baskılara son verdiklerini savundu.

10.03.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta vatandaşlara seslenirken, Yasakları ortadan kaldırdık, baskılara son verdiklerini savundu. Yeni bir demokratikleşme paketi daha paketi daha çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, "Okullarda gereksiz bir şekilde okutulan ant var ya ant onu kaldırdık" diye konuştu.

Ağrı programını tamamlayan Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 16.05'te Muş'a geldi.

Erdoğan'ı, Muş Havalimanında Vali Veysel Yurdakul, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık, Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Emniyet Müdürü Faik Aksu ile diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da Muş'a geldi.

Ağrı'da önemli mesajlar veren Erdoğan, Muş'ta da kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenme üzere alkış ve sloganlar eşliğinde mitingde alana geldi. Erdoğan'ın sahneye çıkmasıyla kalabalığın coşkusu da arttı. Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önemleri arasında saatler öncesinde alana alınan vatandaşlar Türk Bayrağı, AK Parti bayrağı sallarken, Başbakan Erdoğan'ın posterlerini de taşıdı.

Konuşmasının başında "Alparslan'ın şehri Muş, kardeşliğin, Anadolu'nun kapılarını İslam'a açan Muş, ilklerin şehri Muş sizi selamlıyorum. Şen olasın ey civan Muş, Allah sizlerden razı olsun. Rabbim yol arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi daim etsin. Muş bu gün ayrı bir coşkulu, ayrı bir güzel, tarihi bir coşku, tarihi bir kucaklaşma var. Sayısız miting yaptım Muş'ta 25. mitingimizde bir farklı coşkulu. Kabuğa sığmıyor, sandığa bugün daha güçlü sahip çıkıyor. Muş bugün 30 Mart'ta vereceği kararı açıkladı. Muş "ben lafa bakmam' diyor. O kadar. Biz bu lafçılardan çok çektik. Ne olur artık çekmeyelim be, çekmeyelim. 30 Mart'ta bunlara sandıkta cevabı verelim. Muş, "ben yollara, okullara, hastanelere bakarım, sağlık ocaklarına, ambulanslara, üniversiteye bakarım' diyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, hizmetin talibi olduklarını ve vatandaşlara aşık olduklarını vurguladı.

Yasakları ortadan kaldırdıklarını söyleyen Erdoğan, CHP, MHP ve BDP'nin Muş'tan oy isteyemeyeceğini savundu. Çözüm sürecini değerlendiren Erdoğan, "Biz biriz, beraberiz, heo birlikte Türkiye'yiz" diye konuştu.

En son yeni bir demokratikleşme paketi daha çıkardıklarını, siyasi parti yasasını değiştirdiklerini, farklı dil ve lehçelerde propaganda yapılması önündeki engeli kaldırdıklarını söyleyen Erdoğan, "Okullarda gereksiz bir şekilde okutulan ant var ya ant onu kaldırdık. MHP'nin genel başkanı diyor ki, "biz iktidar olursak, benim evimin karşısına bu andın bir levhasını asacakmış' tabi iktidar olamayacağını biliyor ya... Onun için ne yapsın laf ola beri gele. Her türlü ayrımcılığın, her türlü nefret suçunun önüne daha kararlı şekilde geçiyoruz" dedi.

Konuşması sürekli "Türkiye seninle gurur duyuyor" sözleriyle kesilen Başbakan, vatandaşlara "Bizler sizinle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi.

Erdoğan, CHP Lideri eleştirirken vatandaşlardan "yuh" sesleri de yükselmeye başladı. Konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, yağan yağmura rağmen alanı dolduran vatandaşlardan 30 Mart'ta AK Parti'yi desteklemelerini istedi. " 21 Mart'ta nevruzu kutlayacağız" diyen Başbakan Erdoğan, "Ben Nevruzunuzu şimdiden kutluyorum. 30 Mart'ta da demokrasi bayramını kutlayacağız. İki bayram yaşayacağız. 30 Mart'ta çok farklı bir Türkiye olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Okullarda Gereksiz Bir Şekilde Okutulan Ant Var ya Ant Onu Kaldırdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement